Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2485542x
Příspěvků:
68762

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #49168

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
02.10.23 17:00:19 | #49168
Reakce na příspěvek #49163

To je nekřesťanský postoj, poněvadž v morálních záležitostech nemůže být křesťan nestranný (nemůže být indiferentní vůči zlu).
Kromě toho je takový postoj iracionální, když by vítězství ruska představovalo ohrožení bezpečnosti Slovenska. - tedy za předpokladu, že si nepřeješ, aby bylo Slovensko ruskou kolonií, jak tomu bylo za socialistické éry.


 #49163 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
02.10.23 17:05:32 | #49172 (1)

všetko sa to zrovnáva z hitlerovským nacizmom, čo je nezmysel, len účelové zrovnávanie - ale tento konflikt je naprosto niečo iné...dá sa zastaviť len a len obojstranným zložením zbraní a vyjednávaním, vie to každý, kto myslí, a tak si to praje aj p. František - ale Ukrajina, na nátlak US, to nechce, stačilo by, aby US prestali dodávať zbrane, a vec sa vyrieši - začne vyjednávanie...


 #49168 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
02.10.23 17:18:47 | #49176 (2)

Touto odpovědí jsi nevyvrátil to, co jsem psal.
K oboustrannému složení zbraní nevede zastavení dodávek zbraní obránci.
Kromě toho vyjednávání nikam nepovede, protože sám přiznáváš, rus nebude ochotný stáhnout se z Ukrajinského území. Takže není o čem vyjednávat.
Srovnání s Hitlerem přesně sedí. Obojí je koloniální válka, oba agresoři mají stejný modus operandi. Jediný rozdíl je v tom, že Hitler měl armádu na opravdu prvotřídní úrovni.


 #49172 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
02.10.23 17:21:51 | #49180 (2)

Milý Visitore Krudox tu dal níže odkaz že vyjednávat se tu už nedá akorát se oddálí to a tím posílí Putinova one man show ohledně cíle kterého chce dosáhnout, poněvadž pokud by se mělo vyjednávat tak až všechny ruské vojenské síly odejdou z celého dobiteho území co Rusové teď okupují a zaplatí vše co zničili i domovy těch Ruských lidí co žijí na Ukrajině co je Putin měl údajně zachránit před fašismem údajně co vychází z Ukrajiny.Nyni už vyjednávání nemůže být, ba naopak pomoci všemi způsoby Ukrajině,aby vyhnala Ruskou a veškerou armádu co Rusku pomáhají z území svrchovaného Ukrajinského území.


 #49172 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
02.10.23 23:31:46 | #49255 (3)

Přesně tak Putin jako správný mafián a diktátor nikdy nebude jednat o míru.
On bude maximálně jednat o příměří pokud zjistí že mu to pomůže se znovu nadechnout k protiútoku.
S mafiánem se nevyjednává, buď na to mám a porazím ho, nebo na to nemám a vzdám se bez boje.
Pokud na to mám, tak teprv začne mafián vyjednávat.
Na Putina platí hrubá síla prostě ho porazit nebo mu udělat takové ztráty, že ztratí schopnost účinně bojovat.


 #49180