Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5845223x
Příspěvků:
151332

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #144775

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
11.03.24 01:29:27 | #144775
Reakce na příspěvek #144305

To je reálný popis vývoje, který byl předpokládán Západem.
Skutečný průběh byl dle mého názoru tento:

  1. Vojska UA byla v den zahájení invaze RF soustředěna na jihu UA a očekával se jejich osvobozovací útok na Donbas a Krym.
  2. Putin předpokládal během 1-3 dnů leteckým výsadkem obsadit všechny v Kyjevě umístěné hlavní úřady spravující UA a zbavit moci řídící personál, včetně presidenta, dosadit "své" lidi.
  3. ad 2 nevyšlo, protože Ukrajinci velmi chytře rozstříleli (na radu Britských poradců) vlastní letiště, tím znemožnili letecký výsadek Rusů. Plán Putina na "převrat" takto selhal. Mýtus o smetení UA armádou RF, vzal za své.
  4. V dalších dnech se rozjela kolona vojenské techniky RF od Běloruska směrem na Kyjev. Tím donutila armádu UA k přesunu severněji ke Kyjevu a znemožnila zahájení útoku armády UA na Krym atd. Kolonu RF začaly úspěšně napadat v podstatě partyzánské jednotky UA. Zde patrně RF utrpěla největší ztráty techniky a živé síly.
  5. Putin musel změnit plány, znovu zkusil dosáhnout svého cíle dohodami. (Březen 2022). Západ se už ale viděl vítězem, byl odmítnut, válka pokračovala.
  6. Ukázalo se, že selhala očekávání dopadů na ekonomiku RF díky sankcím. Předpokládané dodávky zbraní a munice + financí + sofistikovaných zbraní Západem nestačily (a dosud nestačí) k získání rozhodující převahy vojsk UA. Ukázka selhání zpravodajských služeb Západu a štábů armád států NATO. Přebytky NATO jsou vyčerpány. Rozjet zbrojní výrobu znamená ekonomické ztráty velmi citelné pro obyvatelstvo, (volby). UA se potýká s nedostatkem lidských zdrojů pro armádu. Navíc roste nebezpečí boje mezi některým ze států NATO a RF, což vede ke 3.SV.
  7. Nyní je otázkou, zda je Západ schopen zásobovat UA penězi, zbraněmi a municí lépe, než je zásobována armáda RF. Obávám se, že v reálu nikoli. NATO je silnější jedině spojením vojsk a ekonomiky. Ale to by znamenalo světovou válku. Nevím o žádných zázračných zbraních, kterými by mohl Západ bez obrovské vlastní újmy zvrátit další průběh.
  8. Nevidím jediný rozumný důvod, proč se mají dál zabíjet lidé, proč si Zelenskyj zakazuje jednat s RF.

2  
 #144305 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
11.03.24 11:20:38 | #144785 (1)

Proč nám předkládáš tvé mínění, když sám píšeš, že existuje reálný popis vývoje, ty vole?

  1. vojska UA byla normálně v kasárnách jako každý den předtím.
  2. putin během 2 dnů zabral všechny hlavní státní úřady a check pointy
  3. plán Putina na převrat pak dovršil nelegálním, neústavním, protizákonným referendem
  4. bez komentáře, tvoje sny nejsou důležitý
  5. Putin odmítal jednat o vrácení Krymu a Donbasu

Teprve teď možná začíná tvů§j popis situace

  1. Nic uvedeného se ten den neočekávalo. Důvod máš sice asi správně, koneckonců jsi to převzal ode mne, ale rusko chtělo zaútočit už v říjnu 2021. Po dohodě se Si počkalo, až skončí OH v PekIngu (konec OH 20.2.2022, začátek invaze 24.2.2022)
  2. asi pravda
  3. asi pravda
  4. budiž
  5. tak to nevím, ale to první je možné. druhé nikoli : dohodu odmítla ukrajina díky válečným zločinům ruska. západ UA pouze ujistil, že jeho podporu má stále, i když třeba USA byly hodně zdrženlivé a přimo říkaly, jestli by nebylo lepší jednat. odmítla ukrajina. možná se s podporou západu cítila silná, což se následně potvrzovalo 2 roky, dokud západ pomoc a podporu zlaxnil.
  6. ruská ekonomika zbankrotovala již v září 2022, zcela dle předpokladů západních expertů (je nutné si dostudovat, čemu s eříká bankrot - např. tomu, že země není schopna plnit své závazky vůči cizině). rubl spadl na 40 % předválečné hodnoty. nepřejít na válečnou ekonomiku, ekonomicky rusko už neexistuje. dobrou pecku dostane, až se bude vracet na civilní ekonomiku, jestli vůbec ještě někdy. co s epomoci týče, přestaň srát vývodem ty svoje blbosti aprostě si počkej .-))) já chápu, že to pro tebe bude těžké, ale nepredikuj vývoj, když tomu vůbec nerozumíš .-))))))))))))
  7. samozřejmě že je :-)))))))))))))­))))))) bez oheldu na tvé obavy .-)))
  8. Já ten důvod taky nevidím. Zelenskij nezakazuje jednat s RF, zakazuje jednat s psychopatickou sviní. akorát teda že v jednání brání těch pár "drobností", stále stejných,. už 10 let : ukradený krym, ukradená kus donbasu, zaporoží, chersonu. je bezvýhradně nutné, aby před zahájením jakéhokoli jednání rusák opustil uvedneá území, nebo minimálně na jednání šel s tím, že součástí dohod bude, a on na to přistoupí, že ukrajinu opustí. pak s emohou s ua dohodnout, že tato nikdy nevstoupí do NATO, akorát to vude vypdat docela divně, protože přesně ta situace tu byla v únoru 2014, ruská svině ji musela nejprve rozesrat, aby se k ní po 10 letech válečných zločinů zase vrátila. nesvědčí to o příliš velké mozkové kapacitě psychopatickýho prasete z kremlu, ale ani rusofiilů v ČR

 #144775