Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2592921x
Příspěvků:
71521

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #70916

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
22.05.24 12:56:17 | #70916
Reakce na příspěvek #70903

Co plácáš.
Nezapomínej, že se nebojovalo jen v Evropě.
To ti nějak uteklo, co??
*14875* *5740*


1  
 #70903 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
22.05.24 14:46:32 | #70924 (1)

Má to trochu popletené.

Montgomery vedl válku v sev. Africe proti Rommelovi, to odčerpávalo vojenské síly hitlerovi. K definitivnímu vítězství pomohli Montgomerymu USAmeričané a připravili tak invazi na Sicílii, která proběhla v létě 1943 a pak invazi do Itálie na podzim tohoto roku. Tyto operace oslabily značně hitlerovskou armádu.

Německo bylo významně oslabeno námořní blokádou o kterou se starali Britové za stěžejní pomoci USAmeričanů. Doenitz hlásil hitlerovi že jeho ponorková válka v Atlantiku je tak úspěšná, že za pár měsíců nebudou mít USAmeričané a Britové jedinou loď v Atlantiku. Naštěstí podcenil jak sílu, tak odhodlanost USA a Británie. USAmeričané vyráběli nákladní lodě a tankery rychleji, než je německé ponorky stačily potápět. Britové rozlouskli Enigmu a vybavili své bombardéry operující nad Atlantikem radarem. Vyhledávali a ničili ponorky.

Visitor zná jen válečné filmy rusáckého původu oslavující Rudou armádu, ne tehdejší objektivní situaci. Rusáci jsou hrdí na to, že potřebovali svých pět až deset vojáků na zneškodnění jednoho Němce. Tohle nesvědčí o ničem jiném, než o množství vodky v krvi rusáků, o neschopném velení a katastrofálně nefungující logistice.

Němcům se v prvním a druhém roce tažení Barbarossa podařilo v několika "kotlích" zajmout miliony ruských desorientovaných a vyhladovělých vojáků bez munice, ale s obrovským množstvím zbraní. O tomhle sovětské válečné filmy taktně mlčí. Velitelé těchto sovětských armád si netroufli zavčas velet k ústupu a tak své vojáky a techniku zachránit, protože ústup před nepřítelem znamenal jejich popravu a dost často i popravu jejich rodinných příslušníků.

Válka je krutá, z Němci zajatých ruských vojáků jich nepřežilo moc a přeživší byli po válce vyšetřování a trestáni za to, že se vzdali.


1  
 #70916 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
22.05.24 15:17:26 | #70933 (2)

Tak!


 #70924