Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 3465571x
Příspěvků:
92209

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

| Předmět:
před 37 minutami | #95917

dnes je svetový den transplantáci­í...možnosť transplantácie orgánov (i ked možná len pri imunologickej kompatibilite) je jeden z nepriamych dôkazov Boha, ktorý to s ľudským telom umožnil...dokonca obličky/ledviny (najviac ohrozený orgán, a tak aj najčastejšie transplantovaný), je párový orgán, poskytnutie jednej ledviny nenaruší život človeka...Boh už pred stvorením vedel, že ledviny budú v živote najčastejšie ohrozený- a tak najviac transplantovaný orgán - a chytro to vymyslel, vytvoril ich v páre...aj takéto "detaily" hovoria o Bohu a jeho stvorení:-)


2  

| Předmět: RE:
před 25 minutami | #95922 (1)

Proč by to měl umožnit Bůh? .-)))))))))))))))))))
Je logické, že když se vyvine jeden druh v několika vrstvách apokoleních, že má stejně fungující orgány a tudfíž zaměnitelné, je to dáno dědičností .-)))))

zase vedle, VÍZO .-)))

uvedneé je naopak PŘÍMÝM DŮKAZEM EVOLUCE


 #95917 

| Předmět: RE:
před 3 minutami | #95924 (1)

„Boh už pred stvorením vedel, že ledviny budú v živote najčastejšie ohrozený- a tak najviac transplantovaný orgán - a chytro to vymyslel, vytvoril ich v páre...aj takéto "detaily" hovoria o Bohu a jeho stvorení:-)“

Kdyby to vymyslel chytře, tak by ledviny nebyly párový, ale třeba dvoupárový orgán. Aby měl dárce rezervu pro případ pozdějšího selhání vlastní (už jediné) ledviny. Protože moudrý, jak tu psal jeden takový mudrc, si vždycky nechává rezervu, že? A to, že vyhledat imunologicky kompatibilní orgán může být (a často je) práce na delší dobu, než jakou má potřebný k dispozici, to je taky vymyšleno velmi chytře. Čemu by vadilo, kdybychom byli všichni imunologicky kompatibilní? Jistě by pro boha nebyl problém zkombinovat proteiny MHC do jediné optimální sady, kterou by měl každý jedinec stejnou…Právě ta většinová nekompatibilita je nepřímým důkazem, že za tím žádná dokonalá inteligence nestojí!


 #95917