Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5542015x
Příspěvků:
149851

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #109414

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
04.07.23 09:28:48 | #109414
Reakce na příspěvek #109410

:-))))
Honza obhajoval jen Švarcsystém, což je principielně jen černý sustém, ne práce na černo :-))))


 #109410 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
04.07.23 15:31:52 | #109516 (1)

Obe varianty jsou od r.12 nezákonné a mají společná negativa ,poškozující nejenom stát formou šizení na odvodech ,ale i samotné "zaměstnance".


 #109414 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
04.07.23 16:41:42 | #109531 (2)

Schwarzsystém je sice postaven mimo zákon, když ho orgány prokáží, tady ale jsme i já na straně Honzy, protože Schwarzsystém je zapovězen JEN A POUZE proto, protože to je legální, oficiální cesta splňující veškeré podmínky podnikání, jen holt umožňující odvádět státu méně, než by stát mohl mít. Neexistuje objektivní důvod, proč by stát měl omezovat využívání OSVČ firmami, než právě ten, aby se tím státu nesnížily příjmy.
Zatímco šedá (černá) ekonomika je celá principielně postavena na "vyhnutí se" vlivu státu jako takovému.


 #109516 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
05.07.23 08:20:25 | #109589 (3)

A protože výběr daní je pro chod státu životně důležitý ,pokládám podobné švindlování za stejně odsouzeníhodné,jako zneužívání sociálního systému.


 #109531 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
05.07.23 11:02:12 | #109596 (4)

Nevím, co na tom nechápeš.
Principielně by mělo vše být takto :

  1. Vznikne stát - ten vzniká výhradně kvůli zajištění práva, hlídání dodržování práva, vynucování práva a zajištění vnitřní a vnější bezpečnosti.
  2. Stát - jeho kvalifikovaní vybraní jedinci - spočítají, kolik je třeba na zajištění uvedených funkcí
  3. Po zjištění cifry bude určeno, jakým způsobem uvedené peníze bude získávat - je předpoklad, že jedinou jistotu má z výběru daní, takže se určí výše daně, kterou budou lidé odevzdávat. Ta může být proporcionální (relativní, % z příjmu), což je lepší pro subjektivní spravedlnost, nebo jednotná (každý stejnou částku bez ohledu na příjem), což je lepší pro objektivní spravedlnost. Samozřejmě lze zahrnout princip stejné mezní oběti a princip platební schopnosti, nic proti.. je stanovena daň a její zvyšování nebo hledání nějakých dalších příjmů je za normálních okolností zbytečné. Lidé se starají samoi od sebe, na společné věci, které jsou opravdu pro všechny a ne jen nějakou vymezenou skupinu, se podílejí podle dohody.
  4. Vznikne-li požadavek na nějaké další zabezpečení lidí, prběhne na bázi komerčního pojištění - kdo chce, má, kdo nechce, nemá, a třeba umře hlady, nedá se nic dělat. Nelze podporovat nezodpovědné občany, kteří se rozhodli většinovou společnost jen okrádat a parazitovat na ní. Výjimka jest možná po dohodě společnosti, nikoli pár politických čarodějů.

no ať to neprotahuju - v tom mém uspořádání není sebemenší důvod bránit schwarz systému - je legitimní, přiznanej, daně z něj jsou odváděny.
ALE PROTOŽE MÉNĚ, NEŽ BY Z TĚCH LIDÍ BYLO MOŽNÉ VYTAHAT, má levice samozřejmě neukojitelné nutkání "pomoci těm OSVČ" tím, že je donutí platit státu víc. No, kdyby to bylo opravdu jen pro ně, tak by to člověk možná ještě skousnul. Jenže tak to není. Je to primárně pro zvýšení příjmů státu pro úplně jiné, kteří nedělají vůbec. To, že tím zajišťují těm OSVČ vyšší důchody, je prostě blábol. Jo, možná o pár stovek. Ale ti OSVČ třeba ani nechtějí, protože z toho co získávají (a nemusí odvádět státu navíc) si důchod zajiťují sami. A když ne, vědí, že ne.

Prostě nic si nenamlouvejme, vše co levičák dělá, pro větší okrádání a přerozdělování a centralizaci dělá. Nemá to jiný záměr. Co nejvíc lidí navázat na stát, aby na něm byli závislí. To s eto pak vládne .....


 #109589