Rozcestník >> Náboženství >> Bůh Tě miluje!

Informace

Název: Bůh Tě miluje!
Kategorie: Náboženství
Založil: -
Správci: DominiqueD
Založeno: 21.11.2020 04:25
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2607451x
Příspěvků:
64345

Předmět diskuze: Bůh Tě miluje! - 🤍 ❤️ I kdyby hory někam odešly, i kdyby se chvěly pahorky, má láska od tebe nikdy neodejde, smlouva mého pokoje se nezachvěje,,❤️🤍
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #44705

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
16.07.22 06:04:58 | #44705
Reakce na příspěvek #44696

*27179* A na kolik je oceněna "překladatelka" Bible do ženského rodu? *5671*

  • *10681*


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
16.07.22 07:42:56 | #44718 (1)

Ta je uplne mimo a o puvodnim textu Boziho slova a historickych rukopisech vi leda tak velke *2012*

Vytvorila si svoji vlastni falesnou predstavu o Bohu a te slepe veri, ale u vas to neni o moc lepsi a taky mate strach pouzivat to osobni Bozi jmeno, ktere pouzival pritom i sam Bozi syn Jezis Kristus.

I z toho plyne, ze toho skutecne jedineho Boha Otce se svatym jmenem YeHoWaH vubec neznate.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
16.07.22 07:55:33 | #44724 (2)

Obsah příspěvku byl smazán. Důvod: Duplicita


 #44718 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
16.07.22 07:57:43 | #44725 (2)

Bible je psána v rodě mužském protože ženy donedávna neuměli číst ani psát a vžilo se používání mužského rodu pro ženy i do mluveného slova.
To ty víš o historickych rukopisech leda tak velke *2012*.


1  
 #44718 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
16.07.22 08:02:55 | #44732 (2)

Jakou představu ?
JSEM není žádná představa, zkus nahlas vyslovit jméno Boha živých JSEM a budeš vědět o čem to je.
A že své JSEM mohou vyslovit i ženy a děti je v naprostém pořádku.


 #44718 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
16.07.22 08:04:52 | #44734 (3)

Zajmeno jsem hebrejcina nezna nelze ho pouzivat a zamenovat ani pri prekladu tetragmatonu YHWH - ten je prave nahrazovan temi lzivymi smyslenymi nahrazkami jakou je i ten pouze v slovenskych prekladech zminovany hospodin a pak i tituly (vecsinou Pan a nebo Boh), ktere ale nemaji zde pri prekladu tohoto osobniho Otcova jmena co pohledavat, nebo zadny titul neni to skutecne Otcovo svate jmeno YeHoWaH, kterym se jako jediny BUH odlisuje i od vsech ostatnich co nekdy jsou taci nazyvani jako bohove a tak je timto osobnim jmenem YeHoWaH Otec odlisen i od osoby Boziho syna Jezise Krista, ktery je casto zminovat jako ten jediny Buh misto Otce a nebo spolu s nim co je tak jen lzivy vyplod fantazie pozdejsich krestanskych odpadliku, co si pomoci lidske pohanske filozofii a vyrazu co ani nebyli pouzite v textu Bible vytvorili tu svoji lzivou nauku o trojjedinem bohu, ale definitivne ji ustanovili az diky mocenckemu vlyvu rimskych cisaru az na konci 4 stoleti a tedy vic nez 300 let po smrti Krista i vecsiny jeho uceniku, ktery ale zcela jiste nikdy nic zdanem trojjedinem bohu nepsali a stejne jak i Kristus vyznavali a ustivali pouze toho jedineho Boha Otce, ktereho znali i pod jeho svatym jmenem YeHoWaH.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
16.07.22 08:07:02 | #44737 (4)

Ale houbelec, JSEM je jméno Boha živých, je to v každé Bibli v Exodus 3/14, jenom že svědci si to změnili na něco jiného.


 #44734 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
16.07.22 08:15:56 | #44743 (5)

houbelec mas leda tak ve sve makovici.

Jsem je osobni zajmeno a nema s tetragramatonem YHWH absolutne nic spolecne a navic hebrejcina podobna zajmeno ani nezna a je pouzivano pouze pri prekladech, ale jim neni prekladane Bozi svate jmeno YHWH. To je prekladano do cestiny jako Jehova a nebo u katoliku Jahve, ale v nekterych prekladech jej lzive nahrazovano smyslenymi tituly jakym je i ten hospodin a nebo pak titul PAN ci BUH.

Jiste NE ale jsem !



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
16.07.22 08:20:19 | #44748 (6)

Ex 3:14
CSP Bůh Mojžíšovi odpověděl: JSEM, KTERÝ JSEM. A pokračoval: Toto řekneš synům Izraele: JSEM mě poslal k vám.

MPCZ A Bůh k Mojžíšovi řekl: Jsem, kým Jsem; a řekl: Takto musíš říci Isráélovým dětem: Poslal mě k vám Jsem.

CRP Tu pravil Bůh Mojžíšovi: budu ten, který budu Věčný. I pravil: takto řekneš synům Jisraelským: "Ehje" Věčný Bůh poslal mne k vám.

BKR I řekl Bůh Mojžíšovi: JSEM, KTERÝŽ JSEM. Řekl dále: Takto díš synům Izraelským: JSEM poslal mne k vám.

NBK06 Tehdy Bůh Mojžíšovi řekl: "Jsem, který jsem." A dodal: "Takto promluvíš k synům Izraele: `Poslal mě k vám Jsem.´"

B21 Tehdy Bůh Mojžíšovi řekl: "Jsem, který jsem." A dodal: "Takto promluvíš k synům Izraele: ‚Poslal mě k vám Jsem.'"

B21P Tehdy Bůh Mojžíšovi řekl: „Jsem, který jsem.“ A dodal: „Takto promluvíš k synům Izraele: ‚Poslal mě k vám Jsem.‘“

JB Bůh řekl Mojžíšovi: „Já jsem ten, který jsem.“ A řekl: „Hle, Izraelitům řekneš toto: ‘Já jsem’ mě poslal k vám.“

KLP Bůh pravil Mojžíšovi: „Jsem, který jsem!“ A dodal: „Řekneš Izraelitům: ‚Jsem posílá mě k vám.’


 #44743 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
16.07.22 08:26:12 | #44753 (7)

Nauc se cist cely kontex. To Bozi jmeno je az v tom nasledujicim 15 versi !

.‘“... Bůh Mojžíšovi dále řekl:

„Toto řekni Izraelitům: ‚Jehova YHWH, Bůh vašich praotců, Bůh Abrahama, Bůh Izáka a Bůh Jákoba, mě k vám poslal.‘ To je mé jméno navždy a pod tímto jménem budu známý po všechny generace..."

Prestan tu tedy lhat a dal se strapnovat svoji hloupou nevedomosti, nebo si uverila LZIM a tem si jeste navic dala tu svoji vlastni jeste vice pomylenou bludnou demonskou podobu hospodinky, kde sebe jako zenu vidis jako toho jedineho Boha a tak uctivas sebe i kdyz si jen pominutelnym hrisnym clovekem a vytvorem - zcela jiste nejsi tim jedinym vecnym stvoritelem a jedinym Bohem se svatym jmenem YeHoWaH !



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
16.07.22 08:28:40 | #44755 (8)

Nepodstrkuj mi to svoje hloupé PNS.
Ve všech ostatních Biblích je:
Ex 3:15
CSP Bůh ještě Mojžíšovi řekl: Toto řekneš synům Izraele: Hospodin, Bůh vašich otců, Bůh Abrahamův, Bůh Izákův a Bůh Jákobův mě poslal k vám. Toto je mé jméno navěky, toto je mé připomenutí z generace na generaci.

MPCZ A ještě Bůh k Mojžíšovi řekl: Takto musíš říci k Isráélovým dětem: Poslal mě k vám Hospodin, Bůh vašich otců, Bůh Abráhámův, Bůh Isákův a Bůh Jákóbův; toto je navždy mé jméno a toto je připomínka mne všem pokolením.

CRP I pravil Bůh dále Mojžíšovi: takto řekni synům Jisraelským: Hospodin, Bůh vašich otců, Bůh Abrahamův, Bůh Jicchakův a Bůh Jaakobův poslal mne k vám. To jest jméno mé na věky a to jest památka má po všecka pokolení.

BKR Řekl ještě Bůh Mojžíšovi: Takto díš synům Izraelským: Hospodin, Bůh otců vašich, Bůh Abrahamův, Bůh Izákův, a Bůh Jákobův poslal mne k vám; toť jest jméno mé na věčnost, a tať jest památka má po všecky věky.

NBK06 Bůh ještě Mojžíšovi řekl: "Takto promluvíš k synům Izraele: `Poslal mě k vám Hospodin, Bůh vašich otců - Bůh Abrahamův, Bůh Izákův a Bůh Jákobův.´ To je navěky mé jméno a tak budu připomínán po všechna pokolení.

B21 Bůh ještě Mojžíšovi řekl: "Takto promluvíš k synům Izraele: ‚Poslal mě k vám Hospodin, Bůh vašich otců - Bůh Abrahamův, Bůh Izákův a Bůh Jákobův.' To je navěky mé jméno a tak budu připomínán po všechna pokolení.

B21P Bůh ještě Mojžíšovi řekl: „Takto promluvíš k synům Izraele: ‚Poslal mě k vám Hospodin, Bůh vašich otců – Bůh Abrahamův, Bůh Izákův a Bůh Jákobův.‘ To je navěky mé jméno a tak budu připomínán po všechna pokolení.

HEJCL A dále mluvil Hospodin k Mojžíšovi: Toto řekneš synům Israelovým: Ten, který jest, Bůh vašich otců, Bůh" Abrahamův, Bůh Isákův a Bůh Jakobův, posílá mna k vám; to jest jméno mé na věky a to jest název můj pro všecka pokolení.

KLP A ještě řekl Bůh Mojžíšovi: „Tak řekneš Izraelitům: ‚Hospodin, Bůh vašich otců. Bůh Abrahámův, Bůh Izákův a Bůh Jakubův, posílá mě k vám! To je moje jméno na věky, to je můj název po všechna pokolení.’

VS A ještě mluvil k Móšemu bůh: „Řekni Jisráélovým synům: - Jahve, bůh vašich otců, bůh Abráhámův, bůh Jischákův a bůh Jaakóbův, poslal mne k vám! A to je mé věčné jméno, jež budou v paměti mít i příští rody.

PKM A Bůh ještě Mošemu řekl: „Pověz to synům Jisraele takto: Hospodin, Bůh vašich otců, Bůh Avrahamův, Bůh Jicchakův a Bůh Jaakovův, mne k vám poslal, toto je mé jméno navěky, a tak nechť jsem připomínán v každém pokolení!


 #44753 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
16.07.22 08:41:21 | #44773 (9)

Hospodin je lzivou nahrazkou a falzem a pouziva se jen v slovanskych prekladech a je tato nahrazka davana misto jedinecneho svateho Otcova jmena YeHoWaH, ktery je v puvodnich originalnich textech Boziho slova a proto ho na tomto miste takto bez techto nahrazek prekladaji mimo sj i jiny prekladatele Bible jenz nechteji toto Bozi svate jmeno z textu Bible lzive odstanovat a vymazavat, nebo tak skutecne patri a ma byt pouzivano a vyslovovano i s nalezitou uctou.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
16.07.22 08:44:18 | #44777 (10)

Ex 3:15
JB Bůh Mojžíšovi dále řekl: „K Izraelitům promluvíš takto: ‘Poslal mě k vám Jahve, Bůh vašich otců, Bůh Abrahámův, Bůh Izákův a Bůh Jakubův. To je mé jméno na věky, tak mě budou z pokolení na pokolení vzývat.’

Katolicky Jeruzalemsky preklad do cestiny pouzivajici tvar Boziho jmena JaHVe(H) (kde se to H na konci pri cteni necte, ale do textu je zapisovano a patri tam).

https://www.obohu.cz/bible/index.php?por%5B%5D=JB&k=Ex&styl=PR&kap=3&vyberpor=porovna%C5%A5



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
16.07.22 08:46:00 | #44781 (11)

kroky prestan tedy s tim svym lhanim a fantazirovanim o necem cemu nerozumis a cemu zrejme ani porozumet nechces, nebo uz si uverila tem lzim a vlastnim lzivym predstavam.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
16.07.22 08:48:34 | #44786 (12)

Nemám představy, žiju v reálném světě a v něm každý má své "Jsem" .


 #44781 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
16.07.22 08:54:45 | #44795 (12)

No jo jdu si dát svačinku co mi upekla moje Hospodinka:-)


 #44781 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
16.07.22 10:33:56 | #44829 (13)

Tvoje hospodinka jako trouba?


 #44795 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
16.07.22 10:39:15 | #44830 (14)

Chleba se dá péct i v rémosce.


 #44829 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
16.07.22 10:41:47 | #44831 (15)

To jsem ještě nezkoušel, většinou peču chlebové placky na kameni na ohni, chléb v troubě.


 #44830 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
16.07.22 08:44:35 | #44778 (10)

Rabíni slovo Hospodin taky používají když se chtějí dorozumět s ostatním světem.


 #44773 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
16.07.22 08:48:30 | #44785 (11)

Ne - Hospodin je pouzivanou nahrazkou pouze v slovenskych prekladech ! V jinych jazycich tato lzive a smyslena nahrazka pouzivana neni a misto ni se pouziva titul PAN a nebo primo titul BUH, ale tyhle tituli nemaji nic spolecne s Bozim osobnim jmenem YeHoWaH !



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
16.07.22 08:49:52 | #44788 (12)

Bůh nemá osobní jméno.


 #44785 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
16.07.22 08:11:49 | #44741 (4)

A víš proč zájmeno** jsem** hebrejčina nezná?
Protože je to jméno Boha živých a oni je nesmí vyslovovat :-).


 #44734 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
16.07.22 08:17:36 | #44745 (5)

Ne NENI to zadne Bozi jmeno a moji odpoved k tomu uz mas vyse.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
16.07.22 08:22:51 | #44749 (6)

Ale jo je, začíná se tak i Desatero přikázání: Ja jsem..

Jenom že Tobě to u Svědků Jehovových zakázali :-)
Měl by ses vymanit z jejich hloupých doktrín, už by bylo na čase:-).


 #44745 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
16.07.22 08:35:34 | #44763 (7)

Opakuji ze neni a ty jen hloupe blabolis o necem o cem nemas absolutne zadne vedomosti !

A prestan opakovane LHAT prvni prikazeni nezacina zadnym ja jsem to je pouze preklad do cestiny a to jsem tam ani v puvodnim textu neni a hned za tim Ja je to osobni Bozi svate jmeno YeHoWaH co samozrejme dal nectes, nebo chces i nadale verit te LZIVE predstave, kterou si si o Bohu vytvorila a tak tedy ignorujes text jako celek a jen si z neho vytrhavas a dal upravujes jen to co se ti hodi a jeste navic pouzivas i spatne preklady, kde je puvodni text v prekladu sfalsovan a kde se pouzivaji nahrazky misto skutecneho Boziho jmeno YeHoWaH.

Tohle o cem pisu ale samozrejme vi kazdy kdo se o danou veci blize zajima a ma vedomosti a nepotrebuje nic falsovat pozmenovat a vytrhavat z kontextu a nasledne jeste vice lzive domotat jak to delas prave ty sama.

styd se nebo ty uz o teto veci vic, ale i tak dal hajis tu svoji LEZ i kdyz dobre vis, ze je to LEZ a v puvodnim textu je zapsano prave to osobni Otcovo jmeno YeHoWaH - ktere ty nahrazujes vlastnim smyslenym titlem hospodinka. si tedy prolhanym clovekem se zatemnenou mysli nenavidici Pravdu.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
16.07.22 08:36:57 | #44765 (8)

Jo nenechala jsem si nakukat od Svědků Jehovových úplné pitomosti tak jako ty :-)


 #44763 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
16.07.22 08:51:36 | #44791 (9)

To o cem pisu nema se sj absolutne nic spolecne a je to obecne znama vec o ktere vi vecsina prekladatelu a tech co znaji ten puvodni text i staroveke rukopisy jenz jdou opisy toho puvodniho hebrejskeho ci reckeho textu ve kterem byla Bible puvodne zapsana.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
16.07.22 08:52:53 | #44793 (10)

Věz že hezky česky je to: JSEM.


 #44791 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
16.07.22 08:41:10 | #44772 (8)

Hospodinka mi dnes ve čtyři ráno upekla chlebovou placku :-)
Mňam ta je dobrá :-)


 #44763 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
16.07.22 08:55:41 | #44797 (9)

Jiste. ses proste ulhana blabola, ktera jako boha uctiva sebe samotnou a o Bohu o kterem ucil Jezis Kristus a o kterem je i pisemny zaznam v textu Bible nevis absolutne nic. Bibli pouzivas jen jako trhaci kalendar a vybiras si z ni jen co se ti hodi a to dal ve vlastni lzive prekroucene predstve vytrezne z kontextu podavas dal a veris tedy jen vlastnim lzivym predstavam, ale o jedinem Bohu se svatym jmenem YeHoWaH od ktereho je Vse a kteho uctiva a slouzi mu i Bozi syn Jezis Kristus nevis absolutne nic.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
16.07.22 08:57:45 | #44801 (10)

Bůh by měl být v nás a že v Tobě není za to ja ti nemohu :-)


 #44797 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
16.07.22 08:16:54 | #44744 (2)

Bůh žádné osobní jméno nemá, Ty jeden neznabohu :-).


 #44718 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
16.07.22 07:52:44 | #44720 (1)

Tomu se říká pokrok, nikoliv zadubenost :-).


 #44705 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
16.07.22 07:58:20 | #44726 (2)

Omlouvám se! Odstranili jsme ten duplicitní příspěvek současně, ale každý z nás klikl na jiný! *3456*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
16.07.22 08:00:23 | #44728 (3)

No tak tet mi ho pošli do vzkazníku aby jsem ho sem mohla znovu dát.


 #44726 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
16.07.22 08:06:18 | #44736 (4)

To neumím! Neumím vkládat cizí příspěvky ani do diskuze a učit se to nechci... *30410*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
16.07.22 08:07:39 | #44738 (5)

Neumíš používat kopírku ?


 #44736 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
16.07.22 08:14:59 | #44742 (6)

To zamodříš text který chceš okopírovat a klikneš na CTRL - C, potom dáš kurzor tam kde chceš přenést text a klikneš na CTRL-V.


 #44738 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
16.07.22 08:09:30 | #44740 (5)

Nic o vkládání cizích příspěvků nepíšu, chtěla jsem po Tobě aby jsi ho zkopíroval a poslal mi ho do vzkazníku.


 #44736