Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5353838x
Příspěvků:
148478

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #13921

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Chcípl PES
10.01.21 01:31:27 | #13921
Reakce na příspěvek #13909

Nedohodneme se, protože živnostníkům obživu nevzala vláda, ale covid. Váš názor potvrzuje, že neválčíte s covidem, ale s lidmi snažícími se (s různou mírou úspěchu) covid brzdit a likvidovat. Bitva s covidem je proces, který se musí řešit operativně, z vývoje každodenní situace. Pravidla se musí měnit velmi často. Ideální by bylo, kdyby měli hlavní slovo hejtmani. Vypadá to, že právě očkování bude v režii krajů. Samozřejmě, někteří funkcionáři by rádi vše z centra, to pak mají minimální odpovědnost atd... Kde jsou ty časy, kdy pokyny dávala "strana a vláda", jak to bylo jednoduché. Nikdo dole nemusel přemýšlet o příčinách a důsledcích.
Proč je vláda povinná hradit ztráty hospodských a podobných živností?


 #13909 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Chcípl PES
10.01.21 07:46:28 | #13925 (1)

Tohle snad nemůžete myslet vážně! (I ten válečnický slovník je mimo mísu.) *833*
Nejspíš byste mluvil jinak,kdyby vám "covid" vzal důchod.
Já jsem disciplinovaný člověk,ctím pravidla a v podstatě vládě poskytuji službu,když se v reálném životě potýkám s dezinformátory a vyvracím jim rozmanité konspirace a hoaxy.(Nejspíš jsem tak ztratila několik známých.)
Když chce strana a vláda řídit,musí to mít logicky v paži.Nesázet na popularitu,ale profesionalitu.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Chcípl…
10.01.21 12:04:38 | #13930 (2)

Slovník volím asi špatně, ale je to srozumitelné. Kdo chce, najde přesně podstatu, na kterou ukazuji. Nepochybně se negativně projevila v postupu vlády snaha Babiše být vstřícný k pohodlnosti veřejnosti. Hádám, že to bylo příčinou odchodu Vojtěcha a v druhém případě pak "zaspání" v nástupu druhé vlny covidu. Třetí příběh se projevuje v neschopnosti vynutit si dodržování vyhlášených pravidel. Za to vše platíme a je otázkou, jak by vše probíhalo, kdyby nebyl předsedou vlády Babiš, kdybychom neměli upovídaného Havlíčka. O tom si můžeme myslet každý co chceme, leč nemáme možnost srovnání.
Lituji, pokud jste ztratila nějaké zdejší přátele. V mém případě se tak v žádném případě nestalo, byť se v něčem neshodneme.


 #13925 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
10.01.21 14:10:47 | #13941 (3)

Já zkrátka neválčím.
Co jsem se (neúspěšně) snažila říct,řekli dnes za mne pánové Prymula a Kuba v Partii.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Chcípl PES
10.01.21 18:04:04 | #13955 (1)

Ideání by bylo, kdyby s covidem mohli bojovat jen odborníci. Dnes řekl v TV jeden americký epidemiolog, že boj proti covidu je úspěšný tam, kde je odbornost a kázeň. A že když vidí jak pracuje instalatér, ani ho nenapadne kecat mu do práce.

Jenže politici epidemiologům do praáce kecají. Ten muž navrhoval, aby si obecně dali pauzu s politikou a volebními kampaněmi a nechali odborníky pracovat. A že řekněme za tři měsíce by se to dalo rozumně zvládnout a pak by se politici mohli zase ke svým aktivitám vrátit.

Jenže to je bohužel nereálné nejenom u nás.


 #13921 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Chcípl…
10.01.21 19:20:13 | #13961 (2)

Jenomže tady nejde jenom o boj s covidem,ale i s ekonomikou,vč­.ekonomiky občanů,jejichž rodiny potřebují z něčeho žít,musejí platit veškeré závazky.Proto tolik potřebují rychlou pomoc vlády.A všichni dohromady potřebujeme úspěšný průběh očkování,jehož logistickou část musí zajistit především vláda.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Chcípl…
10.01.21 20:07:29 | #13963 (2)

Ten pán měl pravdu. Přesně tak to funguje v zemích kde si politici dokáží zjednat pořádek. Platí tam pořád stejná pravidla - nikdo nekecá do práce instalatéra a stejně tak všichni respektují práci epidemiologa. (Čína JKorea, Japonsko, ale i Německo a další). U nás epidemiology klidně vyslechneme a tomu odpovídající opatření vlády klidně přecházíme. Viníkem za nepříjemnosti z opatření plynoucí není covid či epidemiolog, ale především vláda.
To je ovšem syndrom přílišné svobody - dochází ve stále větší míře k neodpovědnosti k druhým, sebevědomí překonává všechny meze, rozvíjí se schopnost zdůvodnit si jakoukoli bezohlednost. Volby se konají stále zjevněji na náměstích, bez volebního zákona. Prý je to začátek konce demokratického uspořádání společnosti...


 #13955 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
11.01.21 06:40:03 | #13967 (3)

Ve jmenovaných zemích vždy před národ předstupuje premiér a pečlivě představuje jízdní řád,na kterém se s epidemiolgogy a ekonomy společně shodli.Jak to funguje,ovlivňuje vláda,ale především osobnost jejího šéfa.Pochopitelně musí probíhat i vysvětlovací kampaň.