Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2451862x
Příspěvků:
68091

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #69283

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
10.05.24 11:45:00 | #69283
Reakce na příspěvek #69280

Dalko -- duvod se musi brat od pocatku -- jinak se nikam nedostanem. Vsecho ma svuj pocatek - jak dobro tak zlo --- Ja se nezastavam Kremlu ani nahodou ne - otazkou je kde to zacalo - kdy a proc ??


1 1  
 #69280 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
10.05.24 12:29:58 | #69291 (1)

Kdy se Rusko stalo státem? Něco z historie.

Dějiny Ruska jako státu začínají ve 13. století vydělením moskevského knížectví z knížectví vladimirsko-suzdalského, jednoho z dědiců Kyjevské Rusi zaniklé po vpádu Mongolů. Ruské carství vzniklo roku 1547, kdy si moskevský velkokníže Ivan IV. Hrozný začal dědičně nárokovat titul car vší Rusi. V roce 1721 za Petra Velikého se Rusko stalo Ruským impériem. Během své historie až do počátku 20. století se Rusko díky výbojům rozrostlo z malého knížectví na mnohonárodnostní imperiální velmoc…

Ano, Rusko jako stát rostlo jen ze svých výbojů proti všem sousedům. V to ostatně pokračuje dodnes. Putin chce navázat na Ivana Hrozného, Petra Velikého a taky na Stalina.


1  
 #69283 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
10.05.24 17:16:28 | #69301 (1)

Správně jsi pochopil, že všechno má svůj počátek.
Náš počátek byl ve Velkém Třesku před 13,8 miliardami let. Jasný?
Počátek matky Země byl akrecí prachu před 4,5 miliardami let. "Popela" zbylého po explozi babičky supernovy.
Počátek barbarského přepadení Ukrajiny necivilizovanými rusáky byl narozením putina.


 #69283 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
11.05.24 16:31:46 | #69317 (2)

....je hodne smutné, že Ukrajina bola "napadena" ruskými vojskami, nemuselo to tak byť, ale vedenie Ukrajiny, na čele s prez. Zelenskym naprosto nepochopilo, o čo tu išlo, správalo sa naivne, nekriticky, nerozumne, naivne, samo sa rozhodlo, že nad Rusom (s pomocou planých sľubov západu) zvíťazí, a ho pokorí, čo normálne ľudské myslenie, reálne uvažovanie rozumu nemohlo dovoliť...Ukrajina proste svojím rozhodnutím (prezidenta a parlamentu) za naivnej pomoci západu zlyhala, už sa púšťa do nepredstaviteľnej hrôzy nerozumného konania, zúfalých činov, stratou ľudského potenciálu, ktoré vedú k devastácii a vyľudneniu tohto územia...
prez. Zelensky proste od počiatku stratil a stráca rozum, nechápe, že válkou s Rusom nič nedokáže, že zbraňami (ani západnými) a bojom sa to riešiť nedá, - a kto si myslí, že omnoho silnejší Rus začne prvý vyjednávať, pokorí sa, a nebodaj sa stiahne, hodne sa mýli...znova opakujem: ten slabší musí prvý dať podnet k vyjednávaniu (bez USA, VB, Nemecka a Francúzska), vždy to v dejinách tak bolo - či sa to všetko dá, alebo nedá, to už nikto nevie, už je to príliš priďaleko, a mám dojem, že sa Rus už rozhodol...

  • a tak znova ten výrok p. Františka: "prišiel čas na vztýčenie bílého praporu", inak si to už takmer nikto nevie predstaviť, a nech si myslí každý, čo si myslí - p. František použil len biblický fenomen (slabší, pokor sa!) pre snad ukončenie tejto války!...ak sa niečo stane pre zachovanie Ukrajiny ako štátu, bude to de facto nepredstaviteľný zázrak! - Bohu je (v jeho milosti - mení srdcia nepriateľov) všetko možné, ale človekovi nie!

 #69301 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
11.05.24 17:14:17 | #69321 (3)

Ty myslíš, že napadena nebyla? Že to je houby napadení? Nebo co znamenají ty uvozovky? A čím je napadena tvoje „mozkovna“?

Ty asi nechápeš, že jediné, v čem je rusák silnější, je to, že má, jako jeden z několika, jaderné zbraně, a že bohužel mezi těmi několika je to jediný dostatečně velký debil na to, aby je možná použil? Jinak by totiž Ukrajině Evropa už dávno pomohla a rusák by zpráskaně kňučel doma v zemljance. Fakt si myslíš, že vlastnictví jaderných zbraní je důvod, proč má mít nějaká země hlavní slovo široko daleko a dělat si se sousedy, co se jí zamane? Důvod, aby se rusákovi ustupovalo a dalo tak najevo, že to může kdykoliv úspěšně zopakovat? Fakt má dostat psychopat ještě větší moc jen proto, aby se nanasral?

To, že Ukrajině ještě nikdo přímo vojensky nepomohl, je právě jen tím, že nikdo neví, jak velké je rusák hovado, a nikdo to nechce zjistit jako první. Vzato čistě morálně, už by tam měla bojovat celá Evropa. Vlastně ne – už by tam teď měla dávno dobojováno a jen by pomáhala hlídat původní ruskou hranici.


1  
 #69317 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
11.05.24 18:00:37 | #69329 (3)

zase jen ruské žvásty...
jaký "napadena"??? byla napadena bez uvozovek, křiváku!


 #69317 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
11.05.24 19:44:49 | #69332 (3)

ad visitor77:
obet brutalni agrese si naopak skutecnosti, ze Ruska federace je revizionisticky stat, byla velmi dobre vedoma.. motivy byly a jsou prece ciste ideologicke / na vlne nacionalisticke vize ruskeho imperia, ktera zpochybnuje vizi globalniho radu - kokoti jako ses ty vsak namisto snahy o udrzeni miru, stability ci prosperity vystupuji proti posilovani mezinarodni kultury a systemum zalozenych na konceptech globalizace, a to ve prospech naprosto barbarskeho revizionismu - iniciatorem te rezniciny a vyzyvatelem zapadocentricke koncepce mezinarodniho radu je tedy tebou adorovany kripl Putin, ktery nas svou totalni invazi uvrhl do nove geopoliticke epochy.. vsadil bych se, ze jakozto nekultivovanemu jedinci ti jsou veci jako mytologizace historie nebo presvedceni, ze narod a stat existuji ve sluzbe nabozenstvi, velmi blizke, takze ospravedlnujes ciny, ktere pritom predstavuji naprosto zasadni odklon od krestanskeho mravniho uceni - nikoliv smireni a koexistence ve svete, kde je misto pro kazdeho, ale prosazovani narodni ci etnicke nadrazenosti


2  
 #69317 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
11.05.24 21:05:57 | #69345 (4)

Tohle je na Visitora příliš složité. To nepochopí. *29716*


1  
 #69332 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
12.05.24 11:46:04 | #69387 (4)

tak samo, co čekat od malého zakomplexovaného Slováka, než že se bude nadřazovat nad jiné, čistokrevný Slovan... *57*


1  
 #69332 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
11.05.24 19:53:03 | #69334 (3)

je hodne smutné, že Ukrajina bola "napadena" ruskými vojskami

Ono je to smutné? To je všechno? Jenom smutné? Není to taky zločinné? Není tato válka zločinem? Nesprává se Rusko zločinně?


2  
 #69317