Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 3200025x
Příspěvků:
88664

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #90040

Zobrazit vše


| Předmět: dlouhého doletu
06.09.24 12:06:43 | #90040

Spojené státy jsou údajně blízko k dohodě o poskytnutí řízených střel dlouhého doletu Ukrajině. Tyto zbraně je schopny zasáhnout cíle hluboko v Rusku. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na nejmenované představitele USA. Očekává se, že do obranného balíčku, který by měl být oznámen ještě letos na podzim, mohou být zahrnuty rakety vzduch-země AGM-158 JASSM. Nejmenovaní představitelé se domnívají, že poskytnutí JASSM Ukrajině by mohlo výrazně změnit „strategickou rovnováhu“ války, protože by bylo v dosahu mnohem větší území Ruska. Podle článku by použití JASSM mohlo zatlačit ruská předmostí a zásobovací sklady stovky kilometrů daleko. A to by zkomplikovalo schopnost Ruska udržet útočné operace a potenciálně by Ukrajině poskytlo strategickou výhodu. Vypuštění takových zbraní poblíž severní hranice Ukrajiny by umožnilo zasáhnout vojenská zařízení v ruských městech Voroněž a Brjansk. A na jihu by umožnilo útočit na cíle na okupovaném Krymu.

come on, guys! *6914*


1  

| Předmět: RE: dlouhého doletu
06.09.24 12:56:33 | #90041 (1)

Ruský propagandistický kanál Dva Majora, který však jako jeden z mála stále informuje o ukrajinských úspěších, včera vysekl poklonu ukrajinským bojovníkům. Vedle typicky ruských propagandistických žvástů píše, že “ať se na to podíváte z kteréhokoliv úhlu, Ukrajinci umí bojovat, […] což předvedli v Kurské oblasti.”


 #90040 

| Předmět: RE: dlouhého doletu
06.09.24 16:21:18 | #90053 (1)

AGM-158 JASSM se brání zničení pomocí několika technologií, které zvyšují její šanci na úspěšné doručení k cíli, i když čelí pokročilým systémům protivzdušné obrany (PVO). Mezi klíčové obranné mechanismy patří:
má speciální aerodynamický tvar a materiály, které snižují její radarovou odraznou plochu (tzv. stealth technologie).
Střela JASSM letí na velmi nízké výšce, těsně nad terénem, aby se vyhnula detekci nepřátelskými radary. Tento způsob letu, označovaný jako nap-of-the-earth, využívá terénní překážky (hory, budovy) k zakrytí před radary.
ASSM používá GPS a infračervené navádění pro přesné doručení na cíl, a to i v prostředí s rušením GPS. Díky tomu může manévrovat tak, aby se vyhnula známým pozicím PVO.
Naváděcí systém má vysokou odolnost proti elektronickému rušení, což ztěžuje její odklonění od cíle.
Střela je vybavena sofistikovanými letovými algoritmy, které jí umožňují měnit trasu v reakci na hrozby. Dokáže například upravit trajektorii, aby se vyhnula detekovaným zónám PVO. *691*


 #90040