Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5538509x
Příspěvků:
149825

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #149689

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: výročí NATO
08.04.24 09:12:36 | #149689
Reakce na příspěvek #149512

Mezi manžely též často existuje přetahovaná a přesto nemusí končit rozvodem.(Mohu osobně dosvědčit - s manželem jsme žili od mých osmnácti let až do jeho smrti- bezmála padesát let).
Dokážeš už můj postoj pochopit?


1  
 #149512 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: výročí NATO
08.04.24 09:24:56 | #149695 (1)

Přetahovaná o co?
Z8pad a rusko nejsou manželé
My si asi nerozumíme v tom slov "přetahovaná"

Z mého pohledu znamená, že dělám vše proto, abych dosáhl svého cíle u toho třetího.
Problém je, že západ oheldně ukrjainy dělal jen to, že když se ukrajina se souhalsem ruska stala suverenní zemí (k čemuž ji západ nijak nevytahoval, z náruče CCCP) a požádala západ o pomoc při demokratizace, ostatně jako každá postsovětská země vč. nás, tak nám/jí západ pomáhal. To považuješ za přetahování se s ruskem? Západ nedělal nic, aby ovlivnil UA, vše, co se dělo, bylo na žádost UA - dokonce i odpověď nullandové na dotaz, kdo by byl nejlepší premier UA z těch tří. Odpověděla. Nenařizovala.

Stejně tak enexistuje jediný důkaz, že by USA jakkoli organizovali Majdan, to, že po jeho vypuknutí pomáhali demonstrantům na majdanu přežívat zimu (koláčky ap.), to je ta přetahovaná? To mohl poslat i rusák. 5 mld USD pak nebylo do majdanu, ale demokratizace UA od 1991, jak si DODNES rádi pletou rusofilní dezoláti.

Z hlediska příklonu k západu bylo vše snahou samotné Ukrjainy - my přeci víme, že vstup do NATO nhrozil ani omylem, bez ohledu na plávání pár jelit i na UA (NATO by UA nepřijalo, to řeklo jasně v 2008), ba i EU se dožadovala v přístupových rozhovorech splnění podmínek, které by UA plnila ještě hodně dlouho. Čili západ pouze vycházel vstříc žádostem UA, ALE VELMI VLAŽNĚ, MNOHDY ODMÍTAVĚ. Udivilo by mne, pokud bys tohle brždění, ba tlačení zpět "domů", považovala za tahání UA k sobě.

Oproti tomu u ruska víme, jak se celou dobu snaží ukrjainu držet ve své "moci", kamaráčoftu, dosazováním proruských loutek, jejich vydíráním, upolácením - a vidíme to nejen na UA , ale všude kolem ruska. Tomu se "tahání" už říct dá. Takže ta situace není o přetahování se západu s ruskem o UA, ale o vodítku z moskvy kolem krku kijeva, ze kterého se ukrjaina chce odtrhnout a MÁ NA TO PRÁVO I Z POZICE RUSKÉHO POJETÍ PRÁVA. To ale rusko odmítá.
Fakt se o UA nikdo nepřetahoval a nepřetahuje dodnes, ty vstřícné postoje k UA od 2014 jsou dány svinstvem, které provedlo rusko, nikoli běžným zájmem západu.


 #149689 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: výročí NATO
08.04.24 10:40:24 | #149733 (1)

Cože?? Mohla bys to, cos chtěla vyjádřit, napsat napřímo, bez analogie?


 #149689