Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2670127x
Příspěvků:
73529

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #70960

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
22.05.24 17:20:41 | #70960
Reakce na příspěvek #70948

Němci podcenili logistiku. Problémem pro německou armádu byly nezpevněné a úzké silnice, řídká železniční síť nad to sabotovaná partyzány. Takže to zahnání rusáků za Ural bylo pouhé zbožné přání. Němečtí důstojníci varovali hitlera před válkou s SSSR, ale ten hňup si to nenechal vysvětli, zřejmě opojen tak snadným vítězstvím nad Francií. Hitler byl obdivovatelem Musoliniho v plánech obnovení Římské říše, že nechtěl připustit pochybnosti o bojeschopnosti italské armády. Ta v akci Barbarossa také totálně selhala.

A ta bitva o Moskvu byla spíš fraškou. Akce Barbarossa byla zahájena s několikaměsíčním zpožděním zaviněným neschopností italské armády porazit statečné Řeky. Takže německé vojsko táhlo na Moskvu až v létě ... postup pomalý, žádná "blesková válka" jak si hitler přál ... a nastaly deště (jako u Bromfielda), chatrné silnice se po přejetí jednoho tanku změnili v bahno. Němci nemohli dál, uvázli v bahně. Těšili se, že až příjdou mrazy, tak pojedou dál na Moskvu. Mrazy přišly, Němci neměli zimní oděvy, mrzli, motory techniky nešly nastartovat, a i zbraně v mrazech zamrzaly. Moskva byla mezitím evakuovaná, takže hitler rozhodl se na dobytí Moskvy vykašlat a poslal svá vojska na Stalingrad. Problémy s logistikou to pochopitelně nezmenšilo.
Jak jsem už zmínil, tak Goering velkohubě slíbil hitlerovi zásobování armády leteckou cestou.

O druhé světové válce bylo napsáno mnoho věcných děl (, i románů, také vzpomínám na jeden od Gončareva Velká hra). Ta nejtlustší kronika té války, od Piekalkiewcze (Polsko-Němec), kterou mám je tlustá jako deset křesťanských biblí (má přes 1100 stránek A4. Byla oceněná vojenskými experty pro svou věcnost a objektivitu. Žádné oslavné ódy na tu-kterou stranu.

Jen aby nebylo mýlky, nepovažuji se za experta na 2. SV. Těch válečných knih mám jen tak dva .- tři regály. Jde o věcné popisy průběhů námořních bitev, hladinových i ponorkových, leteckých bitev a i různých vynálezů zbraní a techniky té doby. Technika mne prostě fascinuje. Například kniha Peenemünde West (autor Botho Stüwe) včetně raket Wernera B. , nebo proudových motorů letadel, walterových pohonů ...má přes 8 set stran napínavého čtení.


 #70948 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
22.05.24 17:42:35 | #70967 (1)

Tak tak. Kdyby nechal Hitler vedení války na generálech, tak by jí Německo s největší pravděpodobností vyhrálo.


 #70960 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
22.05.24 19:59:24 | #70977 (2)

Právě ... to KDYBY

Kdyby nebylo hitlera, tak by po versaileském míru bylo Německo na generace zbídačelé.
Kdyby nebyl Stalin k hitlerovi tak vstřícný nebyl by hitler schopen Německo tajně tak vyzbrojit, že mohl z pozice síly jednostranně zastavit placení reparací za 1. SV Francii, Británii, Belgii ... a předvést svou dobře vycvičenou a vyzbrojenou armádu. A nikdo ani necekl.


 #70967 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
22.05.24 19:02:31 | #70970 (1)

Těch válečných knih mám jen tak dva .- tři regály.
*6476* *6476*


 #70960 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
22.05.24 20:17:44 | #70979 (2)

Z poloviny jsou to vzpomínky českých letců bojujících proti Německu z GB. Byli to jak piloti stíhaček a bombardérů, tak i obsluhy kulometů v bombardérech. Nejen Češi, bojovali i Poláci a lidé z jiných států. Tito piloti a posádky bombardérů měli obrovské ztráty.

Ale také komunistická zlovůle (pocházející odkud? No přece ze stalinistického CCCP)
jeden článeček ...

odkaz na článek
Hořký návrat letců RAF: Z hrdinů udělali komunisté zrádce a kriminálníky


 #70970