Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5413906x
Příspěvků:
148999

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #107253

Zobrazit vše


| Předmět: RE: Stojí za pozornost,
11.06.23 20:28:49 | #107253
Reakce na příspěvek #107242

:-))))) 20 minut mi asi stačilo .-))))
Vysílání uvodil jako že lidem ukáže politický marketing Fialy a Babiše - přitom to PR dělá perfektní on .-))) Ty dramatické pauzy, komentáře, nechávání doznít vlastní slova :-))))

Ekonomice a ekonomii nerozumí, je to filosof, ale ví, že jsou oba bez sebereflexe, každý to hází na druhého :-)))) Nejsou schopni připustit, že něco udělali špatně a nejsou schopni připustit, že jsou součástí problému a nejsou schopni říkat pravdu :-)))))

Já nevím, jak to nazvat, ale stavět všechno do pozice, že vina je na všech stranách, to je docela zoufalství, ne? Proč by nemohl jeden mít pravdu a druhý lhát?

Prý více volit srdcem, kteří mají sebereflexi a jsou více zodpovědní - a to se jako pozná srdcem, jo? Fakt?

Jak vznikají lidé, kteří nejsou spokojení? To nejsou lidé pod vlivem temnoty, ale sledují "tyto dva pány" .-)))))))))))))) Prý je to směšný a smutný.

Co bych na závěr napsal já : primárně to bylo o inflaci, kde Fiala vysvětlil, jak vznikla podle ekonomů. Babiš kontroval, že kdyby přijali celoplošné zastropování tak se inflaci vyhli.
No, vyhnuli by se jen části inflace, asi 6 %, což není málo, ale ta babišovo 6 % by tam byla furt. Kdyby to udělali, jako to udělaly asi další dvě země (Francie a ještě někdo - udělali jsme to pak koordinovaně s EU asi o 2 měsíce později). Nějak ale nezmínil, že z hlediska zadlužování států jsme na tom díky němu byli nejhůře v EU a co si mohlo dovolit Německo, třeba, které před covidem mělo asi 5 přebytkových rozpočtů, a i po něm se jejich dluh zvýšil výrazně méně než náš, když ten jejich už stagnoval nebo se zase lepšil už od 2022, zatímco u nás se schodky stále zvětšovaly ...... a v této situaci měla tahle vláda opět zvyšovat uvedené schodky :-)))))))))))))) Dneska, když chce něco škrtnout, půlka národa se posere během 5 minut :-)))))))))))))­)))))))

Ne, tohle je marný. Tahle země potřebuje jako prase drbání buď zákon o vyrovnaném státním rozpočtu, měli by se o to s pomocí SPD pokusit, a nebo apolitické vlády odborníků, kteří si nebudou muset nechat kecat do hospodaření země ani levicí, ani odbory.

2. část byla o covidu, to už jsme ani moc nevnímal, je to antivaxer a tak "nacházel a dramaticky opakoval" to, co se mu hodilo. Ale to už je dávno statisticky a odborně doloženo a vyvráceno a diskutovat o lockdownech je dneska už irelevantní a to jsme byl proti nim.


 #107242 

| Předmět: RE: RE: Stojí za pozornost,
12.06.23 14:56:18 | #107267 (1)

Celé to bylo o síle marketingu a neschopnosti hrát poctivou polit.hru.(Současný i bývalý premiér nám měli jednoduše říct- "Ano,jsme součástí současného průšvihu,ale chceme to napravit" .) To je ta příčina nedůvěry občanů.Nebezpeční jsou ti,kteří postrádají sebereflexi a mají nulovou zodpovědnost.Ni­koliv nějaká lůza. *33084*


 #107253 

| Předmět: RE: RE: RE: Stojí za pozornost,
12.06.23 15:44:44 | #107287 (2)

???
To ale Fiala řekl mnohokrát, že máme průšvih díky Babišovi a že to chce napravit. A snaží se. Že se nikdy nezavděčí všem a s formou nápravy, která je sice JEDINÁ MOŽNÁ, ale většině voličů NEPOHODLNÁ A VADÍCÍ, to přeci snad víme oba.
Ty jako levičák budeš permanentně upřednostňovat zvýšení daní a to hlavně těm bohatým, přestože ti v tom růseru žádnou zásadnější roli nehráli, vyjma Babiše. Ale prostě "těm se lépe bere", že ano. I když pár let předtím někdo z jejich daní a plus jejich zadlužením přidal neskutečný sumy těm, co nic neprodukují.
No a já to uvidím vždy naopak, podobně jako kvído, že stát si NESMÍ půjčovat na sypání do rozevřených tlam jkýchkoli parazitů, ale může jim přerozdělovat jen dohodnutou část (nejlépe ˇ% z HDP a zcela v souladu s výkonem ekonomiky - stoupá - přidáváme, klesá, ubíráme. Ne jak si ty na stát napojené skupiny zvykli - ekonomika stoupá - přidáváme a pořádně, 2x víc než stoupá ekonomika, a ekonomika klesá, přidáváme.

Současně jsi zmotala lůzu, která je jasně definovaná https://cs.wiktionary.org/wiki/l%C5%AFza, a která opravdu nemá a nepřebírá odpovědnost za nic, ale zkouší si vykvičet a vyječet všechno, s politikem, který má minimálně morální zodpovědnost a i tu "volební" (že nebude zvolen, když není spokojenost).
zrovna na fialovi a babišovi je ovšem vidět pravý opak toho, o čem se snažíš psát : fiala zkouší udržet v rozumných mezích zadlužení, inflaci, nezaměstnanost - a jistě se může bavit, jak se mu to podle koho daří, ale nemůžem tvrdit, že nás záměrně zadlužuje, to nejde :-)))))
a babiše, který nás záměrně zadlužoval právě a jen aby sypal do krmítek těm neproduktivním na státním struku, tomu hlasy přibývají :-))))))

je zjevné, že to nefunguje tak, jak sis opět usmyslela, tedy že snaha o zodpovědné hospodaření bude oceněna ve volbách hlasem voličů. ne. naopak. pokud to neprospívá voličově kapse, 3/4 voličů budou volit toho, kdo jim naslibuje a rozhází. a i když doma by se sami tak nikdy nechvali, u státu je jim to u prdele, protože to bude platit někdo jinej, v nejhorším všichni stejně.


 #107267 

| Předmět: RE: RE: RE: Stojí za pozornost,
12.06.23 15:56:48 | #107291 (2)

btw. "chceem to naprvit" - jak to chce napravit ANO vidíme aktuáně na vlastní smysly - dokonce i těch důchodcovskejch 15 mld, co jim přiklepli navíc nad valorizaci, chtějí pomocí US pro ně v současné situaci vysoudit a tím ještě podervat státní rozpočet, plovoucí na vodě.
VŠECHNY TY ZÁVAZKY VÝDAJŮ, KDŮLI KTERÝM JSME TAM, KDE JSME, VČETNĚ INFLACE (mimochodem, Lukavec tam přikyvoval babišovo rozhorlování ve výstřižku, že říkali vládě už předem, ať zastropuje energie, ž se vyhne inflaci - tak té babišovo bychom se nevyhnuli, ale halvně - nádherná ukázka toho komunisty v něm - budeme nařizovat ceny .-)))) znárodňovat ČEZ .-))) atd atp. čili zase hrát s lidma jen betla :-)))) protože těm nejbbějším, té lůze, samozřejmě endojde, že vše nad zastropenou cenu energie doplatí za spotřebitele stát ze společných peněz - tedy zas epeněz těch užitečnejch těm neužitečnejm ... a že ice bude o 2 % menší inflace, ale o nevím kolik % větší zadlužení. Babišovo voličům to nikdy nedojde a hned po zastropení začnou ječet, že vláda zadlužuje :-)))))))))))))

Ale tomu Lukavec taky nemohl rozumět, když to babišovi odkejvával .-)))))))))))))­)))))))


 #107267 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: Stojí za pozornost,
12.06.23 16:00:09 | #107294 (3)

VŠECHNY TY ZÁVAZKY VÝDAJŮ, KDŮLI KTERÝM JSME TAM, KDE JSME, VČETNĚ INFLACE .... jdou za ANO

Chce po nich někdo nějakou odpovědnsot?


 #107291