Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 6616258x
Příspěvků:
163220

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit , propagačních videí a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #121149

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
17.10.23 16:00:41 | #121149
Reakce na příspěvek #121140

To je oficiální definice velké kolaice.
A protože jsi to nevěděla, poslal jsme ti ji a tedy si nedělám srandu .-))))))


 #121140 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
17.10.23 16:19:24 | #121156 (1)

To by bylo chvályhodné gesto pouze v případě,že bych byla politikou nepolíbená,nebo už nesvéprávná.
Jenomže my se nebavíme o přiznané a běžné koalici,nýbrž podivuhodném uskupení,kterému jeho tvůrci říkali Opoziční smlouva a co byl hybrid mezi vztahem dvou největších stran koaličních i opozičních zároveň.Zkrátka a dobře,úplně vymazali opozici a nerušeně vládli podle svého scénáře. Jak píše K.Hvížďala :
"Tím, že nedocházelo k soustavné kontrole vlády opozicí, rozbujela se korupce, která v důsledku oslabila jak ODS tak i sociální demokracii, což umožnilo snazší vstup na politické jeviště nesystémovým subjektům."
E.Tabery byl ve své knize "Vládneme,nerušit" ještě podrobnější a ráznější.


 #121149 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
17.10.23 18:17:43 | #121173 (2)

Já nevím, ty nerozumíš psanému slovu? :-))))))))))))))))))
Definice velké koalice je přesně to, co píšeš - vymazání přicmrndávačů dohodou o nějaké formě spolupráce, třeba i jen tolerování, vládnoucí strany tou hlavní opoziční.
Mně přijde, že politikou nepolíbená jsi a hlavně ztrátou paměti, pokud jde o tohle : na opoziční smlouvu, ZCELA KONKRÉTNĚ PŘIZNANOU I V DETAILECH, text té dohody byl od prvního dne od podepsání k dispozici zcela volně dostupný. Tys prostě očividně opravdu netušila,a obávám se, že se vzpouzíš dodnes, že "velká koalice" je právě to uvedené - dohoda mezi největšími opozičními stranami, standardně dvěma .-)))))))))))))­))))))))))) že to není VLÁDNOUCÍ koalice, jak jsi zvyklá, kde ty koaliční strany spolu vládnou, ale je to koalice ("Koalice (z lat. co-alescere, „srůstat“) obecně označuje spojenectví států, organizací, politických stran, frakcí nebo osob k prosazení určitých konkrétních cílů. Koaliční partneři podnikají některé společné kroky, ale každý zpravidla sleduje své vlastní zájmy, někdy dokonce i protichůdné. ") - tedy spolupracující strany, nikde není definováno, jak spolu musí spolupracovat :-)))))))))))))­)))))))))))))

No tak to se už nedivím, že se ti to nelíbilo, jestli jsi celou dobu žila v představě, že velká koalice je koalice, která spolu vládne .-)))))))))))))))))

Co píše Hvížďala nebo Tabery mne pranic nezajímá. Vymazaly malé strany po zkušenostech s nimi (hlavně zkušeNostech ODS). To je naprosto legitimní a demokratické. Naopak, dvě opoziční strany, nejsilnější každá na své straně, jedna vládne, druhá jí to na základě dohodnutých pravidel umožňuje. Přesně tomuhle se říká Velká koalice :-)))))))))))))))) O tom si může každý nespokojenec plácat i knižně co chce, nic na legitimnosti té vlády a velké koalice nezlomí, i to je demokracie, a jestli se hvížďalovi a taberymu nelíbila, protože fandili těm vyšachovaným stranám, ať napíšou něco o vyšachování Parubka, Babiše, atd. atp., jestli doteď nevěděli, že to je napropsto legitimní politika - že se pol. strany navzájem vyšachovávají.
prostě i dvě opozišní stany mohou utvořit koalici (spolupráci). a je to právě o to lepší, že ani jedna strana nepředvádí žádné programové krkolomnosti, se kterýma ta druhá - opoiční, protože nevládnoucí, strana nesouhlasí/by nesouhlasilo.
trochu mne to udivuje, protože v podstatě velká koalice je každá americká vláda, britská vláda ap., všude tam, kde se střídaí u vlády jen dvě největší opoziční strany :-)))))))


 #121156 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
17.10.23 18:26:05 | #121174 (2)

Mimochodem, za opoziční smlouvy docházelo naopak ke zvýšené kontrole vládní strany tou "koaliční opozicí", protože to měli přímo nasmlouvané, hlavně rozpočtové záležitosti, co ČSSD prostě nesmí a díky té velké koalici byla ta kontrola o to větší.
co se týče korupce, je možné, že hvížďala a tabery o tom psali, ale nejsme si vůbec jistej, že to nebylo jen jejich teoretizování .-)))) opoziční smlouva byla 1998-2002 - tak mrkni, jak se v těch letech a kolem vyvíjel Index vjemu korupce .-)))))
https://is.muni.cz/th/sq4uw/Priloha_A.pdf

Myslím, že kolem velké koalice zvané opoziční smlouva trpíš hodně bludama .-)))))))))))))­)))))))) ale někde jsi je vyčetla :-)))))

já v té době podnikal a prožil jsme si to. neskutečně klidná doba na podnikání -)))))) oproti všem rokům předtím, ale dokonce i potom a svým způsobem dodnes. tak málo změn pro podnikatelské prostředí jako v té době (když nepočítám očekávané, a tedy s tím počítané, sjednocování technických norem a náležitostí s EU), jsme snad nikdy jindy nezažil - změny daní, hospodářských zákonů ap.


 #121156 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
17.10.23 20:29:11 | #121189 (3)

Nechápeš rozdíl mezi přiznanou ofic.koalicí a opoziční smlouvou,která už ve svém názvu nese paskvil nedemokratického politického švindlu .
A urážky si schovej pro někoho jiného.


 #121174 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
17.10.23 22:39:54 | #121197 (4)

Takže naposledy, ano?
Opoziční smlouya byla velká koalice. žádný nedemokratický švindl. Ty strany dostaly své hlasy a dohodly se, jako v každé velké koalici.
Kde a čím je zákázána spolupráce "pozice a opozice"???? konkrétně. nenajdeš-li, smiř se s tím, že to byla velká koalice, i když swe ti to nelíbí


 #121189 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
17.10.23 22:40:39 | #121198 (4)

PS : PROBOHA!!!!! co na ní bylo nepřiznaného??????????­???????


 #121189 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.10.23 09:06:04 | #121232 (5)

Proboha! Koalice si hrála na opozici, a důležitá kontrolní funkce opozice - veškerá žádná !


 #121198 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.10.23 09:20:27 | #121237 (6)

Znova : nastuduj si konečně, o čem je Velká koalice (opozice stále existovala, v podobě těch menších stran. totéž by nastalo u většinové vlády. ty jsi lehce mimo, ne?)
Přečti si konečně Opoziční smlouvu.

Jinak tahle debata z tvé strany postrádá smysl


 #121232 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.10.23 09:25:18 | #121238 (6)

Je to přesně naopak : ODS jasně stanovila, co ČSSD nesmí (např. co se týče rozpočtu, to primárně) a to si kontrolovala. Jako v každé Velké koalici. I v současné vládní koalici se ty strany navzájem kontrolují. Já chápu, že se ti velká koalice nezamlouvá, ostatně, to asi nikde na světě z ní není nikdo nadšenej, ale je to regulérní, legální druh koalice vzešlé z demokratických voleb - prostě se 2 (x) stran(y) domluví na spolupráci (odtud koalice) a získají většinu.
Koneckonců hypoteticky Piráti v současné pětikoalici taky nemají moc co dělat, taky to je (byla) jen účelová koalice proti ANO, ale je v souladu s demokracií a právem, takže jedinou výtku, kterou můžeš přdnést je, že se ti nelíbí, ty odvážnější a méně duševně zdatní pak mohou přijít s tvrzením, že to byl podvod na voličích, a sami mohli jásat nad koalicí ANO+ČSSD+KSČM.


 #121232 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.10.23 17:43:22 | #121288 (7)

Neotravuj mě s tou svojí umanutostí,když pravdu nemáš.
Koalice je OK,ať už si o jejím složení myslíme cokoliv.Ostatně právě ČSSD kvůli Bohumínskému usnesení vždy musela tvořit nesourodé koalice s pravicí.
Opoziční smlouva není velká koalice,ale švindl Zemana s Klausem,který měl neblahé důsledky.Cituji:
"Pro pochopení toho, v čem tkví nebezpečí takového paktu, jakým je opoziční smlouva, je důležité plně chápat funkci a důležitost opozice v demokratickém státě. Institucionali­zovaná opozice, jejímž hlavním úkolem je vládu státu kontrolovat a hlídat, zdali se pohybuje ve stanovených mezích a nepřekračuje svá práva, je nezbytná ke správnému fungování demokratických procesů uvnitř parlamentu. A právě to opoziční smlouva mezi ČSSD a ODS úplně vymazala..Celé období opoziční smlouvy se neslo ve znamení korupčních skandálů a špinavých kauz, které nikdy nebyly řádně prověřeny.."

https://www.e-polis.cz/clanek/neseme-si-nasledky-opozicni-smlouvy-dodnes.html
© e-Polis.cz


 #121238 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.10.23 18:30:33 | #121297 (8)

Dodal jsme ti důkazy, že tzv. opoziční smlova byla tzv. velká koalice.
Očividně sis zase něco jen usmyslela a umanutě to hrneš.
Tak zapomeň na opoziční smlouvu a vysvětli, v čem je problém tzv. velké koalice, př. čím konkrétně se opo liší d velké koalice, když ti nestačí naprosto jasná definice :-)))))))))))))­))))))))))

kde jsi například vzala tu pitomost, že vládu čssd nikdo nekontroloval? kdes to vzala, proboha? .-)))))))))))))­)))))))

tu omáčku berz chuti a vatovou výplň hluchých míst si klidně odpusť, promárně zkus pochopit, jak vše funguje v realitě :-)))))))))))))))))

Opoziční smlouva nic nevymazala. Ani ostatní opozici (kdyby babiš získal 51 %, bude to stejné) ani ODS jako opozici, tys prostě jen nic nepochopila a nečetla. soudím, že v té doubě jsi byla volička ODA, jak ses přiznala, a neunesla jsi, že byli legálně, demokraticky odstaveni

K linku : kdo je Iveta Bínová? .-)))))))))))))))))
Vyslovení nedůvěry vládě : za 3 poslední roky 19 pokusů :-)))))))))))))­))))))))))))))))))))))))­))))))))))))) ani jeden neprošel .-)))))))))))))­)))))))))

co se kontorly týče, přesně to bylo i v oposmlouvě, že kontrolu získá ODS .-))))))

KURŇA PŘEČTI SI JI UŽ !!!! :-)))))))))))))­))))))))))))
https://www.vlada.cz/assets/clenove-vlady/historie-minulych-vlad/prehled-vlad-cr/1993-2010-cr/milos-zeman/Opozicni-smlouva.pdf

namísto teorií někoh oz řad té odstavené opozice, za což si mohli sami :-)))))

A až si přečteš tu oposmlouvu, prosím si výčet alespoň 10 korupčních a špinavých kauz a skandálů .-))))))
Děkuji .-))))


 #121288 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.10.23 19:59:07 | #121311 (9)

Otázkou je,čí důkazy jsou víc a které tedy platí.Nejspíš jsme opět u toho zatrápeného úhlu pohledu.
Souzním ovšem s lidmi,kterých si velmi vážím a jsem tedy přesvědčená,že se nemýlím. *3770*


 #121297 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
18.10.23 20:09:20 | #121316 (10)

Důkazy jsou důkazy. Důkazem je třeba obecně přijatá definice, nikdy antipatie.


 #121311 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
20.10.23 13:43:18 | #121492 (11)

Obecně přijatá definice neobsahuje praktický dopad. Antipatie s tím nesouvisí.


 #121316 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
20.10.23 14:14:35 | #121499 (12)

Obecně přijatá definice definuje objektivní podstatu definovaného.
Praktický dopad už je, celkem pochopitelně, poplatný "úhlu subjektivního pohledu", takže ty jsi "z úhlu pohledu voliče jedné z vyšachovaných stran" celkem logicky rozhořčena a nespokojena a to až tak, že odmítáš brát na zřetel fakta, např. o té kontrole, což bylo přímo i v opoziční smlouvě, že ČSSD nechá ODS plno kontrolních funkcí. Protože, a to ti jistě nikdo nevyvrátí, se domníváš, že to "jen hráli", tu kontorlu. No a já a nepřekvapivě i můj největší rivala oponent zde, Kvído, to vidíme zrovna jinak a dokážeme i vysvětlit, proč (stabilizace politiky po rocích vydírání prťavých straniček zajišťujících koalici vládu).
Žádné kauzy z té doby (které by v té době díky "nekontrole" ap. vznikly, jsi mi asi nenapsala, ještě uvidím.


 #121492