Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5845211x
Příspěvků:
151332

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #143832

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
05.03.24 13:36:12 | #143832
Reakce na příspěvek #143815

Ne každý rodič má ale bydlení pro všechny svoje děti. Klasika: 3 děti, 1 starej barák. Rodiče byli rádi, že svoje děti uživili, mohli jim dopřát nějaký to vzdělání, měli pro ně na školní akce /lyžák, výlety, apod/ a děti zdědili leda tak ten starší baráček, stačící leda pro jedno dítě a kolikrát to byl danajský dar, protože dědic měl sotva na opravu baráku. K tomu ještě nevraživost ostatních sourozenců, ač nebylo často co závidět.
To byl typický příklad, jak to chodí /lo/.


 #143815 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
05.03.24 13:44:35 | #143839 (1)

Samozřejmě, ale proč asi mají evropaní průměr někde kolem 1,4 dítěte na rodinu? .-)))))))))))))))))

3 děti je nadreprodukce :-))) nicméně jinak píšeš to co já, jen to je "ekonomicky" posunutý - rodiče se obětovaly aby jejich děti "mohly a měly" to jsi napsal - taky to mohli prochlastata, i tací rodiče jsou.
v případě, že v baráčku zůstane jen jedno dítě, většinou vyplácí ty ostatní, pokud tam je vše v pořádku. (nicméně pokud v něm mohli žít rodiče s 3 dětma, i dvě děti s rodinou v něm, minimálně nějakou dobu, přežijí.
ale tohle je extrém, co jsi popsal. samozřejmě že oběť nejchudších rodičů vypadá jinak, než naprosté většiny těch "od průměru výš".
Po vyskočení úroků z hypoték z 2,6 na 7 % opravdu plno lidí ukončovalo stavbu a rozestavěnost i s hypo prodávali. Přesto mnozí stavěli dál. A pořád staví. a jestli teď ČNB zase sníží úrokovou sazbu, zase bude víc stavebníků. I když je to třeba jen "byt" na zahradě .... nějakých 70 m2. bohatě stačí. a nebo si koupí byt, i kdyby 60 m2. v tom rodina s dítětem přežije. a dítě už má co zdědit .-)))))

Jako mně je jasný, že tohle je případ od případu, ale opravdu naprostá většina čechů UŽ MÁ svoje bydlení a tak může pomáhat tomu zbytku (v rámci svých rodin, samozřejmě, ne napříč státem) s pořízením bydlení pro ně. Obecně jako občané bohatneme i přes všechny ty kecy různých politiků, i bez populistického přidávání babišů a maláčovek.
teď nám to možná rus znepříjemní a znechutí, uvidíme.


 #143832