Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2637317x
Příspěvků:
72800

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #5180

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
15.05.20 11:07:36 | #5180
Reakce na příspěvek #5179

Praví zaslepený:-)


 #5179 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
15.05.20 20:08:30 | #5206 (1)
| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
16.05.20 02:16:47 | #5222 (2)

Když se protrhla hráz Dardanel, tak tekla voda do Černého moře a jeho hladina se pomalounku zvedala. Potud pravda.

Jakýkoliv déšť by nebyl schopen pozvednout vodu Černého moře o třicet metrů během čtyřiceti dnů. Za druhé stoupala hladina pomalu, pomalounko a utonout mohli jen lidé a jejich dobytek žijící na nějakém nízkém ostrůvku v moři. Pak je také zvykem lidí bydlících na nějakém ostrově mít vhodnou loďku, ti by nemělu důvod k utonutí.

Tedy nešlo o biblické vyhubení všech lidí a zvěře a rostlin celé planety Země. O nějakém nízkém ostrůvku se sotva dá psát jako o nejvyšších horách.

No a pak tu máme ještě to biblické "opadávání" vod, v Černém moři hladina po tom zvednutí už "neopadla".

Faktem je dále, že přívalové deště rozvodní řeky a nějaká území zatopí, což může způsobit oběti na lidských životech a na mejetku. Ale aby se z nějaké takové povodně vykonstruovala celosvětová potopa vyžaduje značnou dávku prášilovství. A TO PO NĚKOLIk GENERACÍ PRÁŠILŮ.
Z deseti obětí je příští generaci tisíc, za další generaci sto tisíc a přibudou zvířata, za další generaci může být bohem potrestán milion lidí a všechna zvířata.


 #5206