Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2426015x
Příspěvků:
67811

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #61475

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
08.03.24 15:29:44 | #61475
Reakce na příspěvek #61435

Vše co se děje, děje se s jeho svolením. Aspoň to tvrdí zabednění křesťané....ne, ne, všetko sa nedeje s Božím zvolením (človek koná i i proti Bohu),... ak má človek slobodu od Boha (čo má), tak sa to deje so zvolením toho, kto tú slobodu dostal a má, teda koná v slobode človeka - a teda francúzsky parlament, AK DAL POTRAT DO ÚSTAVY AKO PRÁVO ŽENY, pre jej svojvoľné konanie, nekoná to, čo je vôľa Boha - stal sa tak právne vražedným pre ešte nenarodené deti, čo je zločin na človeku, a zločin proti Bohu...parlamenty konajú tak, aká je ich vláda a prezident, a každý vie, aké sú vo Francúzsku - takéto parlamenty, hoc volené ľudom (ktorý dejinami postupne odpadáva a odpadol od Boha), boli a sú často koloniálne, nafukujú sa, spyšneli, hecujú do válek, podporujú války, nesnažia sa o mier, ani o mier na Ukrajine - a bohužiaľ niektoré iné európske vlády (a ich národy) im sekundujú, a tak sa celé národy previňujú proti Bohu, a nemusíme ísť ďaleko, máme ich pod oknom....


 #61435 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
08.03.24 15:38:51 | #61477 (1)

píšeš dlouze a od věci


 #61475 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
08.03.24 16:17:19 | #61488 (1)

Takže ten tvůj bůh, hodný, milující, vševědoucí, věděl přesně co dělá, když tvořil hitlera a stalina, putina a medveděva, výrobce a ditributory drog, idioty za volantem .... ?
S tvými bláboly o bohu, kterej vše ví, je všemocný a tak dále, ale samou láskou k lidem nezasahuje do vraždění ... jdi k šípku.
Tahovéhle názory theistů, že vše je v nejlepším pořádku a že lidi se nemají snažit o nápravu jsou velmi a velmi škodlivé. Nadto si troufáš kritizovat i svého boha, že dopustil, aby si Francouzi dali do zákonů něco, co nevyhovuje zapáchající ideologii katolíků, Co jsi ty, visitore, za lidského červíčka, který ze sebe dělá talón morálky a souřasně schvaluje rusáckou imperialistickou válku doprovázenou vražděním a ničením.


 #61475