Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2423781x
Příspěvků:
67801

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #49258

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
03.10.23 03:53:11 | #49258
Reakce na příspěvek #49224

Visitore, neexistují zaujatá nebo nezaujatá fakta, mainstreamová nebo alternativní, moje nebo tvoje – fakta jsou prostě jen fakta.
A obecná zkušenost říká, že psaný nebo mluvený projev obsahuje tím méně fakt, čím vícekrát se v něm vyskytuje slovo „mainstream“ a jeho odvozeniny!


2  
 #49224 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
03.10.23 08:57:29 | #49260 (1)

"mainstream" je produkt len názorov západného sveta, jeho ideológie, filozofie, postojov k životu, ku globálnym problémom a otázkam, je produktom západných novinárskych spoločností(, ktoré ho vlastnia(, u nás hlavne švajčiarskych a nemeckých, sleduje a prppagandisticky podporuje záujmy západných vlád a ekonomických (včetne vojenských) spoločností, - títo diktujú (v spolupráci s vládou, poslancami) mainstreamu jeho šéfredaktorom to, čo je vhodné pre západné myslenie, záujmy, a pokladá to za jedinú pravdu. všetko, čo je ruské, čínske, a iné je ľudské zlo, a preto to nazývajú propaganda, lož, a pod. -
...a je jasné, že šéfredaktori mainstreamových médií sú aj nimi platení, a tak aj ich celá novinárska obec - ak sa novinár z toho nejako "utrhne", začne si hlbšie všímať aj iné správy, iné reality, inak vnímať politické a ekonomické veci, či filozofiu alebo náboženstvo, inak spracuje problém, tak je v redakcii napomínaný, a z redakcie prepustený - Fico sa len trochu vymkol EÚ/vládnemu mainstreamu, a už je oheň na streche!...dcéra je novinárka/redak­torka (i v TV), viem, o čom to je, ako sa tam pracuje....


 #49258 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
03.10.23 10:58:11 | #49272 (2)

Je vidět, že ty nemáš potuchy o tom, co to slovo znamená
*32558* *19376*
Mainstream/hlavní proud - je soubor myšlenek a postojů, které reprezentují či jsou konformní s názory, hodnotami, vkusem apod. většiny ve společnosti.
*17619*
Takže toto tvoje : "mainstream" je produkt len názorov západného sveta - je blud.
*5087*
Existuje i v Rusku - a ten ty "žereš"
Raději mlč - ztrapňuješ se "vědče"
*5087* *5087* *5087*


1  
 #49260 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
03.10.23 11:39:53 | #49275 (2)

"mainstream" je umělé slovo, které si vymysleli a používají lidi, kteří nedovedou přijmout realitu a proto se uchylují do sféry fantazie, v níž si vytváří realitu takovou, jaká je jim příjemná, jak jsi nám tady krásně předvedl (a neustále krásně předvádíš).

a pokladá to za jedinú pravdu. všetko, čo je ruské, čínske, a iné je ľudské zlo, a preto to nazývajú propaganda, lož, a pod

Ve skutečnosti je to přesně naopak: TY jsi to, kdo pokládá ruský narativ za jedinou pravdu, zatímco všechno Západní (tzv. mainstream) považuješ za propagandu.

Jinak jestli tě to z naší předešlé debaty nedošlo, tak jsi se sám usvědčil z toho, že jsi proradný lhář a prašivý šmejd. Proto je taky pro tebe typické, že používáš slovo "mainstream".


1  
 #49260