Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5574216x
Příspěvků:
150065

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #110691

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
13.07.23 12:22:29 | #110691
Reakce na příspěvek #110686

Jen pár bodů. Ve válce rozbitém státě se úspěšně rozběhl průmysl. Zemědělství bylo na takové úrovni, že jsme byli potravinově nezávislí a daleko předčilo úroveň zemědělství v Rakousku, Německu ... . Když jsem přijeli Rakušané, tak nám jeho úroveň záviděli. Postavilo se obrovské množství bytů, rodinných domku v každém městě. Stavěly se silnice, postavily se jaderné elektrárny, přehrady kde se také vyráběla elektřina. Nebyli tu bezdomovci, práce schopní museli pracovat. To byl přímo teror :-). S tím bordelem, co je tu dnes se to ani nedá srovnávat. Při rozprodeji průmyslových podniků (privatizaci, přišel stát o zdroj příjmu. Který blbec mohl schválit prodej jedné třetiny ČEZu amíkům. A mohl bych v tom dlouze pokračovat. Výsledek 3 biliony státního dluhu, obrovská inflace, nejsme dnes potravinově nezávislí, jsou tu bezdomovci, nezaměstnaní a situace se stále zhoršuje. Zhoršuje se kupní síla obyvatel ale především důchodců.. Pokud si někdo nějakou korunu uspořil, tak se mu úspory snižují inflací až ve výši 18% ročně. *6561*


 #110686 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
13.07.23 14:40:57 | #110697 (1)

Jen pár bodů : ČR nebylo rozbité, nejméně ze všech zemí, do poslední chvíle pro německo vyrýbělo. rozbití dvou továren na konci války to potvrzuje.
Byli jsme potravinově nezávislí jen v těžce okleštěném potravinovém portfoliu - tedy hlady nikdo nechcípnul, ale o čerstvý rybě, hovězím, atd atp sis mohl leda snít hodně vlhký sny. dnes nejsme soběstační jen ve vepřovém a zelenině, zhuba z 30 %, protože s evypaltí to dovážet. přestane se to dovážet, jedno vegetační období a jsme soběstační.
Stavělo so 17x méně a 36x mén kvalitní, než v té době na západě. Nikdo nám nic nezáviděl, možná nějakej rakouskej jezedák.
Byli tu bezdomovci, ani práce schopní nemuseli pracovat, výplatu dostali.
To nebyl teror, to bylo zoufalství a celospolečenské koma.

Dneska fungujeme jako normální společnost. To j moc dobře. Vy autentičtí komunisté se vlastně držíte už jen v severní korei a všichni víme, jakých úspěchů tam dosahujete .-))))

Co se té inflace týče : za vlád sobotky a babiše si důchodci a státní praziti a sociálové přišli na o 40 % víc, než odpovídá jejich výkonům a zásluhám a potřebám. Inflace to znížila o 25 %. Pořád jste všichni NEPRODUKTIVNÍ v plusu a my zaměstnanci v soukromém lehce v mínusu. Pokud si někdo něco ušetřil tak v případ ěvás uvedneých NAPROSTO NEOPRÁVNĚNĚ, NEZASLOUŽENĚ A JE JEDINĚ SPRÁVNĚ, ŽE VÁM TO INFLACE SEŽERE.


 #110691