Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5872445x
Příspěvků:
151514

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #142642

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Pravda a lež
25.02.24 12:46:01 | #142642
Reakce na příspěvek #142597

Ne. Toto tvé je absolutní lež :-)))))))))))))­)))))))
Já trvám pouze na respektování faktů (objektivních pravd), jako je třeba právě to, kdo kam vlezl v konfliktu RF vs UA. Opakovaně jsme to vysvětloval. Uvedené nelze zpochybňovat. Dohadovat se můžeme o subjektivních pravdách, jestli rusku opravdu něco a co od UA hrozilo, co neřeší charta osn a nemohlo to jít přes osn, jako války v afgh, iráku, srbsku, muselo to rusko "vyřešit okamžitě a způsobem, jaký zvolilo".
I tady ta argumentace musí ale vycházet pokud možno z faktů, ověřitelných důkazů, alespoň logických argumentů, a nikoli jen z emocí, antipatii, nenávisti, zloby, že ukrajinci ukusují z chlebíčka voličům babiše a okamury, atd atp.


 #142597 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Pravda…
25.02.24 12:58:25 | #142646 (1)

tejně tak je objektivní pravda, že rusák NEMĚL OBJEKTIVNÍ DŮVOD zaútočit.
Za prvé v danou chvíli neměl VŮBEC ŽÁDNÝ důvod k attace.
Za druhé už vůbec neměl důvod tam vlítnout, krást a vraždit.

Když uznáme, že jako důvod pro ochranu své bezpečnosti může sloužit jen objektivní hrozba pro naši bezpečnost, a to dokonce už hrozící (chartou osn povolená preemptivní válka. ani preventivní povolená není)

ovšem že rusák nějaký důvod měl, to nikdo nezpochybňuje, sevastopol, imperiální choutky, zoufalství z upadajícího vlivu ve světě, snaha po odchodu všech "kamarádů" ..... a jde jen o to, jestli tyhle důvody uznáme jako dostačující k páchanému. my se shodujeme, že ne, a je to jediná možná odpověď v právním, demokratickém světě, kterážto pravidla se zavázalo plnit i rusko a i us uznalo jako suverenní stát.

ale ano, tady v těch případech se jedná primárně o názory (subjektivní pravdy) z nichž některé skutečně mohou doznat změny v rámci poznání. třeba já tě prosil o link na ty finanční nedoplatky firmám, stavějícím objekty údajně pro CIA na krymu, o kterých dle tebe mluvil i zelenskij. změnilo by to trochu můj pohled na věc a hlavně bych si obohatil znalosti, protože to, co jsme řetl já na webu us marine, tu zadávací dokumentaci, ta hovořila jen o opravě tělocvičny a hajzlíků v jedné ua škole, a i když už to je samozřejmě "podivné", nelze z toho dělat ukvapeníé závěry, jak se tam chtěla us marine hned nasáčkovat. a přesně odkazy na tento tendr tehdy lítali internetem ajko "důkaz", že se tam chtějí amíci nastěhovat.
tvoje info o snad dokonce nových nebo aspoň komplexně rekonstruovaných budovách na krymu pro CIA je pro mne nové (konečně ses v jednu chvíli vymáčkla) a milerád si ho zkusím ověřit klidně i sám, ale kromě hlášky od petránka jsme sám zaím vůbec nic nenašel .-)))))))))))))))))) navíc by bylo vhodné, když to tvrdíš, něco poskytnout, nejen tvrzení.
protože mne v tuhle chvíli zajímá skoro víc, proč by se tam měla stěhovat CIA.


 #142642