Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5425390x
Příspěvků:
149135

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #101632

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
08.04.23 13:20:21 | #101632
Reakce na příspěvek #101618

Jakože si mám psát deníček,co kdy a jak doslova napíšeš,abych neuváděla pouze význam napsaného ,ale doslovné citace? Na to zapomeň-to spolu raději nebudeme komunikovat vůbec.


 #101618 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
08.04.23 13:29:22 | #101635 (1)

Ne, netřeba doslovné citace. Ale právě jen ten význam aby z toh oplynul. Protože jak se svržením Janukovyče, tak irákem a vším tím dalším, co jsme ti opravovala vysvětloval, ses prostě sekla.

Možná by bylo nejlepší, kdybys za mne buď vůbec nepsala a nebo, než mi napíšeš, co si o mém myšlení myslíš, ses ještě pro jistotu přeptala.
Víš dobře, že já ti odpovím


 #101632 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
08.04.23 16:44:44 | #101676 (2)

V čem jsem se "sekla" ? Ameriku jsi rozhodně za její voj.mise nekritizoval ,přibližování voj.základem NATO k ruským hranicím jsi nepokládal za nic pro Rusko znepokojivého a svržení Janukovyče pokládáš za oprávněné-nesouhlasíš,že se mělo počkat na předčasné volby,které odsouhlasil opozici.


 #101635 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
08.04.23 18:22:32 | #101692 (3)

No ve všem.

  1. Ameriku jsme za její vojenské mise nekritizoval, ale prvotní tvé tvrzení bylo, že jsme to schvaloval a chválil a řeč byla dokonce jen o Iráku. Respektoval jsme to jako zdůvodněné a provedené v rámci možností a férovosti včetně faktu, že nebylo úplně posvěceno RB OSN, o čemž se prostě vedou spory, jestli muselo být nebo ne (jako nebylo v Jugoslávii). Takže 12 let vysmívání se saddáma maae a osn, vytírání siprdele rezolucema osn, hrozba držby zhn, vraždění vlastních lidí - koalice 42 zemí, včasné varování a výzvy, umožnění SH včas odejít
  2. přiblížování vojenských základen NATO k RF - tak todle je úlet největší, cos teď předvedla - celou dobu říkám, že bych akceptoval obavu ruska z toho, že jim nastrčí základny k hranicím, ale nic takového se nedělo, nechystalo a v podstatě ani nemělo potenciál se stát. ani ro pobaltských zemí, ani do těch poblíž ukrajiny NATO nic nepřesouvalo, až do 2014. po ruském porušení mnoha smluv a provedení agrese proti UA se to samozřejmě změnilo. rusko navíc mělo víc než dost času (33 let) věc komunikovat v OSN, neudělalo tak ani jednou. kde jsi vzala, že jsme bagatelizoval vojenské základny u hranic RF (samozřejmě míněno před ruskou vojenskou agresí v 2014, dneska e to jediná možná a správná reakce, když je ruskej sajrajt přímo na ukrajině, už od 2014), to mi fakt hlava nebere. dokonce si myslím, že to by netvrdil snad ani KVIDO a že ten má teda bezbžehou fantazii.
  3. svržení janukovyče považuji za zdpúvodněné. vím, že nebylo ústavní, takže to neoznačuji slovem správné. vím ale, že měl vlastně povinnot odejít sám. předčasné volby-byly odsouhlaseny jen částí opozice. já o tom tehdy na majdanu nrozhodoval, ale vcelku rozumím zdůvodnění, že se v únoru 2014 nikmu nebo málokomu z majdanu chtělo čekt na prosinec 2014 a nové volby. když pak janukovyč zdrhl, stihli je myslím v květnu. čili s předčasnýma volbama já nemám sebemenší problém, jen respektuju, že ta opozice, která u jednání nebyla, prostě nechtěla čekat rok, než janukovyč zmizí. a vůbec se tomu nedivím. předčasné volby mají být co nejdřív. navíc si nemyslím, že by uvedené nějak zabránilo agresi rusáka, protože si myslím, že je víc než zjevné, žerusák svoji agresi, zahájenou v 2014 zahájil právě proto, že na UA byl odstraněn PRORUSKÝ prezident. možná by rusákové počkali na prosinec, až by zvolili porošenka, ale skoro si myslím, že ne, že jim bylo jasný, že proruskej prezident ty předčasné nevyhraje

 #101676