Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5845357x
Příspěvků:
151332

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #145929

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.03.24 00:11:02 | #145929
Reakce na příspěvek #145799

Dobrá úvaha. Faktem je, že svět má převážně gaučové generály. Realita ve skutečné válce je pak jiná, než se plánoval. Zlotřilý protivník obvykle vymyslí něco, s čím se nepočítalo a původní plány se hroutí. A úplně k vzteku pak je, že si protivnici dokáží vzájemně vymýšlet další a další nečekané kejkle. V případě války na UA je to Rusy nepředpokládané rozstřílení letiště u Kyjeva, nepředpokládané vybudování kvalitního obranného pásma Rusy na jihu UA. A k tomu různé "maličkosti" v oblasti elektronického boje, zpravodajských služeb a problematika logistiky. Nejde vlastně poprvé o válku dronovou? No a samozřejmě rozhodují zdroje lidí, zdroje zbraní a munice, spojenectví a hlavně PENÍZE.


 #145799 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.03.24 11:51:58 | #145997 (1)

Kdo ještě spolu s tebou "nepředpokládal", že se ruský prase na jihu zabetonuje, když mu západ a ua dali prostor asi 4 měsíce při přípravě na ofenzivu?
Kdo ještě? .-))
Vždyť se o tom normálně psalo,i před ofenzivou UA jsme dostali informaci, že ruský hovado za minovalo území 10x hustěji, než požadují ruské válečné normy :-)))))))))))))))

Na druhé straně jsme rád, že i tímhle příspěvkem dáváš jasně najevo, že protiofenziva se nepovedla primárně pro thle zaminování, což jsi dost dlouho popíral.

mně osobně by zaímalo, podle posledních informací, co že to bylo prozrazeno z plánů na protiofenzivu, jak sdělil Zelenskij.

co s etýče elektronického boje, zatím je asi špička ten počin ukrajiny, kdy způsobili, že si rusko sestřelovalo vlastní letadla, viť? .-)))))))))))))­)))))))))))
s dronama se ruskej kripl taky poučil od ukrajinců

a kolik má ruskej potrat na UA Krasuch, nevíš? .-))))


 #145929