Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 3186870x
Příspěvků:
88442

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #85199

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
13.08.24 09:31:51 | #85199
Reakce na příspěvek #85193

okolí Černobylu je méně zamořené než okolí šachet československého uranového průmyslu.
Kachovku Rusáci odpálili protože se báli ofenzívy Ukrajinců. Letadlo s civilisty sestřelili
nechtěně amatérsky. Střílení na jadernou elektrárnu to je jen strašení civilistu a elektrárně to moc neublíží. Oproti západu považuji Rusáci atomovou bombu jen za trochu lepší bombu, nebojí se toho tolik.


 #85193 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
13.08.24 16:28:37 | #85228 (1)

Důkaz by nějaký byl, měření a pod. ?

Jasné je jedno, že v Jáchymově se od Středověku těžilo stříbro a smolinec (uranová ruda) se vozil pod širé nebe na skládku. Lidstvo muselo čekat sta let, než Marie Sklodowska - Curie ze smolince extrahovala Uran a i Radium a zaplatila to svým životem. Její deník je tak zamořený, že je uchováván v olověné skříňce.
Ovšem jaderné katastrofy Černobylu a Fukušimy jsou "z jiného těsta", než je skládka u Jáchymova. Ovšem jedno se po vydatném dešti protrhla hráz odkalovací nádrže a ta žlutá jedovatá a zářící sračka se hnala Rolavou až do Ohře ve Varech. Můj otec žil tehdá v Nejdku, pár kroků od Rolavy a jeho manželka máchala prádlo už zase v "čisté" vodě Rolavy. Povídala jak, měla druhý den pokožku na pažích až k loktům červenou. No dožila se šedesátky a otec sedmdesátky. Příčina smrti : rakovina.


 #85199