Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5897070x
Příspěvků:
151686

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #141638

Zobrazit vše


| Předmět: RE: Lžou.
16.02.24 07:49:26 | #141638
Reakce na příspěvek #141637

To jsou ty breky únorové, kdy vlekaři vypráví pohádky o špatné sezóně, ač se celou sezónu chválí, jaké mají super podmínky, jak jsem před několika dny psal. A proč to sem dávám: Před chvílí domluvil v TV ředitel asociace horských středisek a jásal nad letošní OK sezózou a nad tím, že "v tuto chvíli i přes teploty nad nulou je stále v provozu 85% sjezdovek na českých horách"!!!
To je důkaz, že vlekaři opravdu vědomě lžou, dělají ze sebe chudáky "protože špatná sezóna", apod. kecy, aby ušetřili velký prachy na daních a stát jim to žere.


 #141637 

| Předmět: RE: RE: Lžou.
16.02.24 07:51:47 | #141639 (1)

A to jsem na mobilu před několika dny četl vyjádření vlekaře z Krkonoš, už nevím přesně, nemůžu to najít, že letošní sezóna je ta nejhorší za desítky let, kterou jako provozovatel vleků zažil. Toho bych rovnou zavřel.


 #141638 

| Předmět: RE: RE: RE: Lžou.
16.02.24 17:21:45 | #141653 (2)

Každá sezona je vždy ta nejhorší v historii. Na tyto kecy jim skočí málokdo.
Když se jim to zdá tak špatný, můžou přece vleky zrušit a nastoupit do fabriky.
Horám to jen prospěje a Pražáci ať se jezdí klouzat jinam, když na to mají.


 #141639 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: Lžou.
16.02.24 20:15:48 | #141668 (3)

No skáče jim na to v 1. řadě stát, řekl bych. Jinak by si nedovolili každoročně pouštět do světa, že "nula o nuly pošla" a že jen o vous nejsou v mínusu, nebo dokonce že v mínusu jsou, protože by je nejspíš někdo z vyšších míst opravil ve stejném médiu.
Pražáci? Ti mají sjezdovku někde na Proseku, kde můžou lyžovat i vlétě *27179* Stačí pokropit tu drátěnku a hurá z kopce dolů! A mají to za rohem. A když tak rádi sportujou, hezky na kole si tam dojet, nebo dojít pěšky! Co to je za pseudomilovníky sportu, co autem dojedou skoro až k vleku, ten je vyveze nahoru, dolu z kopce opět žádnej sport, žádná námaha. Sakra co to má za smysl!!!??? Chceš sportovat? Lyžovat? OK, tak hezky na kopec vlastní silou! To je jedině sport, pokud se lyžovačky týká! Teda krom běžkaření. A k tomu stačí zasněženej les či pole kdekoliv v okolí Prahy a tam si můžou běžkovat. A ne jak ovce kýmsi vytvořenou stopou, cestou tam zasvinit vzduch emisemi, ale hezky panenským sněhem, být ten první, kdo se tou krásou projede na lyžích, kdo se může pokochat tou neporušenou sněhovou krásou, čekající na "odpanění" *27179* Tomu říkám, když už teda na běžky, romantika a sport v jednom. Kdo má opravdu sportovní a romantické srdce, ten to dělá takhle. Jen hloupí snobové potřebujou být viděni v horských střediscích, jak mamánci se nechat tahat do kopce, mít kolem sebe luxus a hlavně si nadělat tisíce selfíček, aby sousedi na FB viděli, jací jsou to pašáci.
O to jim jde. Ne o sport. To, co tam předvádí na vlecích, to není sport.


1 1  
 #141653 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: Lžou.
16.02.24 21:48:33 | #141681 (4)

Ten příspěvek ti někdo poradil, nebo jsi ho sesmolil sám? *4794* *2016*


 #141668 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: Lžou.
17.02.24 07:19:37 | #141703 (4)

Nevím, jak moc, či zda to odskáče stát. Neplatit daně systémem nula od nuly, či jakože mínus není specialitou sněhových baronů, ale docela běžná věc i v jiných oblastech podnikání. Jsou na to i legální metody, říká se tomu optimalizace daní, nebo tak nějak, já tomu moc nerozumím.
Co žgrynají ti prznitelé hor v médiích je jejich věc a nelze jim v tom bránit. A zase, nejsou jediní, kdo lže kudy chodí. Běžná věc, v politice asi nejvíc viditelná, takže se nelze divit, že lež byla povýšena na normu morálky.
Už jsem párkrát zaregistroval snahy horských zlatokopů vydojit ještě nějaké peníze navíc přímo od státu, to když se občas dovolávají kompenzací, třeba že není sníh od září do června. Ale myslím, že zatím ještě neuspěli, nebo ano? Nevím, zas tak moc dění v kruzích vlekařské šlechty nesleduji.
Vůbec bych se nedivil, kdyby se jim to povedlo, v Praze na patřičných úřadech jistě sedí spousta "lyžařů", či spíš těch snobů, co považují značku lyžařské výstroje za prestižní záležitost a na ty hory prostě jet musí, aby nespadli z žebříčku společenské důležitosti v rámci pražské smetánky. Při odpanění nějakého sněžného lánu na pláních za Prahou je při tom nikdo neuvidí, nikdo nevyfotí, takže by to nemělo tu šťávu, jako snímek z narvané snobácké hospody ve Špindlu. Prostě každý správný, urozený, čistokrevný, nenaplavený, Vltavou křtěný nadčlověk Pražák musí jet na hory a basta.
Příroda to zase přežije, jen nebude pár let tak hezká, ale až tato lyžařská móda opadne, ten les tam zase naroste, byl tam před lidmi, bude tam i po nich. Ale taky mě štve, kolik výjimek a zvláštních podmínek lanovkáři mají. Opravdová novodobá šlechta. Běžný smrtelník v národním parku nesmí ani sejít pěšky z označené stezky, vyvolení ale můžou kácet, ničit, bagrovat, rámusit s vrtulníky, stavět, jezdit auty, na skútrech, čtyřkolkách a v rolbách kdekoliv se jim zamane. Podivná kultura.


 #141668