Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5535001x
Příspěvků:
149801

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #109392

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
03.07.23 22:37:16 | #109392
Reakce na příspěvek #109385

Tak jsme si to našel : Hydepark
K inflaci tam bylo asi 1,5 minuty (řešil se rozpočet a schodek) kdy mi oba pánové "vysvětlili" to, co já tu píu celou dobu, totiž že by měli sebrat všechno, co maláčová se schillerovou rozházely do hajzlu, max umenšené o inflaci. To ale rozhodně nebude to, cos měla na mysli ty, že s tím má vláda dělat, s inflací :-))))) Kalousek to řekl jasně, že by měli mnohem víc škrtat, Pilný si dovolil poznámku "oživit ekonomiku a snížit výdaje" - moc netuším, jak to jde dohromady a Pilný to nevysvětlil, jak konkrétně by si představoval větší oživení ekonomiky bez většího rozhazování peněz (i kdyby do investic) a současné protiinflační škrtání.

Takže přesně jak jsme už psal, pokud nějaká vláda snižuje schodek (a líbí se mi, jak po snížení schodku na 215 mld, kdy ještě bude -54 za dividendy ČEZu a windfall tax - plno "odborníků" mektá, jak "to je stále málo". No jasně, je to málo, ale přesně s tímhle vláda při sestavování rozpočtu na letošek POČÍTALA, a když byl koncem května schodek větší, než plánovaný celoroční, to bylo kdákání a hýkání a řevu proti vládě - dneska jsou 80 mld pod celkovým schodkem a ještě ho sníží nejméně o nějakých 80 mld. jestli to bude stačit nebo ne, to může být předmětem vášnivých debat ekonomů s odbory (každý bude mít zcela opačný názor :-))))), ale nikdo vládě nevezme, že schodek snižuje a to že je cesta správným směrem. jestli dostatečně rychlá nebo ne, to je otázka, každopádně to je těžce ovlivněno "lidským faktorem" - a žádná vláda nefunguje (a možná je to špatně, ale je to tak) jen podle rad ekonomů - všichni víme, že dluh byhom měli umazat co nejrychleji. jenže to vždycky na někoho spadne, v nejlepším případě na všechny. a ti se budou vzpouzet.

Takže kalouske s Pilným mi ohledně inflace nevysvětlili vůbec nic. Nebo co máš ty pocit, že mi vysvětlili?

Ale shodli se, že by se výrazně měly snížit mandatorní výdaje :-)))))
To ale bylo spíš pro tebe, viť? .-))))


 #109385 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
03.07.23 22:44:39 | #109394 (1)

Hned ten další, Wawrosz - "to snížení atuálního schodku si vláda nemůže dávat jako úspěch"

Cožpak vláda o tom někdy řekla jediné slovo jako o svém )spěchu? .-)))))) Těm "odborníkům" hrabe?
Tady jde jen o to, že když vláda navrhovala schodek SR, tak s uvedenými příjmy POČÍTALA! A celou dobu jen opakuje, že "se uvidí v létě a na podzim". Čili ne úspěch, prostě se jen děje to, na základě čeho vláda sestavovala rozpočet. Když jí schodek v květnu přelezl celoroční plán, okamžitě byl virvál, jak dělá všechno špatně, i když těm lidem vláda říkala, že něco si předplatila a jiné teprve přijde.
A když se to děje, tak zase - to není zásluha vlády !!! jako kdyby si to vláda jako zásluhu uzurpovala .-)))

prostě blbákov .-)))))))))))))­)))))))) lidi jsou z 30 % dementi a dalších 20 % hlupáci :-)))))))))


 #109392