Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5697880x
Příspěvků:
150708

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #153580

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.05.24 23:38:27 | #153580
Reakce na příspěvek #153573

Brno jako město nemá povolení nakládat s odpady, to nemá myslím žádná obec, pokud nevlastní na svém území třeba skládku a sama ji provozuje. Nejde jen o odvoz, ale o sběr a likvidaci odpadu a na to musí obec mít smlouvu s koncesovanou firmou.

A protože město Brno má ve svém vlastnictví koncesovanou, velkou a jednu z nejmodernějších spaloven, kde vyrábí teplo, které pak ta společnost (SAKO) prodává, má z likvidace odpadů město Brno jako vlastník té společnosti zisk a jeho část může dát na MHD. To naše nejkrásnější město nemůže. Vybírat za odvoz a likvidaci odpadů ovšem musí podle shora uvedených a protichůdných zákonů jako všichni. A už dost, pokud jsi to ještě nepochopil, tak to vzdávám.

Jenže podobný bordel je s léky, těžbou nerostů a dřeva, hospodaření s vodou a čistírnami odpadních vod a co já vím co ještě. Prostě nová ústava by byla zapotřebí, nebo jak napsal ten Singer (a nikdo mu ani nevěnoval moc pozornosti, protože jak se zdá si na ten bordel už všichni zvykli) potřebovali bychom nový stát.


 #153573 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.05.24 23:45:28 | #153581 (1)

Odpady jsou ohromný kšeft, zvlášť když se třídí. SAKO má taky velkou třídírnu, ale má taky konkurenci, například FCC nebo AVE, které údajně vozí odpady z Brna až do Prahy a jinam. Jenže město je musí sbírat a smluvně zajistit odvoz.


 #153580 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
22.05.24 08:00:31 | #153585 (2)

Proto šlo vždy o oblíbený byznys mafie. *33018*


 #153581 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
22.05.24 11:31:25 | #153594 (1)

No ty jsi zjevně stále nepochopil, že

  1. vtáhl jsi sem pana Ježka, který musel zaplatit za odpad 3x .-))
  2. obvinil jsi z toho zákony, a dokonce i tu malichernost, že realizace sběru a zpoplatnění odvozu odpadu je řešena 2 zákony, jako kdyby to jeden vyřešil lépe :-))))))))))
  3. výborně jsi zdůvodnil Vinnetuovi, proč Brno může poskytovat svým občanům příspěvek na MHD :-))))))

Víš co je, Honzo, nejhorší? .-))))))))))))))))))
Že já doteď z tvých "vysvětlení" nepochopil ani to, co jsem podle tebe měl pochopit :-)))))))

řešení LIKVIDACE odpadu jedním zákonem a zpoplatnění JEHO ODVOZU druhým zákonem - PROČ!!!!!????­????????? je to problém? .-)))))))))))))­))))))))))))))))))
čemu pomůže, že spojíš ty dva zákony v jeden a všichni budeme platit na faturu nebo všichni poplatkem, když i v tom jednom tů může být jak velí logika 10 mega občanů paušálním polatkem a kommerční subjekty komerčně? :-)))))))))))))­)))))))) Upozorňuji : čemu to pomůže v tom, že pan Ježek musel platit 3x (když pomineme, že nemusel a neměl) :-)))))))))))))­)))))))))

v čem je PROTICHŮDNOST těch dvou zákonů? v čem konkrétním? ta protichůdnost může za to, že pan ježek platil 3x? jak za to může?

tohle a jen tohle mi vysvětli a nebo už opravdu raději toho nech :-)))))
já prostě nikde nevidím nic špatně :-)))
tím netrvdím, že leckterý ázkon by byl lepší zjednodušený, spojený, atd atp, ale pořád proboha vycházíme z pana Ježka, že v Brně platil 3x :-)))))))))))))­)))))))))))))))

ty už jsi zase někde jinde, viť? .-)))


 #153580 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
22.05.24 11:35:20 | #153595 (1)

Mimochodem : píšeš, že Brno nemá povolení nakládat s odpady, abys záhy napsal, že je (spolu?)vlastník firmy SAKO, která to povolení zjevně má. Ano, na tyhle činnosti je občas třeba si založit extra firmu, pořád to ale znamená, že Brno přes uvedenou firmu může nakládat s odpady a v duchu zákona podle sebe, pokud je jediný vlastník.

Jak to souvisí s 3 platbama pana Ježka?


 #153580 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
22.05.24 13:07:54 | #153598 (2)

Už fakt končím, jseš jak kafemlejnek a ten jak známo většinou nemá schopnost něco chápat.

  1. Takže je tu zákon o odpadech, je jeden a pro všechny.
  2. Samostatná akciová společnost SAKO je vlastněná městem a má nejen licenci pro nakládání s odpady, ale má svoji spalovnu, třídírny a svozový systém. Město samo licenci nemá, proto s odpady nenakládá. Nejen v Brně, všude.
  3. Nechápu, proč výběr poplatků za odpad je pro občany státem nařízen podle jiného, dalšího zákona, když pro zbytek původců odpadu (práv..osoby, celé domy, SVJ, firmy, živnostníci) stačí uzavřít dlouholetou smlouvu se společností SAKO (nebo jinou) a tím se zařadit do svozového plánu.

A opravdu End off Session.


 #153595 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
22.05.24 14:32:32 | #153607 (3)

ad 1, Výborně :-)) To píšu celou dobu :-))))
ad 2, Když 100% je vlastněná městem, město si sní může dělat co chce. Je to proto, že kdyby mělo licenci přímo město, po každých volbách nebo výměně zastupitelů by se muselo všechno obnovovat a nebo taky ne :-))))))
ad 3, Výborně. Takže vlastně už dávno vůbec nejde o 3 platby pana Ježka, ale jen o to, že ty bys něco udělal jinak, protože to dnešní "nechápeš" - nebo jsi kafemlejnek a ti jak známi většinou nemají schopnost něco chápat :-))))))))))))))) Protože nechápeš, že 10 milionů smluv a +x tisíc další za komerční osoby je naprostý nesmysl, notabene když s komerčními subjekty musíš uzavírat a reflektvat i nejen DPH ap., ale fakturovat odpady podle jejich skutečného odevzdání - co jak. Takže zatímco u občanů se předpokládá nějaký průměrný vzorek skladby a množství odpadu,a tedy to lze celkem snadno a rovnoměrně způrměrovat azatížit poplatkem, u komerčních subjektů to mnohdy nejde, protože třeba stavenní firmy rozhodně neodvážejí k likvidaci stále stejné množství a strukturu vzorku svozu, a proto je jim to účtováno na základě obecné smluvy a následného ceníku druhu odpadů .-)))))))))))))­))))))))))))

Tak to je opravdu tragedie státní správy, zákonodárství atd atp.

Akorát teda pan Ježek se z toho ztratil zřejmě hned a já blbec to postřehl až dnes, za to se omlouvám. Ale uznávám, že kdyby měl pan Ježek smlouvu se SAKO, určitě bude radostí hýkat, že bude svůj odpad muset vozit kdo ví odkud, z Olomouce, do Brna. nebo si uzavřít každý týden a víkend novou smlouvu pode toho, kde zrovna bude produkovat odpad *6478*
tak jako tak za pana nájemce by hoplatil v nájmu taky. ale třetí už ne. ale nemusel ani teď.


 #153598