Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5356851x
Příspěvků:
148482

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #12658

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: vakcinace
05.12.20 11:20:59 | #12658
Reakce na příspěvek #12654
  1. Tzv. mRNA vakciny vubec nepripominaji tradicni vakciny, mozna by se melo mluvit o genetickem experimentu, i adenoviry se pry pouzivaji ke genove terapii. Ani superpocitace nemohou modelovat souhru desitek tisic nezavislych genetickych faktoru. Pokud lidsky organismus drzi pohromade

    jde o vysledek milionu let evoluce. Otazka bezpecnosti je patrne nezodpoveditelna. Asi by se mel kazdy rozhodnout, zdali preferuje dlouhodobou nejistotu, nebo kratkodobou jistotu a zrejme vetsi riziko. Navic, pouziti vakciny muze vyselektovat letalnejsi varintu viru.

  2. Vyvoj epidemie popisuje tzv. SIR model, komplexni reseni odpovida patrne vice vlnam. Cyklicky vyvoj patrne doklada adaptaci viru, behem rovnych useku k vetsi nakazlivosti, behem rustu k mensi morbidite. Viry funguji asi jako imunomodulatory, prekonany virus je pro imunitu organismu plus, ziska nastroje proti tride budoucich podobnych viru apod.

 #12654 

| Předmět: RE: RE: RE: vakcinace
05.12.20 12:21:52 | #12660 (1)
  1. Nejvice medializovane vakciny budi dojem, jestli nemiri vice na nakazene bunky, nez na samotny virus ? Nebdou to ale asi mit lehke, protozenetopyri se pry vyznacuji extremnim imunitnim system , ktery prvni 4 tydny bombarduje koronaviry "atomovkami". Pred par lety se testovaly 4 nadejne koronavirove vakciny na fretkach, a navzdory nadherne urovni protilatek zpocatku to skoncilo pri setkani s realnym koronavirem katastrofalni autoimunni reakci. MRNA vakciny maji pry nejmene v cca 4% reakce urovne 3, podstatne horsi nez u chripkovych vakcin, horsi je, ze se udajne zda, ze zvysene riziko by se mohlo tykat pripadu s predchozim kontaktem s virem.
  2. Dochazi zrejme k politickemu ovlivnovani zdanlive vedecke oblasti. Uverit iniciative prosazovane soucasnym britskym premierem a Billem Gatesem (a dalsimi) muze byt vice otazka viry nez 'vedeckeho svetoveho nazoru' ? Ostatne alma mater B. Johnsona se mohla uz dost znemoznit jarni promorovaci studii, ani oxfordska vakcina nevypada moc uspesne, mozna nebude zatim ani schvalena v USA. Patent na mRNA technologii vlastni patrne kartel 4 firem. Provakcinacni nemusi byt nutne synonymem 'levicoveho'.

 #12658