Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5415063x
Příspěvků:
149002

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #150283

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: ČR jako námořní velmoc?
12.04.24 10:39:14 | #150283
Reakce na příspěvek #150260

Poslouchat to nebudu, když tě to tak rozněžnilo, ale nějak mi nejde do hlavy, jaký "úhel pohledu" obhajuje Putler a ty : úhel pohledu normálnosti nerespektování práva?
A to ti přijde normální?


1  
 #150260 

| Předmět: RE: RE: RE: ČR jako námořní velmoc?
14.04.24 01:56:47 | #150520 (1)

Ano, to mně přijde normální. Právo je vždycky nějaká dohoda, která je vytvořena v určitém čase a za určitých podmínek. Nikdy nemůže fungovat nekonečně, i právo se pořád vyvíjí a mění.

Nejlepším příkladem je právě třeba Krym - ten prošel tolika změnami, že je těžko vždycky přesně definovat, kam to tam směřuje. Podstatné ale je, že i když ho vlastně jako ruský uznala už Kateřina Veliká, a Chruščov ho pak někomu velkoryse "daroval", faktem zůstává, že Krym usiloval o svoji autonomii hned po rozpadu SSSR, daleko dřív než došlo k Majdanu a následnému referendu a připojení k RF. Zde hraje hlavní roli právo Krymanů na sebeurčení.

Dnes už Ukrajina a Krym nejsou tak aktuální - pozornost se zaměřuje spíš na Blízký Východ, kde situace eskaluje mnohem víc. Tam to má taky dost hluboké kořeny, a právě fakt, že Izrael odmítl řešit situaci Palestinců a nevěnoval tomu žádnou pozornost, a ilegálně rozšiřoval své území o západní břeh, kde si Izraelci zabírali další území, vedl k eskalaci situace a k následujícím teroristickým útokům ze strany Hamásu, a to zas vedlo k naprosto nepřiměřené odvetě Izraelců nejen proti Hamásu ale i proti palestinským civilistům. Poslední "třešničkou" (jak by řekl Součet) byl izraelský útok na íránskou ambasádu v Sýrii, kde bylo zabito 7 představitelů íránského režimu. To je zcela neslučitelné s jakýmkoli mezinárodním právem, ať už si myslíš o Íránu a jeho režimu co chceš. Ty ale budeš samozřejmě obhajovat Izraelce, protože Írán (podobně jako Rusko) je podle západních médií prostě ztělesněné zlo, a nemůže tudíž uplatňovat žádné mezinárodní právo sám pro sebe - to je ovšem naprostý omyl, a právě tato zaujatost a neschopnost ze strany západu přiznat těmto zemím stejná "práva" jako uznávají oni sami, možná povede k další světové válce.


 #150283 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: ČR jako námořní velmoc?
14.04.24 10:25:16 | #150532 (2)

jj, to je pravda, že právo je jen dohoda. A JEN DOHODOU JE MOŽNÉ HO ZMĚNIT. nIKOLI SVÉVOLNÝM NÁSILÍM.

s TĚMI PRAVIDLY, MEZINÁRODNÍM PRÁVEM rusko v dohodě v osn a jinde, DOBROVOLNĚ SOUHALSILO. pOKUD UŽ MU NEVTHOVUJE, NESOUHLASÍ S NÍM, JE TO MOŽNÉ, PAK HO MUSÍ ZKOUŠET ZMĚNIT dohodou, novým jednáním, TEPRVE KDYŽ TŘEBA NĚKOLIK LET NEDOSÁHNE SVÉHO A BUDE NA TOM LPĚT, tak může od stávajícího mezinárodního práva jednostranně odstoupit. A pak pro něj přestává platit. Stejně jako všem ostatním vůči němu.
Nicméně na začátku MUSÍ být to jednání a nikoli rovnou porušení.

To i normální, vrahové, nejen mezinárodní vrahové a teroristé z kremlu a jejich spoluviníci z čr, se mohou snažit změnit dohodu o právu vraždit.

Ty náš malej vrahounskej blábolo. Krym je ÚZEMÍ a to nikam neusilovalo. usiloval jen ruskej a prosruskej hnuj a tomu nikdo nebránil sbalit si svých pět švestkovejch knedlíků a vypadnout do ruska.. Krym jako takový nikdo nikomu nedaroval, přestaň už s tím lhaním. Poslední vlastnické právo ke Krymu je i v OSN zapsánu Ukrjaině. Takže si odpusť ty tvoje "putlerovské alternativní historie", nikdo ti na ně není zvedavej. Nebo začneme řešit, že Kijevská Rus, tedy v podstatě Ukrajina, tu byla dřív než Rusko. A že tedy rusko je ukrajina. Jsme o pár století, ba tisíciletí dál, historii klidně konstatuj, ale vlastnická práva z ní už dovozovat dávno nejde, šašku kremelskej. :-)))) Krym patří dodnes de iure ukrajině a vy ruští vrahouni jste ho ukradli a okupujete. A bude vám to spočteno, dřív nebo později, neboj se.

O blízkém východě se tady s tebou vůbec nebudu bavit :-)))))))))))))­)))))))))) jen tvůj vrahounskej úhybnej manévřík, abys tu nazvracela svoje rusofilní vrahounské ideologie a pak to odvedla jinam. pokud, tak s tím začni nový příspěvek .-)))))))))))))­)))))))


 #150520