Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5423976x
Příspěvků:
149121

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #148294

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: To je slovo chlapa!
31.03.24 00:24:06 | #148294
Reakce na příspěvek #148254

Krym už se vrátil tam, kam patří - pod ochranu RF. Pochybuji, že by ho Putin "daroval" Ukrajině podobně jako Chruščov, to už opravdu nehrozí. V rámci Ruské Federace má Krym konečně status autonomní Krymské republiky, o který vždycky jeho vláda usilovala, ale Ukrajina jejich nároky opakovaně ignorovala. Ještě před definitivním rozpadem SSSR proběhlo v lednu 1991 na Krymu referendum - 93% jeho účastníků se vyslovilo pro vznik autonomní Krymské republiky v rámci Sovětského svazu. V létě ale ukrajinský parlament vyhlásil nezávislou Ukrajinu. V roce 1992 přijal krymský parlament novou ústavu a vyhlásil nezávislost na Kyjevu. Ukrajina jakékoliv vyjednávání o nezávislosti odmítla a Krym zůstal proti vůli obyvatelů Krymu její součástí.
Putin napravil ten omyl z roku 1954 a vrátil Krym tam, kam patří. Ukrajina se s tím bude muset smířit, jinak přijde o víc než o pouhý Krym.


2 5  
 #148254 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: To je slovo chlapa!
31.03.24 07:43:27 | #148303 (1)

Zalez lhářko.


1 2 2  
 #148294 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: To je slovo chlapa!
31.03.24 15:54:19 | #148334 (2)

Klid, argumentuj slušně!


 #148303 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: To je slovo chlapa!
31.03.24 11:05:15 | #148318 (1)

Krym podle práva patří Ukrajině, takže rusko ho jednoduše ukradlo. Putin se chová stejně jako Hitler.


4  
 #148294 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: To je slovo chlapa!
31.03.24 19:34:02 | #148344 (1)

Putin využil přání jasné většiny obyvatelstva Krymu a naplnil to, oč Autonomní republika Krym žádala před tím 2x prostřednictvím referenda. Vláda Ukrajiny chtěla samostatnost, pak nedokázala dát samostatnost jiným, není toho schopná dodnes. Osobně jsem přesvědčen, že by k tomu nedošlo, pokud by se UA nesnažila stát členem NATO a vládu na Ukrajině potichu nepřebíral Pravý sektor s ordnery praporu Azov.


2 2  
 #148294 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: To je slovo chlapa!
31.03.24 19:43:04 | #148345 (2)

To jako že "pokud by se UA nesnažila stát členem NATO a vládu na Ukrajině potichu nepřebíral Pravý sektor s ordnery praporu Azov", tak by rusko nemělo touhu obnovit ruské impérium (či založit tzv. multipolární světový systém)? Nekladlo by si vlastnické nároky na Krym? Nemělo by důvod neuznávat existenci ukrajinské státnosti a národnosti? *31684*


1  
 #148344 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: To je slovo…
31.03.24 20:29:38 | #148353 (3)

Kdyby Kreml měl tak nutkavý zájem obnovit Ruské impérium, tak si už dávno zpět připojil všechny bývalé republiky na jihu svých hranic. Určitě by zmákl Gruzii už v roce 2008, měl ji na talíři. Nebyl by ochotný jednat s UA o zastavení války 3 dny po zahájení invaze a znovu za měsíc dtto. Vždy jeho prvořadým zájmem byla neutralita UA ručená velmocemi, zabezpečení občanů ruské národnosti a respektování ruského jazyka. Proč to Západ vždy odmítl a přes dva roky žene Ukrajince na smrt?
Ano, vše by pokračovalo jako do roku 2008. Nekladlo by si vlastnické nároky na Krym. Rusko uznává ukrajinskou státnost a národnost. Viz vyjednávání na začátku války, na nabídku půjčky v roce 2014 atd.
Souhlasím, že RF usiluje o multipolární světový systém. A co je na tom špatně? Zdá se, že si to nepřeje pouze cca 50 států světa, pochybuji ovšem, že to všech 50 myslí vážně.
Operovat s imperiálními zájmy Ruska a odvolávání se na historii je trochu mimo hru. Imperiální zájmy měla v nedávné historii VB, Francie, USA usilují o kontrolu nad světem (velice sofistikovaně) kontinuálně. Momentálně útočí na Evropu, hlavně Německo.


1  
 #148345 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: To je slovo…
31.03.24 20:50:30 | #148360 (4)

Vždyť si pro to taky v Gruzii připravil půdu. Jede samozřejmě podle nějakého harmonogramu a čekal na nejvhodnější dobu. Zároveň se ty státy snaží schlamstnout nenásilně, tj. přimět je, aby se sami s ruskem spojili (což je logické).
Kdyby Putin obnovit ruské impérium neměl zájem, tak by o ničem takovém ke svým lidem nemluvil. Kdyby rusko uznávalo Krym jako vlastnictví Ukrajiny, tak by se nesnažilo její vlastnictví zpochybňovat. Kdyby rusko uznávalo existenci ukrajinské státnosti a národnosti, tak by její existenci nezpochybňovalo. *32299* Příslušné výroky už jsem sem v minulosti několikrát dával.

Multipolární systém znamená, že budou mocenská centra, která budou mít svou sféru vlivu. V nich si budou moci dělat co si zamanou a jiná mocnost jim do toho nebude smět kecat. Je to tedy pro nás návrat do nesvobody tzv. Východního či socialistického bloku - ruská sféra vlivu = ono ruské impérium. To je na tom to špatně. *29716*

Momentálně útočí na Evropu, hlavně Německo.

a ještě na Mars. *27179*


 #148353 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: To je…
01.04.24 14:31:32 | #148609 (5)

To není špatný příspěvek...

  1. Stojí na domněnkách, na úsudcích, které jsi si vytvořil sám či přejal z propagandy a jsou v podstatě variantou na možnou,nikoli logicky jistou budoucnost.
  2. Prosím, konkretizuj čím si RF připravila v Gruzii půdu a k čemu. Děkuji.
  3. "Schlamstnout" sousední stát nenásilně je přesně to, co 80 let praktikují USA. Lze to díky ekonomické úspěšnosti, občanské svobodě, úspěšnému hospodářsko-politickému systému. Pokud nejsi slepý, pak by ti mělo být jasné, že jsme se dobrovolně a rádi nechali v devadesátkách schlamstnout, že nyní už jen posloucháme téměř na slovo svého nového a lepšího "velkého bratra". Úslužně kýváme i na ty největší pitomosti, protože musíme být jednotní... A že jsme za to zaplatili ztrátou průmyslu, mírou svébytnosti. Získali jsme občanskou svobodu a relativně skokově vyšší životní úroveň. Tvůj problém je v tom, že nejsi s to připustit, že podobně úspěšní jako USA, mohou být i další státy. A že se k nim přimknout sousedé mohou zcela dobrovolně a rádi. A vůbec nemusí jít o zrušení jejich státnosti, vstupovat do Svazu, federace a pod. A v případě UA se něco podobného ukázalo rozhodnutím občanů Krymu a východu UA. Dtto směrem k Západu na pravobřežné Ukrajině. (Tam to nemáme vyčíslené).
  4. Multipolární svět, rozmanitost je přirozená forma existence lidstva a přírody. Lidstvo nikdy nebylo a nebude jednolité ve svých zájmech, úspěšnosti, výsledcích. Nelze plést multipolaritu s potřebami válčit. Západ měl padesát let mocenské centrum v USA. Narušila to EU a hle, máme v Evropě válku. Není to snaha udržet si kontrolu v dříve dobytých pozicích? Není příznačné, že nejvíce je zasažen nejsilnější článek EU = SRN?
  5. Nelze predikovat, že i kdyby se naplnily tvé obavy a my se opět stali vazalem RF, že bychom byli opět nesvobodní a chudší. To je dáno hospodářsko-politickým systéme a ten je nyní v RF zcela jiný, účinný jako jinde ve světě. Prostě kapitalismus.
  6. Ano, útočí na Evropu a na nejsilnější článek Evropy, na Německo. Tu svoji slepotu skus léčit. Ale chápu tě, takto to ještě naše propaganda občanům nepředložila. A některé lidi neprobudí ani násobné skoky cen energií...

 #148360 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: To…
01.04.24 14:43:39 | #148613 (6)
  1. Myslíš logicky jistou, jako je ta tvoje sračka s možností možnosti?
  2. Který stát schlamstly USA za posledních 80 let, a klidně to protáhni na 240 let .-)))))))))) Konkrétně název usa schlamstnutého státu .-)))))))) já nikoho na slovo neposlouchám, ani vláda, děláme to, co považujeme za správné a nejlepší., podle práva a morálky. Nečetl jsme od součta nic o tom, že by nepřipouštěl, že jiný stát nemůže být stejně úspěšý jako usa. ostatně, o tom usa nerozhodují a pokud to ovlivˇ%nují, tak naopk stylemže těm státům pomáhají být stejně úspěšná. možná trump to stopne, ale už je stejně pozdě. kam ty na ty fantasmagorie chodíš, proboha, to není normální.

Jakékoli přimknutí se musí dít dle práva : tedy buď rozhodně vláda nebo jiný mechanismus. rozhodně není možné, aby se "přimkával" nějaký okres i s územím vlastnického státu, to jsou hovna, ty zas perlíš, při velikonočním pondělí .-)))))))))))))
4. Multipolární svět je svět, který vvznikl přirozeně, nikoli násilím. To NENÍ musltipolární svět. Moskva svoji multipolaritu už dávno prohrála, nebude rozhodovat o ničem. Leda vojensky a to jí taky dlouho nevydrží.
Západ už 80 let mocenské centrum v usa nemá a EU fakt nic nenarušila, je to možný, jak jsi blbej? :-)))))))))))))) Nebo jak to narušila EU, ty cvoku? .-))))))))))))))) Jistěže to je snaha získat zpět kontrolu v zemích, které kdysi ovládalo - RUSKO!!! Ne USA :-))))) USA ukrjainu nikdy dobytou neměly, panebože, co ty jsi za blba, ty ttvoje pohádky, to je jasná symptomatika duševní poruchy. Německo si za své potíže může samo. To ví každý, kdo se v tom trochu vyzná. O to víc, že vzal Gretu mnohem vážněji, než samotné USA ap. Zase jednou chtěli být první v zelené energii no a tak se jim propadl prodej elektroaut a vzrostl prodej dieselů. Za to u kvídů samozřejmě mohou američané, kde elektroauta prodávají bez dotací a jezdí v 6-8 litrovejch splaovákách, to víš e jo, Ty jsi úchylnej, kvído.
5. Co lze rpedikovat, ty ruskej ohone, že si to uvedené NIKDO TADY NEPŮŘEJE a tak nám sem rusák prostě nepoleze. My nechceme být "úspěšnější a bohatší" s ruskou sviní a dobytkem, jestli ty chceš, sbal si 2 brambory a VYPADNI DO RUSKA.
6. Kdo útočí na Německo? a jak? Ty zkus oči otevřít, ty vole .-))))))))))))))))))) a nechat si implantovat mozeček aspoň ze slepice, ty nadersene :-)))

Zase jen valníky hoven, doloženo nijak nic. Ty už jsi jak Antagon, akorát aspoň neměleš ty jeho sračky. Ale směšnej už jsi skoro stejně


2  
 #148609 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: To…
01.04.24 14:52:56 | #148616 (6)

Raději ty skoky cen než skoky z okna .😛


2  
 #148609 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: To…
01.04.24 15:10:05 | #148619 (6)
  1. Stojí to na výrocích ruských představitelů a logických úsudcích vytvořených z nich a z toho, co vidíme.
  2. Přece podporou gruzínských separatistů a rozparcelováním Gruzie na Abcházii a Jižní Osetii. Na Ukrajině se rusko snažilo o to samé. Rusko se snaží destabilizovat státy a tím je oslabit ve snaze posílit v nich svůj vliv. Přitom vlastní separatismus tvrdě potírá.
  3. Kecy v kleci. USA se nikoho nesnaží schlamstnout. Není nic, co by demonstrovalo nějakou takovou snahu. K rusku se dobrovolně přimyká jenom Bělorusko, Írán, KLDR a Eritrea - a vlastně ani ti nechtějí být součástí Ruska či nějakého jeho impéria.
  4. Ruskem protěžovaná mutlipolarita není nic přirozeného - naopak: je to už historicky i ideově překonaný systém vlivových sfér, v nichž platí právo silnějšího. V Evropě máme válku díky Rusku, ne díky EU nebo USA. Jenom díky tomu, že rusko trpí velikášstvím a s ním nutně spojenou méněcenností.
  5. To lze predikovat s naprostou jistotou, poněvadž rusko by jinak nemělo potřebu mít nějaké vazaly. Politický systém je v rusku už prakticky stejný jako za éry SSSR.
  6. Jak se to útočení projevuje, ó vidící? *32299*

 #148609 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: To je slovo…
31.03.24 22:09:47 | #148392 (4)

Válku na ukrajině rozpoutaklo rusko v únoru 2014. to jsi tu už nejméně jednou napsal ty sám.
tď zase jako bys na to zapomněl a za začátek války považoval NAPROSTO OPRÁVNĚNÉ A V SOULADU S PRÁVEM PŘÁNÍ UKRJAINY ZÍSKAT ZPĚT UKRADENÝ KRYMA DONBAS :-))))))))))))))))))
ty jsi normálně zmatenej jak fčela sám sebou, svýma debilitama.Rusákovi ale zcela logicky stačilo, když to tam vedl proruskej sráč. to je mnohem výhodnější a levnější, než muset tu zemi okupovat.
Ty fakt nevíš základy ..... proč chtěl na ukrajině vyměnit vládu? A až by tam dřepělo nějaký proruský střevo, tak by ukrajina patřila komu, co myslíš, ty "možnostní" vševěde? .-)))))))))))))­)))))))))


 #148353 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: To je slovo…
31.03.24 22:17:49 | #148401 (4)

USA úrtočí na eu? jid se nechta přebalit, zavolej si sestřičku, tohle není možný :-))))))))))


 #148353 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: To je slovo…
31.03.24 22:31:47 | #148416 (4)

A ty si myslíš, že si nějaký stát přeje, aby Moskva bylo jedno z mocenských center světa? .-)))))))))))))))))))
Kdo? .-)))))))))))))))
Hoď nějaký svůj tip .-)))))))))))))­))))))))))) *34258* *34258* *47* *47*


 #148353 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: To je slovo chlapa!
31.03.24 22:20:27 | #148404 (2)

Žádné předchozí zákonné referendum o uvedeném neproběhlo, protože nemohlo. Anexe Krymu proběhla dokonce i před tím zfalšovaným referendem a v každém případě se jednalo o akt válečného násilí ze strany rusáka, tedy válečný zločin.


 #148344 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: To je slovo…
31.03.24 22:39:25 | #148424 (3)

O co se jedná nebo nejedná nebude rozhodovat nějakej jednostrannej pomatenec. Pro kterýho naopak odtržení Kosova bylo zcela v souladu z právem a to tam nebylo ani to posraný referendum. Právo jak se to hodí,dvojtý metr jako prase. Fakta a pravda je jedině a pouze tvá JEDNOSTRANNÁ DOJMOSTIKA. No to víš že jo. Když už se půjdeš utopit ? Včera bylo pozdě :-)))


 #148404 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: To je slovo…
31.03.24 22:47:03 | #148426 (4)

Prdel nabývá na grádech, zoufaleček už bude celej zpocenej .-)))))))))))))­))))))))))))))))))))))))­))
To je srandovní .-)))))))))))))­))))))))))))))))))))))
On ho nikdo neposlouchá a každej z něj mmá jen megaprdel *34258* *34258* *34258* *47* *47* *47* *4585* *4585* *4585*

na víc než dementní blábolení se nikdy nezmůže, ztrácíme naději *27179* *27179*


 #148424