Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2711375x
Příspěvků:
74280

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #54739

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
28.12.23 19:26:42 | #54739
Reakce na příspěvek #54736

Celkově to co píšeš je blábol nemající hlavu ani patu a vycucal sis to z prstu pomlouvači.
Inkvizice co založil Papež se nepodílela v celých dějinách na žádném upálení z důvodu čarodějnictví. Byli to čestní muži a dokonale složili církvi při odhalování heretiků. Katolická církev víru v čarodějnice ústy papeže prohlásila za pověru:
Již od raných křesťanských dob odmítala církevní autorita pohanský názor, že ďábel může někomu udělit čarodějnou moc ke škodě druhých. Jsou známy ostré výroky sv. Jana Zlatoústého a dalších církevních otců proti tomu. Císař Karel Veliký v 8. století trestal dokonce smrtí ty, kteří tento nesmysl šířili. Biskupský zákoník v 10. století v Německu hrozí za jeho hlásání přísnými církevními tresty. Papež sv. Řehoř VII. zaslal v sedmdesátých letech 11. století dánskému králi Haraldovi dopis, kde mu zakazuje konat čarodějnické procesy. Dánsko bylo tenkrát postiženo suchem a neúrodou. Svedlo se to na domnělé „čarodějnice“. Papež králi napsal: „Spíše hleďte odstranit metly Božího hněvu pokáním a ne je ještě rozmnožovat běsněním proti nevinným.“ *691* *4099*


 #54736 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
28.12.23 19:38:31 | #54742 (1)

Jo, jo, jen se utěšuj lživou propagandou.
Za co byl podle tebe upálen Jordano Bruno? No přece za odmítání uznat katolická geocentrismus a proklít heliocentrismus. To byla heresie zasluhující upálení, viď?
A teď si představ, že by si někdo troufl v 17. století označit biblické povídání o potopě za pohádku. ... *15238* *15238* *15238*


 #54739