Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2660738x
Příspěvků:
73485

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #69726

Zobrazit vše


| Předmět: RE:
14.05.24 13:49:20 | #69726
Reakce na příspěvek #69586

Západ je civilizovaný a mírumilovný. Chce mír, přátelství a spolupráci a ne barbarské "urvi co můžeš".
Proto neposílá Západ na Ukrajinu své vojáky, protože nechce, aby se válka rozšířila na válku celosvětovou. ˇřídí se moudrostí "nedráždit vzteklé psy, nebo blázny".
Západ prostě doufá, že rusáci dostanou rozum a vzdají se násilného dobývání sousedního státu. Západ má odvahy dost. To akorát rusácká zběsilost vypadá jako odvaha.

Moc jsem se visitore v tobě zklamal. Myslel jsem, že jako každý jiný rozumný člověk budeš obhajovat konstruktivní cestu řečení problémů a zatím z tebe přímo čiší destruktivní myšlení. Ty se vydáváš za křesťana, ale obhajuješ barbarství. Fuj ! Nemá cenu psát "styď se", protože se z tebe stal primitiv, který není schopen sebereflexe, studu a nápravy.


1  
 #69586 

| Předmět: RE: RE:
14.05.24 14:18:31 | #69735 (1)

Západ je civilizovaný a mírumilovný. Chce mír, přátelství a spolupráci a ne barbarské "urvi co můžeš....západ koná hlavne rafinovane a pokrytecky, vie čo robí...keby mu išlo o mier, tak by silne nabádal Ukrajinu už od počiatku (od 1. dňa války - a už hodne predtým - každý vedel, ako to bude pokračovať a skončí) k mierovým jednaniam (aj totálny politický amatér vedel že to Ukrajina nikdy nemôže vyhrať), a nedával by zbrane za už stovky miliárd- tie zbrane treba zaplatiť, kto ich zaplatí? Ukrajina? no ne! - a kto zaplatí tie desaťticíce životov (už je to iste viac ako 100 tisíc) mladých mužov?...
netreba veriť západu, ich aktivity, ich rafinovaná a pokrytecká vojnová politika, poklonkujúca západu (hlavne US/VB/Nemecko, k čomu sa pripájajú Poliaci a Češi), a je smutné, že to vidí každý (by som povedal aj nie celkom hlupák), ale oni to nechcú vidieť, vedie len k vzájomnému zabíjaniu sa Slovanov v zmysle "divide et impera!", inštaluj na Ukrajine NATO, a budeš kráľ! (už asi chápu, že to už nejde)...mimocho­dom, vie vôbec- a uvedomuje si západ (aj Češi), ako vyzerá teraz Ukrajina? kde sú jej muži? ktorý muž chce už na Ukrajine bojovať? nikto! ..kde sú jej ženy? kde sú jej deti? - a to len pre politickú hlúposť vedenia Ukrajiny! - a myslíte, že oni/západ Ukrajine pomôžu? zarobili miliardy dolárov na zbraniach, a sa stratia!...
opakujem. AngloSas nikdy nesúcití so Slovanom, chce len svoje - zväčšiť svoje globálno-politické záujmy a predávať zbrane, a je mu jedno komu a kam, Slovan (Ukrajinec alebo Rus je ten posledný), na živote ktorého mu záleží, - iste, ak mu poklonkujete, tak si možno všimne aj vás a dá vám odrobinky....však o pár mesiacov uvidíme, kde je pravda...a vieme, ako v Belgii na smrť ubili (udusili ho s hajlovaním) štátne belgické orgány Slováka! s nikým by to neurobili - a mimochodom, na viaceré apely slovenskej vlády ani nereagujú, vraj to bolo OK...


2  
 #69726 

| Předmět: RE: RE: RE:
14.05.24 14:20:56 | #69736 (2)

by silne nabádal Ukrajinu už od počiatku (od 1. dňa války

tohle je ukázka vaší silně pomatené mysli

v první den války, kterou začal putin a rusko, Zelenskij telefonoval putinovi, telefon mu nezvedl, jste prachsprostý lhář...


1  
 #69735 

| Předmět: RE: RE: RE:
14.05.24 20:13:35 | #69778 (2)

Už se chystáš konečně k tomu psychiatrovi? Až tam půjdeš, tak mu předlož tohle, cos napsal. A nebo lépe, odkaž ho na tuhle diskuzi. A na nic se tě pak nemusí vyptávat, poněvadž zde najde materiál pro stanovení diagnózy.


1  
 #69735 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
14.05.24 20:36:00 | #69784 (3)

k psychiatrovi patrí ten, kto iného posiela k psychiatrovi...


1  
 #69778 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
14.05.24 20:48:48 | #69789 (4)

Na psychiatrii patříš, protože jsi zjevně posedlý. Žiješ ve světě svých vysněných představ a fakta tě vůbec nezajímají. Navíc máš neustálou potřebu ty svoje představy přednášet druhým. Chováš se roboticky a ne inteligentně. Seš jasnej psychouš a ty jsi jediný, který to nevidí.


 #69784 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
15.05.24 07:45:05 | #69833 (4)

Tvůj vědecký poznatek ?


 #69784