Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5534972x
Příspěvků:
149801

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #108796

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
27.06.23 17:59:13 | #108796
Reakce na příspěvek #108781

Vypiš mi moje "veletoče" = změnu názorů,aneb jak mě obdobně osočoval Puss-kam vítr tam plášť.Je to mimořádně urážlivé a protože solidní argumenty nemohu očekávat od ubožáků,předlož mi moji údajnou změnu názorů aspoň ty.
Ty mi ovšem předkládáš moje údajné omyly.To ale není veletoč,resp.změna názorů!!


 #108781 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
27.06.23 22:46:46 | #108822 (1)

???
To, co jsme zmínil, jsou veletoče - v jednom případě to chápeš tak a v jiném zcela naopak - viz to srbsko a irák. To je veletoč. plus ty další, co jsme zmínil, teď je nevím, já se knim pročtu.

To přeci není OMYL, že u srbska ti nevadí, že OSN nevydalo souhals s napadením, ale u Iráku ti to vadí. to je veletoč.


 #108796 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
28.06.23 06:53:41 | #108845 (2)

Veletoč je změna názorů !
A proč jsem vždy dělala rozdíl mezi Kosovem a Irákem,jsem vysvětlovala již mnohokrát.
V případě války v Kosovu se jednalo o dlouhodobý konflikt uvnitř samostatného suverénního státu – Svazové republiky Jugoslávie, kde proti sobě po oboustranných incidentech stanuly v provincii Kosovo armáda Svazové republiky Jugoslávie a Kosovská osvobozenecká armáda a po mnoha marných vyjednáváních zasáhlo NATO.Není tajemstvím,že kvůli vetu Ruska a Číny,nebyly letecké útoky zcela legitimní a byly vedeny jen proti jedné straně.Dle mého názoru mělo NATO zasáhnout dřív a ne jednostranně.

Zatímco osmiletá americká voj.invaze do Iráku byla postavená na lži,šlo jen o nesmyslnou pomstu za tragické teroristické činy 11. září 2001 Přitom nebylo potvrzeno vlastnění zbraní hromadného ničení,ani propojení Husajna s Al-káidou.V průběhu těch let se postupně na veřejnost dostávaly skandály o brutálním mučení nevinných Iráčanů a bombardování velkých měst nesla neuvěřitelné počty civilních obětí. Svět se jistě bez každého diktátora obejde,ale válka v Iráku nebyla o jednom diktátorovi.Tato invaze z r.2003 způsobila brutální rozklad už tak zdevastované země. Řada bývalých vojáků z rozpuštěné irácké armády se rekrutovala do nově se formujícího IS.
Válka v Iráku neměla požehnání Spojených národů , USA nezískaly ani většinu v Radě bezpečnosti a nešlo o misi NATO.


 #108822 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
28.06.23 10:14:41 | #108865 (3)

Však vše, co jsme popisoval, JE ZMĚNA NÁZORU a dokonce ve stylu "jak se to právě hodí" :-)))))))))))))) Jako když se Zeman rozhodoval, zda podpoří Babiše v době 2. prezidentské volby - co 14 dní přesně opačný názor, podle toho, jak Babiš dával najevo, že podpoří Zemana :-)))))))))))))

Důležité je jen to, že v Kosovu NATO zasáhlo, aniž mělo mandát od OSN. V Kosovu ti chybějící mandát nevadil.
U Iráku šlo primárně o odblokování 12LETÝCH !!!!!!!! problémů se Saddámem. Naprostým nesmyslem pak je, že šlo o "nesmyslnou pomstu za tragické teroristické činy 9/11". To ti nakukal proboha kdo? Nebo ty sama? Invaze do Iráku byla v rámci "války proti terorismu", nikoli 9/11, jako Afgh., který to jen rozjel.
Přitom nebylo potvrzeno vlastěnní ZHN, ani propojení SH s Al-kAJDOU? oPRAVDU? žE sh POSKYTOVAL NĚJAKOU DOBU PROSTOR PRO VÝCVIKOVÉ TÁBORY ak POTVRZENO TEDA BYLO .-))))) Akorát tobě zjevně uniklo, asi jak ses zamilovala do těch terčinů 9/11, že u SH šlo o podporu teroristů v Paletině a Izraeli - nebo ty sis nevšimla, jak po vymetení SH skončily na docela dlouhou dobu terioristické činy v Palestině a Izraeli a už nikdy se nevrátily na původní "hodnotu"? Kdy naposledy jsi slyšela o výbuchu školního autobuchu?
Nebylo potvrzeno vlastnění ZHN - já pominu, co jsme ti už 100x psal, že i rezoluce OSN 1441 z října/listopadu 2002 jasně konstatovala slova komise MAAE, která Irák "prohlížela", že SH nedoložil zničení hodně velkého množství prekurzorů a že je tedy pravděpodobné, že to někde má. A celá ta invaze, samozřejmě mimo jiné, měla jako primární úkol už konečně ukončit to hraní si SH na kočku a myš a jednou provždy, po 12 letech, kdy si SH dělal z OSN srandu, zjistit skutečný stav věcí.
Ta lež, ta nebyla američanů.
V průlběhu let se dostali ven pouze pár informací o Abu-Ghrajb, kupodivu se to ven dostalo díky američanům a ua si je potrestali, a pak těch tajných věznicích na lodi v indickým oceánu, polsku, .... nic víc :-)))))) To jako že v Kosovu nebyl nikdo nikdy mučen, jo? :-)))))))))))))­)))))))))))))
"neuvěřitelné počty civilních obětí" je v konkétním čísle asi 240000, přičemž 90 % mají na svědomí ne-koaličníci. Ale "vlastenci z jordánska, egypta ap. Ta invaze zpsůobila, že s edo Iráku vrátili mliony iráčanů, jak byl irák rozvrácenej .-)))) a že tam i na troskách saddámo gardy se zaktivizoval ISIL - no jak jsme psal - vždy při uvolěnní diktátorského režimu se zvýší kriminalita, to se stalo přeci i u nás. Takže jsme mli komunisty nechat vládnout?????

Válka v Iráku měla/neměla ÚPLNĚ STEJNÉ požehnání, jako válka v Kosovu. Tedy neprošla ta poslední rezoluce jen díky vetu. V případě Kosova Ruska a Číny, v případě Iráku veto deklarovala Francie předem, takže se v RB OSN už ani nehlasovalo, využili tu uvedenou poslední rezoluci OSN. No nešlo o misi NATO, tím ale lépe, ne? Že to nebyla akce jednoho vojenského bloku, ale akce 42 zemí světa.

Když se oprostíš od blbostí typu "oni mi lhali, že SH ZHN má" a pochopíš, že šlo primárně právě o to, aby to po 12 letech konečně už někdo ověřil, tak invaze do Iráku byla možná legitimější než v Kosovu :-)))))

Každopádně v obou případech člo použít zdůvodnění porušováním lidských práv, jako to NATO využilo proti vetu ruska a říny v Kosovu. A mimochodem, pokud si vybavuju, hromadný masový hrob v srebrenici byl také použit "tak trochu lživě", že?

Ty dva případy se liší jen v naprostých maličkostech, troufnu si říct bezvýznamných.
Přesto s jedním souhalsíš a u druhéhovymýšlíš důvopdy, proč s ním nesouhlasit.


 #108845