Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 3186562x
Příspěvků:
88442

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #85300

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
14.08.24 14:30:42 | #85300
Reakce na příspěvek #85298

Co vím, tak ty používají hojně už teď na Ukrajině. Výhoda této konfigurace je, že si budou rusové ničit své území.


 #85298 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
14.08.24 16:46:49 | #85307 (1)

No to je spíš vysloveně na zabití lidí - "vysaje" odevšad kyslík/vzduch a člověk se udusí (aspoň si tak myslím) - vzniká vakuum. *3489* *3489* *3489*


 #85300 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
14.08.24 17:34:23 | #85324 (2)

Termobarická bomba to má ve svém názvu.
Po zažehnutí paliva, zpravidla benzínu, rozptýleného ve vzduchu, vznikne ohnivá koule o vysoké teplotě. Ta se šíří rázovou, ale slábnoucí a chladnoucí vlnou do okolí. Ta rozpínající koule žhavé atmosféry předá svou energii do okolí a začne se smršťovat a to podstatně pomalej, než když explodovala výbuchem. Zkrátka to trvá určitou dobu než vychladne na teplotu okolí.
Vakuum tedy vzniknout nemůže.
Ta první, barická, vlna daná výbuchem je mohutnější a poškodí dýchací orgány, zejména plíce, zasažené bytosti. Proto se dělostřelci větších ráží vždy obrátili zády k ústí hlavně, zacpali si prsty uši a otevřeli ústa. Při opomenutí ztratili sluch roztrháním bubínků a poškodili si plíce i průdušky.

Ten ničivý a vražedný účinek termobarické bomby spočívá v relativně velkém množství hořlaviny, to mohou být tuny. Klasická trhavina (dynamit, TNT ..) má omezenou hmotnost paliva, protože má v sobě i okysličovadlo. Pro názornost se může připomenout, že na spálení jednoho uhlíku potřebuji dva kyslíky. Molekula benzenů má v principu šest uhlíků a šest vodíků.


1  
 #85307 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
14.08.24 23:34:32 | #85370 (1)

No, tak asi před 40. lety byla v médiích představena neutronová bomba, která odpálená ve výšce několika kilometrů neničí stavby rázovou vlnou, ani tepelným zářením. Ničí a zabíjí vše živé proudem neutronů. Smrt nenastane okamžitě, ale s časovým odstupem několika dní. Jako vedlejší efekt produkuje silný magnetický puls, který měl vyřadit z provozu jemnou elektroniku, třeba vojenských satelitů, nebo komunikaci obránců.

Výhoda této bomby má spočívat v tom, že si útočník nezničí stavby (domy, mosty, přehrady) na dobytém území a že může vtrhnout bez ochranných prvků na území s apatickými a umírajícími obránci.

Ovšem nevím, jestli se to realizovalo, jestli taková bomba funguje a splní očekávání..


 #85300