Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5503190x
Příspěvků:
149598

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #101604

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
08.04.23 10:11:02 | #101604
Reakce na příspěvek #101486

Netřeba někam vtrhávat,stačí koperace.
Pro zajímavost-lživá konspirace,nebo aspoň částečná pravda?
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Kniha-z-USA-ktera-tvrdi-ze-na-Ukrajine-to-bylo-uplne-jinak-V-Rusku-se-z-ni-raduji-363332


 #101486 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
08.04.23 10:53:47 | #101609 (1)

No tak si to proberme. Třeba tohle :

"Lendman a jeho spolupracovníci odhalují, že Spojené státy do státního převratu na Ukrajině investovaly přibližně pět miliard dolarů. „S penězi disponovaly četné nevládní organizace, které prý však byly smeteny neonacistickými uskupeními. S pomocí americké diplomatky Viktorie Nulandové potom byli do vrchních pater ukrajinské státní moci instalováni nikým nevolení lidé typu Arsenije Jaceňuka, který dříve působil v bankovním sektoru,“ píše se v synopsi knihy. Lendman ve své knize v neposlední řadě kritizuje představitele NATO, Evropy, Spojených států a média za to, že se dle jeho názoru snaží opět vzkřísit ruskou hrozbu."

Lednman a jeho spolupracovníci ve skutečnosti neodhalují vůbec nic - nebo lépe, odhalují informaci, o které VŠICHNI, kdo se zajímáme, VÍME OD CHVÍLE PROHLÁŠENÍ NULANDOVÉ, že USA do UA daly 5 mld USD. My ovšem víme i to, co Lendman nekonkretizuje, zjevně ví proč, že to byly peníze na pomoc rozvoji demokracie UA -lze si to nazvat jakkoli, ale prostě šlo o peníze, které USA a západ nacpaly do každé transformující se země postkom bloku. Takže tato informace je "lehce lživá (objevujeme) a lehce manipulační (investovaly to do státního převratu-tak asně, ty peníze na transformaci UA - tedy zcela bohulibý počin, který západ realizoval i v případě ČR - určitě zvedly sebevědomí ukrajinců, takže svůj podíl na tom, že pak svrhli vlastizrádce nejspíš opravdu měli - ale nikoli přímý, nebyly to peníze přímo na převrat), stejně tak kdo četl přepis toho údajného tlf hovoru, tak víme, že Nulandová s tím ministrem zahraničí USA nebo kým řešila DOTAZ!!!, žádost o radu, ukrajinské opozice, koho ze 3 možných kandidátů by měli instalovat do nové vlády.To má být to určování vládnoucí elity? Ale jasně : "s pomocí" Nulandové to bylo, protože na dotaz odpověděla :-))))))))))))))) Zabte ji .... no a PRÝ je smetly neonacistické skupiny, .....

Ten zbytek se mi ani nechce komentovat - dobyvačné cíle formou půjček, studená válka, která má zajistit, aby příjmy z privatizace v rusku a jinde nesloužily k obnově a rozvoji UA, Ruska, .... MMF je dokonce vazal, beranidlo USA ..... protože by USA vznikla konkurence ..... pozorujeme něco z toho na sobě? Na bývalých postkom státech? Je fakt, že gaaaabrielové a spol. jsou schopni tvrdit, že jsme jen otrok západu, potažmo přímo USA. vnímáte něco z naší reality tím zpsobem? Já ne.

Takže jediné, co nejsem schopen vyloučit, popřít, ale ani potvrdit, je poslední věta tendenčního článku :

"Tehdy bývalý poradce národní bezpečnosti USA napsal, že bez Ukrajiny se Rusko nikdy nemůže stát euroasijskou mocností. Brzezinski před téměř dvaceti lety nastínil plán, dle kterého je nutné Ukrajinu za každou cenu připojit k Západu,“ poznamenává Lendman v knize."

Tenhle záměr může být klidně pravdivý. Je žádoucí. Ale západ (povšimnout si - k západu, ne k USA), pokud, to dělá přirozeným vývojema s respektováním pravidel. Tedy Ukrajině něco nabízí, ale ta se rozhdouje zcela sama, jestli to chce přijmout. A navíc sama musí vyhovět podmínkám západu - proto měla problémy s přijetím do EU, proto se vůbec nemluvilo o přijetí do NATO a byla poskytnuta jen nicneříající nejobecnější odpověď, paltná i pro rusko, přičemž já jsme přesvědčen (názor, nikoli tvrzení) že UA by se do NATO jen tak nedostala, protože by dost evropský zemí NATO nesouhlasilo, možná i jiné, práv kvůli Rusku. A pro vstup do NATO je nuný 100% souhlas všech.
A Rusko mělo dost času, víc než dost, svoje i jen domělé problémy řešit diplomatickoou cestou bez té agrese z 2014

Jisté je, že opět dochází k nějakému lámání chleba. Zhrzené imperium by se chtělo vrátit na výsluní. Takže se bude ohánět doslova čímkoli, jakoukoli lží, kvůli které si zavede zákon zcela potlačující svobodu slova, jen aby ospravedlnilo před mezinárodním právem svoje nezákonné počínání, a když bude argumentovat formou tvrzení, nějaké ty země jim to jistě sežerou, protože chtějí, nebo je to nezajímá, nebo se nemíní angažovat a prostě uvěří. V osobní rvině to pak realizují pro rusko jejich užiteční idioti

a mimochodem, ten popis o té snaze uvázat si k plotu jiné země formou úvěrů, půjček - vždy´t to je jednoznačně politika číny v africe a leckde jinde. tedy jednoho z těch nových vznikajícícíh "imperií". Jak je možné, že si toho Lendman nevšiml, když čína sojí v podstatě k opozici vůči USA, kterým to lendman vyčítá, ikdyž to prokazatelně není pravda? Nechtěl si toho všimnout?


 #101604 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
08.04.23 10:57:59 | #101610 (1)

Západ vč. USA s Ruskem za gorbačova a jelcina kooperoval/y. Až jsem se tetelil, hlavně z hlediska vesmírného výzkumu, pro který se spojili. ale to bylo ve všem, ta kooperace. chvilku to bylo i za putlera
možná se mu pak přestalo líbit, že když americká težařská společnost poskytla peníze na rozvoj ruské těžařské spoelčnosti, že si za to ta americká nárokovala příslušnou část zisků. kolik lidí to vidí stejně v čr, že západní firmy by se měly peníze jen nalejvat, ale nic z toho nemít.
jenže to ve společnosti založené na sourkomém vlastnictví nejde. po ty pomáhající je to podmínka jejich pomoci, o které ví příjemce předem.

nebo je to špatně, že si investor odnáší příslušnou část zisku?


 #101604 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
08.04.23 14:14:48 | #101650 (2)

Fakt si myslíš,že na tohle budu reagovat a něco po zkušenostech s tebou probírat? *3770*


 #101610 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
08.04.23 14:42:49 | #101664 (3)

To si dělej co chceš, jenom nelži, co že si druhý myslí. To bohatě stačí


 #101650 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
08.04.23 19:30:30 | #101706 (4)

A ty se zbaběle nevymlouvej.


 #101664 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
08.04.23 19:38:55 | #101710 (5)

Někde jsem se zbaběle vymlouval? Kde?
Jen si nepřeji, abys mluvila za mne, když o mých názorech víš jedno velký smradlavý.
Mluv proti mým názorům, myšlenkám, ale pokud se chceš dovolávat mých, jedině když je doložíš, alespoň na požádání - diskusi nemůžeme vést stylem, že ty si budeš vymýšlet, co že si já myslím a já to budu muset vyvracet. to nejde, měj rozum ...


 #101706