Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2478955x
Příspěvků:
68577

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #68782

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: ....
05.05.24 09:35:39 | #68782
Reakce na příspěvek #68775

Vždyť to píše furt dokola, proč ho ještě vyzýváte k tomu, aby ty svoje fantasmagorie pořád opakoval? *29716*


1  
 #68775 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: ....
05.05.24 16:57:42 | #68851 (1)

Je to přece zábavné.
Dějiny píší vítězové - se ví.
Po převratu, za Havla, byla ustavena česko-německá komise, která měla vypracovat dějiny česko-německých vztahů. Nepodařilo se to. Názory na tyto dějiny se v základu rozcházely. Každej národ má na své dějiny pozitivní náhled a ten se neshoduje s náhledem sousedů.

Pokud vím, tak například Japonci se ve škole neučí o tom, jak jejich otcové barbarsky a bezohledně zabírali státy východní Asie a zotročovali jejich obyvatele.

Zkrátka, panovníci rádi a účelově přehánějí ve slávě a ve slavných činech dávných předků. Makedonci jsou nesmírně hrdí na Alexandra, který dobyl a porobil lán světa. Italové sní (vis Mussolini) o obnově Římského impéria z doby jeho největšího rozkvětu a rusáci zas barví na růžovo doby vlády carů ,,, i když jaksi taktně zamlčují miliony zbytečně zmařených životů, včetně dětí posledního cara. Visitor s láskou vzpomíná na dobu, kdy rusácký car zabral Polsko, zakázal tam katolictví a polskou řeč na veřejnosti. Rusákům nepatřila jen Amerika, ale i Polsko a Skandinávie. No i Číňani tvrdí, že Amerika patří jim, protože tam byli dávno před Kolumbem a před rusáckým carem.
No a tak kašlou pobožní lidé na svého Ježíška a jeho přikázání o vzájemném se milování. Našli potěchu ve vzájemném vraždění - ovšem že za větší slávu jejich boha. Výmluva se vždycky najde.


 #68782 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: ....
05.05.24 17:09:07 | #68857 (2)

Co je na tom zábavného? Vás baví, že tu jeden pošuk píše pořád dokola věci, co mu byli stokrát vyvráceny? Mě teda vůbec ne.


 #68851