Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 3209583x
Příspěvků:
88843

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #87896

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
28.08.24 13:50:00 | #87896
Reakce na příspěvek #87894

svět je rozdělen na část ZE které S EMIGRUJE A ČÁSST do které SE MIGRUJE.

dejme tomu, že nebudeš v čr spokojená, ale existuje místo, kde bys chtělá žít.

a buď si to můžeš dovolit a nebo už nemáš ani jinou možnost, než odejít - potřebopvala bys k tomu někoho, kdo by tu tvoji e-i-migraci řídil? nestačí cestovka, letenky, taxi?

proč si myslíš, žwe ty lidi někdo ŘÍDÍ?

SAMOZŘEJMĚ EXISTUJE DOST DŮVODŮ, KTERÉ MIGRACI OVLIVŇUJÍ. TAKOVÉ TY NEJZÁKLADNĚJŠÍ, HLAVNÍ, JAKO NEDOSTATEK VODY, POUŠTĚ, PŘELIDNĚNÍ, .... nebudeme pro teď brát v potaz. a vezměmež si třeba co způsobilo imigrační tsunami v roce 2015 - jakou máš verzi?
a bylo to záměrné?


 #87894 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
28.08.24 14:30:42 | #87906 (1)

Islamizace Evropy je záměrná a ne od 2015, ale zhruba od 1980. Ve východním bloku, zaštítěném "železnou oponou" to akorát nebylo patrné.
Památné byly v té dobé TV diskuze k tématu náboženství. Islám byl jako státní náboženství uznán v Rakousku v době monarchie, kdy byla "včleněna" Bosna.
No a jedné z těchhle TV debat se zúčastnil i můj "oblíbenec" biškup Křen. Tomu to, co scházelo na délce, bohatě vyrovnával šířkou. Křen tam prohlásil, že miluje muslimy, víc než laxní křesťany, protože muslimové mají hlubší "víru" v boha, než křesťané.
V těch debatách šlo také o otázku stavění nejen mešit, ale i minaretů s vyřvávajícím muecínem svolávajícím muslimy k modlitbě a islámskou muzikou slyšitelnou na kilometry do dáli. Odůvodnění spatřovali muslimové v nedělním vyzváněním zvonů svolávající křesťany k modlitbě.
Motto: když můžou oni, tak máme právo i my.
Požadavek muslimů je i na zavedení práva šaria i v evropských zemích. Takže muslimům v Evropě nejde o integraci v evropské kultuře ale naopak. To, že si vymohli zákaz "čertů" chodícími s Mikulášem je pouhý směšný detail, každý takový čert si nemůže být ani sekundu jist, jestli mu muslim nepodřízne krk.

atd. atd. koho to zajímá, může si najít zdroje k tématu islamizace Evropy.


 #87896