Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 3148750x
Příspěvků:
87708

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #80850

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.07.24 14:01:31 | #80850
Reakce na příspěvek #80845

Asi bys ty překonané argumenty věřících mohl uvést, aspoň některé.
Ze zkušenosti vím, že mnohé takové argumenty možná paradoxně vycházejí z nepochopení Bible, nikoli evoluce. *33084*
POrovnávání genomů může být silně zavádějící, protože velkou podobnost vykazují i druhy, které rozhodně nejsou evolučně spřízněné.
Nemyslím, že vhled do objektivní pravdy věřícím chybí víc než nevěřícím.
Setkal jsem se s mnoha atristy, kteří nechtějí zkoumat ani evoluci, ani Bibli, aby se jim náhodou ten jejich světonázor (dá-li se to tak vůbec nazvat) nesesypal.


1  
 #80845 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.07.24 14:17:37 | #80859 (1)

Protože valím ven, jen v rychlosti - blesk jako boží trest, čarodějnice, dědičný hřích, smrt blízkého jako boží trest, atd atp.

to nebylo o evoluce, jen o "ustupování" víry poznatkům vědy

Za 1. jak víš, že nejsou evolučně spřízněné? za druhé tím spíš je mezidruhová evoluce zase pravděpodobnější, když stačí tak málo, jak sám píšeš .-)))

chybí vám, jistěže. teda do té hlavní, vědecké, vy oni nestojíte.

když nevěřím v existenci boha,. proč bych měl uvedneé zkoumat:
navíc dneska má povšechné znalosti o víře, bibli, i každý dospělý ateista, a všichni víme, i ty, že Boha ještě nikdo nikdy nedokázal a hypoteticky podle teorie věřících ani dokazatelný není, "musíme se řídit jen tím, co vidíme kolem sebe a je to nepochopitelné, to nemohlo vzniknout samo" :-)))
no blask svéh očasu také sesílal bůha dneska víme, že e-e :-))))))

už jdu, ale klidně mi napiš nejzásadnější argumenty z bible a své víry, kterých se podle tebe ateisté bojí, aby se jim nesesypal ateismus


 #80850