Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2692909x
Příspěvků:
73965

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #72548

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
06.06.24 20:34:22 | #72548
Reakce na příspěvek #72521

To, co se první rok války dělo bylo strašné. Stalin byl svou rozvědkou skoro rok před invazí Němců varován, přesto jako primitiv a hlupák věřil na platnost smlouvy Ribentropa a Molotova. Přípravu na obranu neuskutečnil. Dokonce o plánovaném útoku neinformoval ani velitele ozbrojených sil. Takže hitlerovská armáda vkráčela na rusko prakticky bez proti obrany.
Hitlerovce zastavilo až deštivé počasí.
A i pak hnali Němci snadno rudou armádu před sebou. Tu a tam narazili na odpor rudé armády, vyhladovělé a někdy i skoro bez munice. Stalin dal rozkaz neustoupit a politruci měli právo každého zastřelit, který by jen pronesl slovo ústup. Tak zůstaly statisíce hladových a prakticky bezbranných vojáků na místě a byli Němci obklíčení a zajati. Němci tak získali i rusáckou techniku i včetně kaťuší a T34. Z těch Němci zajatých a zotročených vojáků nepřežilo mnoho a ti, kteří přežili a vrátili se do ruska byli zastřeleni za zradu.
"Báťuška" Stalin řádil jako šílenec. Ovšem není vyloučené, že rusáky právě tato vláda strachem donutila k bezohledné obraně a pak i útoku.

Válka je krutá a bezohledná. I vojáci kterékoliv strany jsou jen obětmi. I Němci stříleli a věšeli své vojáky za "zbabělost před nepřítelem". Na udržení poslušnosti jsou nutné kruté nelidské tresty.


2  
 #72521 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
06.06.24 21:18:24 | #72578 (1)

tohle je visitorova "křesťanská morálka"... *57*


 #72548