Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5387548x
Příspěvků:
148787

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #103242

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
26.04.23 02:19:54 | #103242
Reakce na příspěvek #103114

Pane Vitásku, nadšenci jsou obvykle nepoučitelní. Patříte zřejmě k nim. Když čtu vaše příspěvky obsahující ohromné nadšení nad počtem instalovaného výkonu slunečních kolektorů v Německu, aniž byste bral v potaz jejich skutečnou výrobu, je to na pováženou.
Klidně přecházíte fakt, že tyto zdroje v době své výroby dělají ohromný problém s udržením stability elektrovodné soustavy a pokud nikoli, pak mají smysl pouze za předpokladu schopnopsti uložit takto získamou energii k pozdější spotřebě. To znamená obrovité akumulátory, kterými lidstvo dosud nedisponuje. Stejně nestabilní zdroj je větrná elektrárna. Německo kalkulovalo s krytím nedostatku EE výrobou v plynových elektrárnách. To nyní znamená citelné prodražení. A tak se vrací k uhelným elektrárnám. Satan se tedy připomněl dost citelně. Paradoxně nám, když dnes platím za 1 kWhod 6,10 Kč.
v otázce výroby EE bych nedělil společnost na levici a pravici, ale na naivní nadšence a na reálně uvažující hospodáře.


 #103114 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
26.04.23 09:00:11 | #103258 (1)

Fotovoltaické panely u nás dnes generují asi tolik výkonu co Temelín. Přesto je ale podíl zelené energie u nás výrazně nižší než v Německu a Rakousku.

Jinak příznivci levice často hořekují nad tím, že je u nás potravinová nesoběstačnost a že se třebas polovina masa dováží. Je zajímavé , že těm samým vůbec nevadí závislost na dovozu energií. Asi proto, že se dovážejí z Ruska.

Naše tradiční levice se snaží před globální realitou někam schovat. Nejraději do Ruska. Opakuje tak postoje při ropné krizi v prvé polovině 70.let. Tehdy také média popisovaly jak je SSSR jakousi horou pokladů surovin, stačí si je jen vzít a odnést. Jenže ropná krize v druhé polovině 70.let dorazila i do ČSSR a způsobila vleklou krizi, která trvala až do Listopadu 89.


 #103242