Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5425653x
Příspěvků:
149136

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #101789

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
09.04.23 20:25:17 | #101789
Reakce na příspěvek #101767

Jo, to je problém, mnzoí lžou a vydávají to za jejich názor. i ta ale platí, co už jsme napsal : nejprve mu to musíme vyvrátit, doložit, jak to je, nebo alespoň zpochybnit. od té chvíle má dotyčný i informace, které vylučují nebo alespoň zpochybňují, ten jeho názor. Pokud zpochybňují, může se na to odvolávat stále, že má takový názor. Pokud je mu vyvrácen, a trvá na něm, už lže.


 #101767 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
10.04.23 14:11:07 | #101840 (1)

Opět jde jen o to,kdo se té přesvědčovací role ujme,v čím zájmu tak event.jedná,zda je skutečně pouhým nositelem fundovaných informací.Politici by tuto vysvětlovací iniciativu měli přenechat odborníkům a sami zodpovědně řídit a spravovat stát,aby občané neměli oprávněné důvody ke stížnostem.
Premiér rozhodně nesmí vyslat do TV svého odborného ekon.poradce,který sice uznává,že ryjeme držkou v zemi,ale řešení vidí v cestách za nákupy do Polska.


 #101789 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
10.04.23 15:00:48 | #101844 (2)

Tu morální roli má politik nesporně. V tom boji proti lžím. A vlastně i jediný případnou právní roli.
VŽDYCKY bude mít nějaká skupina oprávnění ke stížnostem. Stále si budou stěžovat komunisti i náckové, protože dávno dle zákonů se oni se svým programem prostě nechytají. stejně tak se vždy najdě nějaký odpůrce očkování, dividend do zahraničí, atd atp. vždy se prostě najde téma proti aktuálním politikům.

Ohledn ě těch nákupů v polsku nevím o co jde, zahlédl jsme jen nadpis, ale pokud je popisována situace, kdy v čr je 16% inflace vinou obchodníků a prodejců, kteří si přihazují nehoráné částky na nákupku (třeba jídlo v rstauracích se už zklidnilo, chodím se najíst do reatsurace dost často, nejméně 3x týdně, takže to mohu posoudi - mimochodem právě jsme z jedné přijel, ale co je v pohraničí dneska zase narváno němců, to je protě jen v jejich svátek - 45 jsme čekali na stůl), tak si dovedu představit, že v takové situaci nějaký poradce, odborník, poradí jezdit za nákupy do polska, protože , nebudeme sinic namlouvat, to je jediné sprvné řešení - ruka trhu - předražuješ? nekoupím. koupím jinde levněji. netuším, co by kdo chtěl, jestli nastavovat njaké regulace, nebo zase přidat státním parazitům a důchodcům, nebo co?


 #101840