Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5812559x
Příspěvků:
151226

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #114293

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
17.08.23 01:42:34 | #114293
Reakce na příspěvek #114285

Myslím, že pakárna je spojovat OSN s NATO. NATO má své velení, svoji strukturu a očividně si dělá co chce, hlavně co chtějí USA. Tvoje představy, že by Putin mohl cokoli prosadit v OSN proti USA je naprosto hloupá. O zásadních sporech rozhoduje Rada bezpečnosti OSN, ve které platí právo veta. Je-li neshoda mezi RF a USA, OSN je k ničemu!!!! V tvém případě je to pověstné stébélko slámy při snaze udržet svoje teorie...


 #114285 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
17.08.23 09:30:43 | #114304 (1)

Asi se u tebe fakt něco děje.
Ještě existuje vysvětlení, že mne vůbec nečteš, a nebo, což je nejpravděpodob­nější, vůbec nechápeš.

Nicméně, když tě tedy už nebudu přetěžovat technickými detaily, ale shrnu to do obecnosti, kterou jsem ti ale napsal již několikrát, ale ty to z nějakého důvodu nedáváš, zkusím to co nejjednodušejí v bodech :

Mezi prvním konkrétním činem, aktivitou, patřící k přijímacímu procesu do NATO a možným rozmístěním odpalovacích zařízení a jaderných raket na ukrajině u ruských hranic je i v nejlepším případě, kdy kdy všechno půjde jak po másle, nejméně 5-10 roků. 2-3 roky to přijímání, kdy se tedy nekoná ještě žádná výstavba nebo navážení (i kdyby mobilních) odpalovacích zařízení.
Nic uvedneého dodnes s Ukrajinou nezačalo.

Já nemám představu, že by Putin něco prosadil (ale myslím si, že ano - navíc, ty píšeš o RB OSN, kd eje právo veta, ale OSN vydává sice nezávazné, ale rezoluce OSN, ve kterých se něco konstatuje - a v takové rezoluci by rusák měl velikou šanci uspět se svýma obavama z ohrožení strategické bezpečnosti)

A teď se Kvído soustřeď : opakovaně jsme psal, že by bohatě stačilo už jen to, ŽE BY TO RUSÁK ZKUSIL, nejprve vyjednat diplomatickou cestou.

Osobně si myslím, že by uspěl, ale neberu ti, že si myslíš, že ne. Kdyby se rusák snažil rok, dva, jednat o tom problému, třeba i jen v OSN (ale klidně mohl i s NATO, proč ne, dokonce klidně mohl i s Ukrajinou, proč ne), bli bychom v úplně jiné situaci - rusák má z něčeho obavu, ta obava není úplně neoprávněná, ale pouze za konkrétních dějů a událostí (faktické navážení těch zbraní na UA) A POUZE, POKUD TO RUSÁK ZKUSIL ZMĚNIT I JEDNÁNÍM.

To jsme ti psal ale 100x - kdyby o tom rusák zkoušel opravdu jednat, na nějaké mezinárodní úrovni, pokud by nebyl vyslyšen a nebylo mu v oprávněném vyjito vstříc, byli bychom asi všichni v úplně jiné situaci a my normální bychom byli na stejné nebo podobné platformě jako vy dnešní rusofilové, kteří byste v tom případě byli také v podstatě normální.
Ale obávám se, že za hrozbu nelze vyhlásit to, že se někdo zeptá na možnost přijetí do NATO, notabene když takové země v okolí ruska v NATO již jsou dávno a NATO dodržuje pravidlo, že do nich nerozšiřuje svoji zbraňovou infrastrukturu. Já vím, možnost možnosti, že se to stane, je :-)))) Ale zatím se to neděje.

I proto jsem zde nakladl otázku, že rusko nezkoušelo jednat možná právě z toho důvodu, že by vědělo, že neuspěje a že neuspěje naprosto oprávněně : se sevastopolem a Krymem. zjevně nikdo, a předpokládám ani ty, bys rusákovi neodsouhlasil, že sevastopol, ačkoli na území ukrajiny, patří rusákovi, který ho měl jen pronajatý a akutně hrozilo, že pronájem bude zrušen. tohle by asi nikde nevyjednal, že to má být jinak.

a poslední : není bez zajímavosti, že když západ dokopal rusáka k jednání alespoň s USA, samotné USA potvrdili, že o neutralitě UA se dá jednat, stejně jako že samotná UA svoji neutralitu nabízela. Naprosto logicky ale bylo požadováno, že rusák opustí všechna anektovaná území ukrajiny, tomu snad rozumíš i ty, ne? ono stačí, že si nějaká země osobuje právo omezovat suverenitu jiné země, ale aby dosáhlo svého, tedy neutrality té země (kterou ta země měla a zrušila ji jen kvůli svinstvu rusáka) a ještě si poinechalo územní zisky, to normální není, ten kdo na tom trvá, tak prostě e skutečnosti nemá zájem se dohodnout.

a pak, a to je živá voda pro tebe, lze spekulovat, proč ten zájem nemá :-))))


 #114293