Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2424346x
Příspěvků:
67807

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #47595

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
25.09.23 13:28:33 | #47595
Reakce na příspěvek #47587

USA bombardovalo a vrazdilo civilisti v Iraku bez svoleni OSN a nic -- pouze tisice mrtvych zen a deti a priciny Irak nenapad USA a nijak jim neublizil - proc je vrazdili?? -- ja vim nebyl to soused jak se nekteri blblouni snazi ponizit a potlacit lidsky zivot - jaky je rozdil - vrazdit u souseda nebo nekde jinde na svete - tam ma lidsky zivot jine hodnoty? Svadet a prirovnavat neco k sousedovi je ubohost


 #47587 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
25.09.23 15:07:40 | #47666 (1)

Opět blábolíš na základě tvé nevědomosti a neznalosti.
Telegraficky:
Saddam Hussein vedl 8 let válku proti Iránu s miliony mrtvých a i s jedovatými plyny, o sporné ůzemí. Nezvítězil, tak si chtěl zchladit žáhu na Kuvaitu. Západní státy dostaly mandát Kuvait osvobodit. Stalo se, ale Saddam střílel rakety na Israel, přesto že se tento na boji nezůčastnil. Bylo mnoho mrtvých na obou stranách, Saddam nechal zapálit všechny naftové vrty. Nastal mír, Saddam nebyl stíhán, ale musel svolit s kontrolami jeho vojenského arzenálu. Kurdové doufali že na oslabeném Saddamovi vymohou autonomii, přepočítali se. Saddam na Kurdy zaútočil včetně použití jedovatých plynů.

Saddam dělal obstrukce ohledně domluvené kontroly jeho vojenského materiálu a otevřeně prohlašoval, že výroba jaderné bomby pro něj není problémem a že má rakety schopné zasáhnout západní Evropu. Nemusím jít do detajlů, že ne. A tak se západ rozhodl, že "neposlušného" Saddama zneškodní. I to se stalo a zase umřelo hodně lidí. Když se to spočítá, tak Saddam zavinil smrt množství lidí.

Ještě bych ti kiwichlapče mohl povykládat o Lybii a jejím vládci Kadáfim, o sestřelením civilního letadla Lybijcem nad Lockerbie, o terrorismu palestínčanů. o přepadení israelských sportovců na olympiádě v Mnichově, o barbarském útoku na WTC v NY s třemi tisícovkami nevinných obětí, ale tohle nechceš číst a slyšet a meleš tu něco o genocidě rusáků na Ukraině. Mimochodem už jsi o té genocidě rusáků viděl natočený dokument od USAmeričana Stevena Seagala?


 #47595