Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 6659829x
Příspěvků:
163910

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit , propagačních videí a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #127460

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.11.23 15:21:27 | #127460
Reakce na příspěvek #127412

Já jsem přesvědčen, že právě v tom "vyplývání" jsi nedostatečný, chybující.
Cituji: "A zde se dozvídáme, že uvedeným lobbingem ohrožoval strategickou bezpečnost Ruska po trase vstup do NATO - americké zbraně - útok na Rusko."
Tvrzení o ohrožení lze hodnotit jako možné, ale neprůkazné, pro důvod k agresi by to mohlo být až po konkrétním umístění útočných zbraní. (Tvůj postoj).
Řešení problému znamená najít cestu mezi těmito souvislostmi:

  • Nesmí nastat situace, kdy dojde k vojenskému napadení mezi členským státem NATO a RF.
  • Nedovolit umístění supersonických nosičů jaderných zbraní blíže k RF, než je limitováno schopností vlastní obrany zasáhnout. (Respektovat pokud možno jejich možný další vývoj).
  • Čekat na konkrétní důkaz takového ohrožení nelze, protože následný zásah už by s ohledem na členství UA v NATO byl možný jen jako krok zahajující válku NATO-RF, tedy 3.SV. (To je to, co ti uniká. Nerespektovat to znamená být mimo realitu a vede k vymýšlení si důvodů).

Jistěže by toto bylo řešitelné bez anexe a agrese diplomatickou cestou. Snaha tu byla, leč byla odmítnuta. Takže v zájmu nedovolit vstupu UA do NATO došlo na anexi Krymu, a nyní k agresi RF na UA. Je to výhradně vina Kremlu, Putina?
To vede k závěru: RF v zájmu své strategické bezpečnosti a světového míru nemůže dovolit vstup UA do NATO. Využívá k tomu ustanovení NATO o přijmutí člena - ten nesmí mít nevyřešené spory se sousedem.

Je řada jednoznačných kroků, které toto potvrzují, konkrétně obsah dohod z března 2022. Rusko skončí vojenskou intervenci v okamžiku, kdy dostane nezvratné záruky nepřijetí UA do NATO.


 #127412 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.11.23 17:07:47 | #127470 (1)

Už jsme ti vysvětlil, že naprosto nedostatečný v tom vyplývání jsi ty :-))))

  • proč by měl někdo napadat členský stát nebo rusko? .-))) Proč??? :-))))))))))))))))
  • proč není možné to dovolit? .-)))))))))))))­)))))))))) je možné to dovolit. ale fajn, psla jsme ti 1000x - kdyby tam ty rakety už někdo rozmisťoval, beru to jako ruskou preemptivní váálku .-))))))
  • čekat na takový důkaz lze, v našem případě dokonce s prstem v nose a prdeli : nejen, že už jsi zase vymyslel, ano, vymyslel, nezdůvodnil, nedspěl k tomu logicky, ŽE DOJDE K NĚJAKÉMU ÚTOKU, zcela ignoruješ, že od tvého data 2007, ale ani od 1991, se NIC UVEDNEÉHO NEODEHRÁVALO, CO BY SVĚDČILO I JEN NEPŘÍMO, že hrozí útok na rusko, přesně naopak .-)))) NATO ukrajinu odmítlo, UA nikdo nikam nezval, nepřijímal, natož aby na ní rozmisťoval rakety :-)))))

Snaha tuu nebyla, rusák zcela bez jednání v 2014 anektoval krym a to byl zločin. rozpoutání války na donbase druhý zločin. zcela bez jednání, ukaž mi, kdy rusko jednalo s UA o něčem uvedeném do února 2014? .-)))))))))))))))))) neukážeš nic. jinak bys to už udělal, vyzýval jsme tě k tomu už 116x .-)))) prostě sis tu situaci jen vymyslel .-)))

po anexi krymu a ozpoutání OV na donbase nebylo žádné jednání m ožné, dokud by rusák nestáhl svou armádu. ale to nějak odmítal rusák, že jo? .-)))))

Kdybž rusák skutečně jednal s UA nebo NATO před únorem 2014 o nevstupu ua do NATO, dávno by to měl dohodnuté .-))))))))))) UA měla neutralitu v ústavě a NATO o ukrajinu nejevilo zájem, dokonce ani UA o NATO. prostě si vše jen vymýšlíš :-))))

Co se týče SB, rusko už dovolilo vstoupit pobalrským zmeím, vstoupilo finsko, švédsko (už asi jen nemá síly na to je napadnout?) - A NIC SE NEDĚLO A NEDĚJE. Všechny ty země chtějí naopak jen jedno - aby se nemusely bát ruska a ruského přepadení. NATO nikdy nepřepadlo žádnou zemi jen tak, aby s enemohla stát členem něčeho. Nikdy. NATO nikdy neplánovalo přepadnout rusko, proč by, rusko bylo pod tlakem ekonomickým a vše uvedné udělalo mnohem spíš pro tu ekonomiku, než SB.
A znova :
několik let by trvalo přijímání UA do NATO od okamžiku dohody, že UA bude přijata
několik let by trvalo, než by se NATO dohodlo, že na UA umístí zbraně
několik let by trvalo, než by byly nainstalovány
několik nekonečných let by trvalo, než by jimi NATO zaútočilo na Rusko to by 1000x dřív zaútočilo Rusko na Ukrajinu, ale už by mělo alespoň nějaký důvod, ne jako teď, kdy nemělo žádný, protože nic z uvedeného se nedělo a nechystalo.

Zkus už konečně zapojit do svých vah i nějaký timming, zatím to máš tak, že sis vsugeroval, že od rozhodnutí UA vstoupit do NATO je k realizaci útoku na moskvu 3 minuty a 7 ssekund ))))

Neexistují žádné kroky, které by to potvrzovaly (žádné jsi dodnes neuvedl), já ti uvedl indicie, potvrzující, že se nic uvedneého nechystalo (odmítnutí vstupu, 33 let a ani samopal blíž k rusku, atd atp

No a k poslednímu : neexistují nezvratné záruky uvedeného. :-)))))) nebo jak by sis je proboha představoval? .-)))))))))))) jako že NATO může zaútočit jen z UA? :-))))) jakože signatáři neporuší dohodu, jako všechny dohody s UA "neporušilo" rusko? .-)))))))))))))))))))

Tvoje "logika" nemá s logikou nic společného
Tvoje naivní názory sis vsugeroval jen z ruské propagandy
Skoro bych se vsadil, že Putler by z tebe měl ohromnou radost, jak mu ty jeho lži krásně papáš. Přesně pro tohle vedl a vede tu hybridní válku
Je zjevné, že nejsi schopen domýšlet souvislosti a posloupnost možných kroků v čase
Je jisté, že tvoje teorie mají víc děr než "neděr"

A je jisté, že uvedneé jsi zde napsal asi po dvoumilionté a po dvoumilionté ti to bylo vyvráceno

Tak se těšíme na 2.000.001. vymýšlení blbostí .-)))


 #127460 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.11.23 18:31:51 | #127480 (2)

Vše vysvětlují tři body za tečkou. Ty to nezvládáš. Nemá proto smysl se o tom s tebou bavit.


 #127470 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.11.23 18:42:57 | #127483 (3)

To vysvětlují jen tobě, Kvído, já vím, že to nemůžeš pochopit, že sis to všechno jen vylhal a sám sebe přesvědčil .)))) Nebo komu ještě jsi to dokázal vysvětlit, ty tvoje fantasmagorie? .-))))

S tím tvým "vysvětlováním" bys neuspěl ani v 1. třídě ZŠ, je mi to za tebe moc líto. *27179* *32299*


 #127480 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.11.23 20:57:41 | #127493 (4)

k němu by se musel putin nastěhovat, aby něco pochopil...


 #127483 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.11.23 21:59:24 | #127498 (5)

To by spíš nepochopil už vůbec nic .-)))))))))))))))


1  
 #127493 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.11.23 23:54:33 | #127509 (4)

To vidím, že tobě to nevysvětlují.
Nepředpokládám, že by tomu rozuměli žáci 1.třídy ZŠ. Takže úroveň svých schopností v lidské společnosti sis definoval sám... *6477*


 #127483 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
24.11.23 01:25:57 | #127514 (5)

Mně to vysvětlující být nemůže, ty tvoje blbosti .-))))
Já mám funkční mozek.


 #127509 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
24.11.23 00:55:34 | #127511 (2)

Tak k prvnímu bodům za tečkou:

  • Z podobných důvodů, jako se tomu stalo tisíckrát v minulosti. To bys mohl vědět.
  • Kdyby je tam začal kdokoli rozmisťovat (na území UA coby člena NATO), už by hrozila 3.SV. Zde se mýlíš zásadně.
  • NATO UA neodmítlo, přizvání nebylo zrušeno, pouze "zamrzlo" v souvislosti s výsledky voleb. Majdan vedl k návratu k cílenému vstupu UA do NATO.

Dále:

  • Jak dlouho by trvalo přijetí do NATO? Třeba také dobu potřebnou k přicestování do nějakého hlavního města Západu. Den, dva. To nevíme. Myslím, že když se v USA chce, tak jde ledasco. (Tvoje přání, nikoli argument).

No a nerad, ale ještě jednou opakuji, že tvoje teorie o možném zásahu RF v okamžiku rozmisťování raket je od tebe půl roku opakovaná pitomost, protože takový zásah by byl napadením členského státu NATO a znamenal by válku NATO-RF. Tedy 3.SV. Přesně ten případ, kdy by zemřely milióny lidí.

  • Klást si otázku, proč by to vše muselo být zrovna tak, jak uvádím, je zcestné. Nemuselo by to být zrovna tak, ale mohlo. A té možnosti se MUSÍ zbránit. Proto máme válku teď.

 #127470 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
24.11.23 01:23:37 | #127512 (3)
  • A miliardkrát nestalo. To bys MĚL vědět. :-))))
  • Předtím by se UA musela stát členem NATO a to by trvalo roky a Rusko by mělo ty roky možnost UA napadnout v době jejího přijímání do NATO .-))))))))))))) Krom toho se obligátně mýlíš : WWIII hrozí teď, kdy UA není v NATO, vyhrožuje jí kupodivu Rusko i bez UA v NATO. Ani účast UA v NATO opravdu neznamená hrozbu WWIII .)))) Leda by ji na potvrzení své obavy rozpouttalo Rusko .))))
  • NATO pozvání odmítl, jistěže. I když to udělalo jen pír členů, stačí jeden .-)))) I kdyby zamrzlo, tak prostě zamrzlo a nedělo se .-))))
  • Přijetí UA do NATO by trvalo roky, jako u všech států předtím, i těch s mnohem menšími problémy. Tyto tvé výmysly jednoznačně implikují tvoji neústupnou, zabejčenou přesvědčenost, že v Americe a NATO lidi vůbec nespí a jen přemýšlejí, jak přepadnout a zničit Ruko .-)))) Realita ovšem usvědčuje JEN A POUZE Rusko ze snah přepadnout západ :-)))))) Co si ty myslíš, má význam víš jakej .-)))) Jako ještě teplé lejno psychopata z Kremlu .-)))))
  • Primárně je naproswtá pitomost tvoje teorie, že by NATO napadlo Rusko :-)))) Ale ustoupil jsem ti a zkusil se vžít do té ničím nepodložené, naopak vším vyvracené, píčoviny, jak NATO z UA napadá Rusko .-))))) i zde pořád platí, že Rusko mohlo zasáhnout v době přijímání UA do NATO .-))) Případně v době navážení raket na UA .-))))))

Stejně tak je naprostá pitomost tvrzení, že by uvedené automaticky znamenalo WWIII. Netuším, kam jinam než do kremlu na to chodíš.-))))) UA i NATO se s Rusákm vždy dohadovalo, když něco chtělo

  • Klast si otázku proč by to vše muselo být tak, jak sis vyfantazíroval, je ta zásadní a nejklíčovější a URČUJÍCÍ otázka, tedy odpověď na ni. Protože začít vraždit druhé, kurva, Kvído, to už musí být DŮVOD, a ne domněnka, že by se něco mohlo stát :-)))))

Je srandovní tvrdit, že by se něco mohlo stát,a pak to sám způsobit - viz údajná snaha nedopustit rozšíření NATO a tou "formou protestu", válečným zločinem a vražděním způsobitt rozšíření UA .-))))) Ikdyž ty samozřejmě vymyslíš výmluvu, že s finska to na Moskvu letí o 11,5 sekundy déle než z charkova :-))))))))))))))

Kvído, vzpamatuj se, dokud je čas a ještě si pro tebe nejdou :-))))

Kvůli možnosti, která se ale v danou chvíli ani omylem neděje, přeci nemůžeš schvalovat vraždění, to nejde .-)))))))))))


 #127511 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
24.11.23 01:38:16 | #127516 (3)

A mimochodem, Kvídouši, ty se tu urt oplácáváš WWIII při napadení nějakého člena NATO. Zřejmě se nepřímo odvoláváš na článek 5 Severoatlantické smlouvy :

Článek 5
Smluvní strany se dohodly, že ozbrojený útok proti jedné nebo více z nich v Evropě nebo Severní Americe bude považován za útok proti všem, a proto odsouhlasily, že dojde-li k takovému ozbrojenému útoku, každá z nich uplatní právo na individuální nebo kolektivní obranu, uznané článkem 51 Charty Spojených národů, pomůže smluvní straně nebo stranám takto napadeným tím, že neprodleně podnikne sama a v souladu s ostatními stranami takovou akci, jakou bude považovat za nutnou, včetně použití ozbrojené síly, s cílem obnovit a udržet bezpečnost severoatlantické oblasti. Každý takový útok a všechna opatření učiněná v jeho důsledku budou neprodleně oznámena Radě bezpečnosti. Tato opatření budou ukončena, jakmile Rada bezpečnosti přijme opatření nutná pro obnovení a zachování mezinárodního míru a bezpečnosti.

=============­========================­====

Kvído, opět si tě dovolím poučit :
Při napadení UA jako člena NATO Ruskem UA nemusí na pomoc v podstatě přijít nikdo z NATO. Ale může, jistěže :-))))
Podniknou takovou akci, sami nebo ve spojení, kterou budou považovat za nutnou, včetně případného použití ozbrojené síly. Mohou, ale nemusí použít ozbrojenou sílu.
A opatření ukončí ve chvíli, kdy přestane UA, napadené Ruskem, hrozit nebezepčí.

Já si myslím, že i žák s nedokončenou 4. třídou ZŠ si povšiml toho, že článek 5 je VÝHRADNĚ O OBRANĚ členů NATO, tedy je "vyžadovatelný" pouze napadeným členem NATO. NAPADENÝM, NIKOLI NAPADAJÍCÍM .-)))))))))))))))))) Takže NATO není ničím povnováno pomoci případně UA jako členovi NATO zlikvidovat Rusko .-)))) Ba co hůř, ani to udělat nemůže .-)))) Z vlastní smlouvy .-)))
Jsme zpátky u toho, že Rusko nemá nikdo důvod napadat, NATO už vůbec, a pokud by ho napadla UA, nikdo z NATO jí nemusí přijít na pomoc a na 99,8 % by nešel .-))))) A jsme obloučkem zase u toho, že jediným agresorem by muselo být opět rusko, aby zahořela WWIII a jádro by opět použilo rusko jako první :-))))
No - MOHLO by se to stát, že jo? :-)))))))))))))­)))))))))

Tímto jsme si dovolil totálně zbourat i ty tvoje fantasie, založené na údajné povinnosti NAO jít bojovat za svého člena. To neplatí zcela dokonce ani v případě napadení toho člena, natož když by člen NATO napadl jiného.

:-)))


 #127511 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
24.11.23 15:24:22 | #127544 (4)

Tomu sám nevěříš *47* V tom případě je NATO naprosto zbytečný pakt...je to jinak ať v článcích mají napsáno cokoli. Skutečnost je taková že jediným úkolem NATO je dostat se Rusovi na kobylu co nejblíže a až se to podaří tak ho pod záminkou obrany demošky zničit.


 #127516 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
24.11.23 15:25:21 | #127545 (5)

A samozřejmě udělat to tak aby se to co možná nejvíce vyhlo samotné USA.


 #127544 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
24.11.23 16:47:35 | #127550 (5)

to vidíme, jak je zbytečný, nebýt NATO, už jsou ruská prasata v Evropě... *57*


 #127544 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
24.11.23 17:26:50 | #127552 (5)

Ty by ses fakt měl nechat léčit, nedělám si srandu.


 #127544