Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5388778x
Příspěvků:
148787

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #103262

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
26.04.23 09:36:50 | #103262
Reakce na příspěvek #103256

Montuju do toho Sašo socany proto, že to byli oni už v 19. století, kteří s tím nápadem svobody pracovní smlouvy přišli. A tehdy to byl nápad geniální a může fungovat i dnes. Já bych se k němu vrátil a odvolám se částečně na to, co tu píše Krak. Proč vůbec lidem nařizovat jak, kde a jak dlouho mají pracovat, proč si to nesmějí domluvit svobodně sami. I to rozhodnutí, nakolik jsou třeba nemocní a doopravdy nemůžou.

Kdyby se odbouraly všechny sociální dávky a podpory a vázaly se jenom na situaci, až člověk už nemůže nic jiného dělat, než o ně požádat (a až po vzniklé situaci, ne dopředu), najednou by se zjistilo, že spousta lidí vůbec není nemocných a pracovat chtějí, když se ukáže že nemají možnost se flákat.

Ale musí se jim umožnit to osobní rozhodnutí: Jsem/nejsem fit, umím/neumím tu práci dělat atd. Nařídit to zákonem je blbost. Ještě v padesátkách u nás platil chudinský zákon, který zaručoval, že ti, kteří jsou na tom špatně pomoc dostanou. Ale od obce, ne od nějakého vzdáleného ministerstvva a plošně, bez adresy. To je pak ohromná černá díra na peníze, když někdo dává, tak neber, že.


 #103256 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
26.04.23 11:45:16 | #103266 (1)

To jsou stejné úvahy jako ty stesky po RU.
Osobně rozlišuji práci nelegální a svobodnou,která ale nesmí probíhat v podmínkách zákona džungle.Rozlišují ji evidentně i politici-
https://www.podnikatel.cz/clanky/jurecka-chce-zmenit-definici-nelegalni-prace-aby-ji-urady-mohly-snadneji-trestat/

Pokud bys chtěl žít ve světě bez dotací,podpor a sociálních dávek,muselo by to být mimo vyspělý západní svět.Já bych ale v džungli bez pravidel,kde panuje právo silnějšího a jakákoliv solidarita se prokazuje pouze formou náhodné dobročinnosti,žít nechtěla.


 #103262 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
26.04.23 13:20:34 | #103269 (2)

Otázkou je, jestli ten svět bez těch našich podpor ap. není vyspělejší, než to naše, protože životaschopnější.
A nikdo nikde nepíše o světě bez pravidel.ale stačí pravidla nutná pro společnost, se kterými by souhlasila předpokládatelně naprostá většina, a ne jen 17 % voličů ČSSD.

ANO, TY DOBRČINNOST A SOLIDARITU NAŘÍDÍŠ ZÁKONEM A ZDÁ SE TI, ŽE TO JE POŘÁD DOBROČINNOST A SOLIDARITA, ANIKOLI FAKTICKÉ VYDÍRÁNÍ A KRIMINALIZOVÁNÍ
To je o tom principu, kdy ty mýš jako levičák pocit, že máte recepty a pravdu a tak víte, co je dobré pro každého i celou společnost. a zcela bez zpětné vazby k rozumu nereflektujete ani to, že vedete společnost k propasti ekonomické i politické.

stejně jako u té "práce na černo"
my si musíme říct dvě věci :

  1. honza má pravdu v tom, že VŮBEC NIC kromě jedné věci (bude v bodě 2) nebrání tomu, aby si zaměstnavatel a zaměstnanec, nebo ještě lépe zákazník a dodavatel, dohodli svoje vlastní podmínky práce a odměny. stát v tom nemusí vůbec figurovat.
  2. bohužel stát je z daní živ a právě a jen u přímých aní, tedy z práce, má předvídatelný stabilní přítok peněz. žádná nepřímá daň mu to nezajistí, protože lidé s emohou rozhodnout nenakupovat, nejezdit, nekouřit - a v tu chvíli stát nevybere ani korunu na DPH, SD a podobných nepřímých daních.

PROTO stát uzákoňuje příslušnou formu práce, kde může sledovat a snadno okrádat zaěmstnance o příslušná pojistní a daně. proto nepovoluje "mimosystémovou" formu práce ......

proto se kdo může vzpouzí, aby přímé daně neplatil - je to trest za to,že pracuješ, ze kterého tyjí ti, kteří nepracují nebo s úplně jinou produktivitou.


 #103266 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
26.04.23 13:26:49 | #103270 (3)

Proto když ty navrhuješ nějaká řešení schodku a dluhu, saháš primárně po zvýšení daní. a ten, kdo se tomu vzpíná, okrádat lidi ještě víc než dosud, je tebou označován za zklamání a nehledající řešení ap.

je dobře, že čím dál víc lidí mluví o tom, že ten strukturální schodek po schillerový je nutné seškrtat natvrdo, čili to, co ona přidala, protě bez milosti škrtnout, zaměstnacům, důchodcům, státním parazitúm - všem, co za poseldních 4-5 let dostali něco přidáno, to okamžitě škrtnout. pokud to nebude stačit, škrtat dál až třeba k roku 2013.
tehdy byl strukturální schodek po kalouskovi 0,5 %
tak tehdy (když z toho následně babiš, i když za pomoci EU a světa, jeho přínos byl nulový, jen že pokračoval v ekonomické politice kalouska - dokázal vyrubat 2x přebytkový a 1x vyrovnaný rozpočet, tedy neměl žádný schodek, ale naopak přebytek) byly veřejné finance zdravé - tak od nich znova začít.


 #103269 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
26.04.23 21:14:30 | #103288 (2)

Práce je práce Sašo, žádná legální nebo nelegální práce neexistuje (pokud vyloučíme například práci na výrobě drog). Jsou země, kde žádný zákoník práce nemají a státu je úplně jedno, co kdo dělá, hlavně když si platí zdravotní a sociální zabezpečení (Kanada). Ani v USA se práce nekodifikuje u zaměstnace, ale dost povinností má naopak zaměstnavatel, například musí platit sociální a důchodové pojištění, ovšem v různých kategoriích. Proč se u nás do všeho sewe státní úředník a jakési ukecané odbory plné kravaťáků?


 #103266 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
27.04.23 16:26:57 | #103312 (3)

Práce není práce,když probíhá paralelně s pobíráním podpory v nezaměstnanosti,či nemocenské.Když jde o černotu,ze které se ani neodvádějí daně.
Pokud se do těchto podvodů sere úředník,jen dobře! Nemám chuť žít v džungli,kde vládne právo bezohlednějšího a arogantnějšího.


 #103288