Rozcestník >> Politika >> AKTIVNÍ SVAZÁK

Informace

Název: AKTIVNÍ SVAZÁK
Kategorie: Politika
Založil: -
Správci: Shadow_of_Krak
Založeno: 02.09.2020 12:51
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 664420x
Příspěvků:
25225

Toto téma sledují (5):


Předmět diskuze: AKTIVNÍ SVAZÁK - O všem. A i vulgárně. Praporkování a nahlašování si nechte na nějaká kvalitnější fora, tady Vám to nestojí za to.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #8348

Zobrazit vše


| Předmět: Asi tak...
07.01.23 19:54:38 | #8348

Cit;"Strach z informací, který je příčinou „boje s dezinformacemi“, se mocných zmocňuje tehdy, když společnosti zlehčování problémů vadí a požaduje, aby se problémy řešily, a ti u moci problémy řešit neumějí anebo nechtějí. Péče o slova, neboli cenzura, má smysl až poté, co slova přiberou na váze a získají potenciál něco změnit. Tehdy establishment a ti, co establishmentu posluhují, vnímají slova jako něco, co ohrožuje jejich byznys a kariéry.

Cenzor sice subjektivně vnímá sebe sama coby služebníka slova, ochránce pravdy, ale objektivní důvody pro cenzuru jsou vždy zištné. Slova se korigují a zakazují tehdy, když se pravda otáčí proti krachujícímu režimu. V moci cenzora není zachránit nebo napravit systém. Může pouze dočasně brzdit proces nevyhnutné změny, oddalovat neodvratné, a to kriminalizací oponentních názorů. Bojovníci s „dezinformacemi“ neslouží slovu, ale režimu, bez ohledu na to, zda slouží za mzdu anebo z pilnosti.
Platí triviální, že svoboda slova buďto je, anebo není. Je-li něčím omezena, jde o nesvobodu. Debata může být jenom o tom, zda si společnost může neregulovaný, necenzurovaný, čili svobodný provoz slov všeho druhu dovolit. A jelikož důsledkem svobody slova je demokracie, mocní řeší, zda tolerovat demokracii. Protože to je riskantní, angažují liberálové na obranu demokracie cenzory. Výsledkem je dnes v Evropě progresivní totalita."



| Předmět: RE: Asi tak...
08.01.23 00:57:32 | #8355 (1)

Já bych to tak neprožíval, i když vás chápu.
Už dnes je svoboda slova omezena : např. je zakázáno veřejně propagovat nacismus, násilí proti skupinám, atd atp. stejně tak máme trestný čin pomluvy ap.
takže zase z toho nedělej/te tyjátr :-))))

dokud bude uvedené rozhodovat soud, je vše v pořádku. dokud budou JEN existovat instituce, usvědčující vás z lhaní a desinformování, ale nic víc, je vše v pořádku. a nejedná se o cenzuru.


 #8348 

| Předmět: RE: RE: Asi tak...
08.01.23 09:10:36 | #8360 (2)

Ty osobně by si už musel sedět na doživotí do konce života *30039*


 #8355