já práci mám, nemusím dělat pohůnka tatovi místo studia lékařské
fakulty...
ty se už prober, prosím tě...
já práci mám, nemusím dělat pohůnka tatovi místo studia lékařské
fakulty...
ty se už prober, prosím tě...
vypadá to, že je zase líznutá :-))))))
asi už v plném vinobraní :-)))))
Jo jo. Burčáková sezóna začala.-))) Vy v Cajzlgradu tu burčákovou sezónu se shnilých jablek máte v plném proudu.-)))
je z Plzně, ale ta Plzeň už taky není co bývala, jen stojí víc než jiný pivo...
Tak to tě lituji. Nevíš o co přicházíš, plukovníku.-))) Abstinent jako abstinující alkoholik?🙂
burčák měli už ve vizovicích, to už je 4 dny. ta burčáková sezona je jen pár dní, ne?
jo to já nevím, jestli třeba někde kolem mělníka, kde nějaké vinice
také jsou, znají burčák.
já o něm vím, že existuje, prodává se v petkách a může na slunci
bouchnout :-))))
Burčáková sezóna může být i ještě v půli října. Hrozny se s sbírají podle odrůd a každý je sbírá podle svého uvážení. První dozrává třeba Irshai. Někdo už to má z této odrůdy překvašené. někdo ještě nesbíral a v tomto počasí nabírá přírodní sladkost. Nemusí se potom doslazovat cukrem, takže kvalita vín je úplně jinde.
A to nejsem vinař ale vinohradník. Vinař dělá víno a vinohradník je manuál ve vinohradu.
Burčák se prodává na různých větších akcích už dávno. Sbírají se téměř bez kyselinek s 18 stupni sladkosti a dosladí se cukrem na 23. První burčáky jsou byznys ale na úkor kvality.