Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2484724x
Příspěvků:
68762

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #49083

Zobrazit vše


| Předmět: RE: ...
02.10.23 11:37:24 | #49083
Reakce na příspěvek #49045

No, to je asi povinná předvolební rétorika.

O žádnou nezávislost Falkland Argentině nejde. Ta ji chce jen proto, aby ji pak mohla zase rychle ukončit. A nebo možná už ani nechce, ale hlasy blbečků holt nejsou k zahození…


 #49045 

| Předmět: RE: RE: ...
02.10.23 20:42:11 | #49254 (1)

Argentina je hospodářsky na dně a to už dlouho, velmi dlouho. Vojenská chunta se tak snaží Argentíncům nakukat, že za tu jejich inflaci 125% a ostatní mizérii v Argentině mohou výlučně Britové. Pro rusáky to mají být ukrainští nacisté.

Běžná metoda manipulace věřejného mínění - předhodit občanům univerzálního viníka za mizérii způsobenou vlastní neschopností. Pro Hitlera to byli nejprv Židé a komunisté, také duševně postižení a staří, penzisté. Nakonec Hitler spolu s Musolinim vyhlásili 11. prosince 1941 válku i USA. Asi motivovaní úspěšným útokem Japonců na Pearl Herbor. Už den na to potápěli lodě v amerických vodách. V USA neměli povinné zatmění a Němci si libovali, jak dobře mohou zaměřit loď na torpédování.

Ano, to mi říkali v práci kolegové, kteří bojovali ve Wehrmachtu : A.H. nikdy nechtěl válku, tu my vylásili Britové a Francouzi a tak jim dal na zadek. Polsko prý potřeboval, aby mohl zničit bolševický teror v CCCP a tím osvobodit hodné rusáky. USA chtěl potrestat za vojenskou a materiální pomoc Británii a bolševistickému CCCP.

Argentina je visitore hospodářsky už tak dlouho na dně, že se chunta chytá každého stébla. Možná by ráda Malvíny prodala Britům ... a nebo Číňanům, popřípadu jiným bohatým. Napadají mne ještě rusáčtí oligarši. Počítám že argenticjká chunta už má s putinem dohodu o vojenské pomoci za účelem potopení anglicky mluvících zemí.


 #49083