Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2423150x
Příspěvků:
67781

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #49363

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
03.10.23 17:33:24 | #49363
Reakce na příspěvek #49202

visitor : kresťanská morálka

Nějaká existuje nebo někdy existovala ???

A co války křesťanů proti křesťanům ?
Hitler i Goebbels byli křesťané, byli tedy vycvičeni v "kresťanská morálka".
Křesťanětí hitlerovi SSáci páchající zvířectví a genocidu byli také křesťané.
Ti, kteří vyvraždili Lidice Ležáky a desítky dalších vesnic byli také vycvičeni v "kresťanská morálka".
Stalin, Berja ... a solovjov & putin byli také vycvičeni v "kresťanská morálka".
Otrokáři byli také vycvičeni v "kresťanská morálka".

Jdi s tou tvojí "kresťanská morálka" k šípku. Křesťané by se měli za to, co považují za morálku stydět. Na válce, nebo jakémkolv útočném násilí není morálního vůbec, ale vůbec nic.
A ta výzva na stydění se platí i tpro tebe, visitore, apologeta nemorálních mafiánů a oligarchů v čele s putinem.

Sestřelení civilního letadla se třemi stovkami nevinných lidí ti nestojí ani za zmínku, jako putinovi, který ve šlépějích Stalina nějakého milionu zabitých ani nevšimne.
Ničení potravin, rozbourání přehhrady zásobující JE chladící vodou ... co to je, to můžem zničit. Jako zlej chlapeček na pískovišti kdy rozkopává bábovky hrajícím si dětem. Ano visitore, putin je zlej chlapeček a jako takovej vejde do dějin. Do nich chtěl vejít jako velký válečník a cár obnovující grandióznost rusácka. Co obnovující ... rusácko nebylo nikdy grandiózní, byla to vždy země bezpráví a chudoby.


 #49202 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
04.10.23 09:52:24 | #49373 (1)

pletiete si kresťanskú morálku s tým, ako sa správa tento de facto neveriaci svet (aj keď sú v ňom implementovaní /napr. vo vládnych funkciách) milióny kresťanov, včetne tých na najvyššej pozícii, napr. Biden, a mnohí iní..kresťanská morálka je jedna vec (je to biblický status, ktorý lása Cirkev), správanie sa (v slobode) je iná vec...je potrebný dar rozlišovania vecí, nie všetci ho majú...


 #49363