Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5794032x
Příspěvků:
151170

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #145533

Zobrazit vše


| Předmět: RE: Zlatá doba analogová
17.03.24 06:46:22 | #145533
Reakce na příspěvek #145493

Napíšu sám za sebe: Tel. hovor při jízdě mě absolutně v ničem neomezuje, neodvádí moji pozornost a neohrožuje mě, ani ostatní účastníky sil. provozu. Opravdu ne. I když mám tel na uchu, provozu kolem se věnuju na 100% a kdykoliv jsem schopen okamžité reakce na vzniklé situace. Pokud by mi snad měl tel. v ten mmnt v ruce vadit, okamžitě jej pustím a jednám... Je to spíš kus od kusu, nejde paušalizovat.
Co je mnohem horší z hlediska bezpečnosti - ladit stanice na rádiu. Asi tak tisíckrát to je horší a nebezpečnější. Při té činnosti mám pohled upřený na displej rádia víc jak na silnici a situaci kolem. Jinak nic nenaladím, nenajdu požadovanou frekvenci.
Nebezpečná je i káva. Já teda kafe vypiju na benzínce, pokecám s lidmi a jedu dál. Jsou ale joudové, co si kafe berou do auta a hurá do provozu! Za to bych bral řidičák na první dobrou. Pokus se napít, drc, kafe do výstřihu, úlek, strhnutí volantu do protisměru a nejeden mrtvý. Oproti tomu rádiu a telefonu je kafe a rádio přímo smrtící element.
Jídlo za jízdy taky zakázat. Rozhodně může způsobit víc nehod jak telefon.
Jo a pokud někomu telefonování brání v soustředění se na řízení auta, má velkej problém s psychikou a řidičák neměl nikdy vlastnit.


 #145493 

| Předmět: RE: RE: Zlatá doba analogová
17.03.24 10:05:07 | #145557 (1)

Nebezpečné může být všechno vyjmenované a nejde z pravidel vyjmout člověka přesvědčeného o svojí soustředěnosti na obsah tlf.rozhovoru i jízdu zároveň. *33018*


 #145533 

| Předmět: RE: RE: Zlatá doba analogová
17.03.24 10:24:44 | #145567 (1)

Můj postoj :
Stanice mám předvolené, nic neladím, ladí se mi samy. Pokud bych chtěl zkusit něco co není v seznamu, ladím tlačítky na volantu, okem bliknu na display jen ve chvíli naladění něčeho, abych zjistil, co to je, je to rychlejší než se podívat do pravého zrcátka.
Pití - kafe nepiju, ale lahev s pitím v autě mám, dokonce v přihrádce mezi sedadly, musím ji otevřít vyklopením podpěry ruky, sáhnout naslepo dovnitř, otevřít lahev (ale vozím tu vyklápěcí, ne šroubovací), napít se - tohle je celkem složité, ale to udělám v době a místě, kde hrozí max že si nabiju hubu sám, nebo zastavím, nedělám to v rušném provozu v praze, teda pokud nepopojíždím na světlech, pak je to dokonce nejbezpečnější.
Jídlo e podobný problém, obzvláště pokud je to bageta nebo něco takového, cose musí postupně vybalovat.
Nicméně jak u pití tak u jídla platí totéž, cos psal u telefnou - pakliže by vznikal/vznikl problém, prostě to pustíš nebo odhodíš. Ve všech těch případěch ti to zaěmstnává jednu ruku "z volantu"

U tlf jde o to, ejstli máš handsfree nebo ne. Pokud máš, je to v pohodě. Pokud nemáš, je to problém.
I tak je zase třeba rozlišit zda někomu voláš ty, nebo někdo volá tobě. Pokud tobě, telefon odněkud vezmeš - kapsa, držák, vedlejší sededadlo - musíš se podívat amůže to znamenat nějakou činnost rukou, kterou musíš sledovbat. následně se většinou podíváš, kdo volá a vedeš očima prst na zvedací tlačítko. Pak si musíš držet tlf u ucha (stejný problém jako pití a jídlo) , ale při všem uvedneém sice nemáš obě ruce na volantu (už to je podle vyhlášky špatně), ale pořád můžeš sledovat dění kolem sebe. V hovoru ti ale může zaniknout třeba zvuková signalizace policie nebo sanity, pokud bude hovor emoční, rozhodí tě.
Pak je situace, kdy voláš ty. já mám třeb vytáčení hlasem, ale když nevím, jak mám kontakt pojmenovaný, nebo je to číslo, musím se dívat na display a hladet v kontaktech nebo historii, to už je přes čáru docela dost.
No a pak tu máme to asi nejhorší možné, ale existující, kdy na dnešních smartech řidiči mnohdy za jízdy sledují TV, videa, nebo si čtou na internetu. To nebudu už ani dál komentovat.

Samozřejmě nikdo neví, co přesně s tím telefonem dotyčný dělá, když ho ještě nemá na uchu, jestli "jen" tlf, nebo něco z uvedného ......


 #145533 

| Předmět: RE: RE: RE: Zlatá doba analogová
17.03.24 10:27:55 | #145569 (2)

A zapomněl jsme samo na psaní SMS ap.


 #145567 

| Předmět: RE: RE: RE: Zlatá doba analogová
17.03.24 10:50:31 | #145579 (2)

Mám to stejně , ale dlouhé ladění nehrozí, protože poslouchám jen Radiožurnál (akorát v práci je naladěný Blaník,tak se přizpůsobím) *33084*


 #145567 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: Zlatá doba analogová
17.03.24 10:53:04 | #145580 (3)

Ty bláho, to máme stejně :-))))
Teda !v práci" koukám při práci spíš na tv, ale posloucham radiožurnál a blaník :-))))
A doporučuju, když nebudeš mít nic jinýho na práci, zajet si na Narozeniny s Blaníkem, bývá to v amfiku na Konopišti a když vyjde počasí (nám zatím vždy - 3x) je to nádhernej zážitek, i když je většinou přecpáno k prasknutí .-)))


 #145579