Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5424556x
Příspěvků:
149128

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #101809

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
10.04.23 10:28:01 | #101809
Reakce na příspěvek #101805

Kvído je přesvědčen, že to co říká je realita. Jak na to přišel se nedá zjistit. Takže bohužel, jen to, že není zdaleka sám. Doporučuji si poslechnout tuto diskuzi ČT v Historii cs. Předesílám, že v ní nevystupuje žádný historik ani politik, jenom odborníci na data a na duši. Má to titulek Průmysl lží a polopravd, odkaz dám taky nahoru.

https://www.ceskatelevize.cz/porady/10150778447-historie-cs/223411058220009/


 #101805 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
10.04.23 11:38:54 | #101826 (1)

Já bych spíš řekl, ale rozhodně nehodnotím, jestli to myslí úpřímně nebo se záměrem, že KVIDO pro své pojetí "historie konfliktu na UA nějaké indicie má, problém je v tom, že si je interpretuje zcela po svém, ačkoli každý objektivní člověk musí vnímat, že to tak, jak si to vysvětluje KVÍDO, nikdy být nemusí (ale samozřejmě někdy může), případně vnímá věci úplně jinak (asi)

Takže např.
ano, rusko jistě mohlo mít už od pádu berlínské zdi POCIT, že mu NATO něco a co slíbilo. kdyby to byla pravda, určitě by to mohl být důvod k ruské zlobě. ale ona to pravda není. NATO rusku tehdy neslíbilo vůbec nic, pouze západoněmečtí politici, a to se týkalo jen východního německa.
Nebo : ano, na bukurešťskem summitu NATO v 2008 došlo k přijetí nových členů NATO, rumunsko, makedonie, albánie, a na velký zájem o členství v NATO Gruzií a Ukrjainou bylo odpovězno, že NATO nezavírá dveře před nikým. Ano, Washington tehdy případné přijetí uvedených podporoval, ale prakticky všechny evrpské země členové NATO vč. GB to odmítaly nebo byly neutrální. a to právě kvůli - s ohledy na rusko

Pak KVÍDO zcela ignoruje, že vojenská agrese RF proti UA začala už v únoru 2014, 27., a nikoli až 24.2.2022, kdy už došlo jen k "transpozici" do té doby "skryté" války na Krymu a Donbase v otevřenou agresivní válku - důvodme nejpravděpodobněji snaha ruska znemožnit UA vstoupit do NATO, což sice absolutně nehrozilo ještě několik dalších nejméně desítek let a potom taky ne, ale rusák z toho ml obavu. asi na principu podle sebe (nedodržovače dohod a smluvú soudím tebe.
KVÍDO zřejmě žije v přesvědčení, že v 2014 na krymu a donbase proběhlo všechno v pořádku, takže první zločin ruska že přichází až v 2022, kdy se ty důvody od 2014 samzořejmě již trochu nastřádaly : UA stále usiluje o návrat ukradených a kradených území, chystá se na válku i vyzbrojováním s pomocí západu, na válku se separatisty a rusákem, který se zcela v rozporu s mezinárodním právem přičlenil krym, samozřejmě na okupovaných územích okupovaná území přestává UA dodávat vodu a elektřinu (Krym závislej na vodě z Dněpru z 85 %, sladkovodní jezera na krymu jsou v 2021 už prakticky vyčerpaná, stejn tak separatisti na Donbase jsou bez vody a elektřiny z UA a v podsatě to znemožňuje normální život na těch okupovaných územích - tady je ale třeba jasně říci, že podle ženevských konvencí, které rusákové také podepsali, se ouvedneé MUSÍ na okupovaných úemích postarat okupant,a že UA jasně deklarovala, že pokud by se to zvrhávalo do humanitární katastrofy, že dodávky v potřebné míře na Krym a Donbas obnoví.
Navíc samozřejmě udržovat nějaku oblast ve válce, držet ji násilím, to se kurevsky prodražuje.
KVÍDO apk podle mne tedy začáná svoje úvahy až v tom roce 2021, proto argumentuje tím, že UA už chtěla do NATO (ale to právě vůli ruské agresi v 2014, což KVÍDO nereflektuje), tím, že západ UA pomáhá, což do 2014 nemusel, argumentuje "nabídkou" ruska USA v jediném jednání, na které rusko přistoupila z mnoha výzev a nabádek UA, EU, a dalších zemí, kde se rusko neústupně dožaduje "Rusko odmítá další rozšiřování NATO, požaduje odvolání „bukurešťské formulace“, že „Ukrajina a Gruzie se stanou členy NATO“,[80] a odmítá vytváření vojenských základen na území států, které byly dříve součástí Sovětského svazu a nejsou členy Severoatlantické aliance, včetně využití jejich infrastruktury pro vedení jakékoliv vojenské činnosti, jakož i návrat vojenských kapacit včetně úderu a infrastruktury NATO do stavu z roku 1997, kdy byl podepsán „Zakládající akt Rusko–NATO“-mimochodem, ten zakládající akt je také zajímavý : https://cs.wikipedia.org/wiki/Zakl%C3%A1daj%C3%ADc%C3%AD_akt_Rusko%E2%80%93NATO)) aby se KVÍDO pak teatrálně ptal : proč na to USA nepřistoupily?

A pořád, v úplně všem, mluví KVÍDO o věcech jen dojmologických, pocitových, nijak nepotvrzených, jak rusko "zabraňuje 3. světové válce", ale už nedodává, že pokud by to měla být pravda, zabraňuje jí před rozpoutáním sebou samým, rusákem, protože jediný rusák má to anima, a tomu se dá zabránit i tak, že ji rusák přestane chtít rozpoutat, nemusí kvůli tomu svémo hovadismu vyvraždit sousední zemi.no a v eposlední řadě je KVÍDO zcela mimo principy ekvivalence, tedy že reakce odpovídá akci, to i u jím vysněných akcí.


 #101809 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
10.04.23 11:46:47 | #101830 (2)

A nešlo by to Kraku na těch 15? Díky.


 #101826 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
10.04.23 11:49:16 | #101832 (3)

Třeba by se v těch 5 příspěvcích po 15 pak někdo ztratil. Takhle je to lepší a netuším, co a tom irituje


 #101830