Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2754069x
Příspěvků:
75488

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #77686

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
03.07.24 15:17:04 | #77686
Reakce na příspěvek #77665

ne nepotvrdili se žádné dezinformace o vakcínách ,vše co o vakcínách tvrdili a tvrdí odborníci je stále pravda ,nikdo z odborníků netvrdil že by nemohl onemocnět ,nemohl to nepřenášet či umřít ,to tvrdili možná politici,že neumíš rozlišovat je tvůj problém ,základní gro tvrzení odborníků bylo a je že po očkování je člověk při vystavení nemoci chráněn již naučenou (díky očkování) imunitní reakcí

ne ,neodmítlo ,proočkovanost (na Covid) lidí ve zdravotnictví je přes devadesát procent

visitor o pár stránek zpátky tvrdí že je imunolog ,takže ......souvisí

koukám ,krásně si má slova níže ,potvrdil


2  
 #77665 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
03.07.24 15:42:55 | #77693 (1)

Ano, vždy když jsem četl, nebo slyšel, že někdo tvrdil, že vakcinace na sto procent imunizuje vakcinovaného, tak se mi "otevíralala kudla v kapse".
Co s takovými poděsy tvrdícími dokolečka nesmysly? Ignorovat je, je jednou z možností, druhou možností je přivést do reálného světa nekonečným předkládáním informací? Zkušenosti, zejména zde na foru, mne přesvědčily, že u některých lidí je snaha je vyvést z omylu naprosto bez účinku.
Vysvětlení je v tom, že jejich mozky fungují trochu jinak, trochu iracionálně. Zastánci spikleneckých teorií jsou prostě nepoučitelní. Je to smutné, ale jak praví lidová moudrost "je zbytečné plakat nad rozlitým mlékem".


2  
 #77686